Róbert (13 éves, Budapest)

Robi körülbelül 10 éve Superman rajongó, ez idő alatt tökéletesen azonosult kedvencével. Több jelmeze is készült már, melyeket az idő múlásával kinőtt ugyan, de lelkesedése töretlenül megmaradt. Egy bánata volt csupán, mégpedig az, hogy ő nem tud úgy repülni, mint kedvenc hőse. Nem csoda hát, hogy kívánsága is ez volt: "Szeretnék úgy repülni, mint Superman."

2005. június 12 -én Robi bebizonyíthatta a nagyvilágnak, hogy ő nemcsak afféle földi Superman imitátor, hanem a levegőbe emelkedve is megállja a helyét. Ezen a napon ugyanis Békéscsabára indultunk vele és szüleivel a repülőtérre, ahol már mindenki nagyon várta őt. Főként Matuska Pál pilóta, aki a tandemes sikló sárkányrepülés meghonosítója itt, Magyarországon. Robin a budapesti indulás óta ott volt a Suprman jelmez, melyben itt a repülőgéphez lépett. Rövid előkészítés után már a felszállópályán voltunk, ahol speciális hevederek segítségével a pilóta mellé rögzítették őt és igen, megkezdődött a felszállás. Kis idő múlva Magyarország első repülni tudó Superman-je már 600 méteres magasságban szárnyalt Békéscsaba fölött. Körülbelül 20 perc után a gép ereszkedni kezdett, majd egy hatalmas ÉLJEEEEEN ! kiáltással Robi füldet ért. A jól sikerült napot fejedelmi ebéd zárta.

Az eseményen jelen volt a TV2 napló című műsorának stábja, és a Békés Megyei Hírlap is. A kívánságteljesítésről készített felvételt a TV2 Napló című műsorában láthatták 2005. június 19-én 19 órakor.

Vicai Zsolt kívánságkoordinátor
Meszlényi Norbert segítő
2005. június 3.

 

A kívánság teljesítésében segítségünkre voltak:
Békés Airport

Archívum


Belépés