Gábor (16 éves, Nagyvázsony)

Gábor Veszprém megyében, Nagyvázsonyban él szüleivel és testvérével, Gerdával, aki szintén kívánságtulajdonosunk.

A kisfiú egy veleszületett betegség miatt csecsemőkorától ágyhoz és tolószékhez kötött. Sajnos a betegség már a légzést segítő izmokat is megtámadta, így Gábor december óta csak lélegeztetőgép segítségével tud kielégítően lélegezni. Mindez azonban nem hátráltatja őt az internetezésben, olvasásban, sőt nagyobb ügyességet követelő játékok sem jelentenek neki akadályt.

Egy nagyvázsonyi egyesület jóvoltából a kórterembe egy laptopot is kölcsönkaphatott, mely segített neki elviselni a nehéz, kórházban töltött hónapokat. Gábor az Internet böngészése közben akadt rá egy Lamborghini Diablo távirányítós modellautóra, melyet nagyon szeretett volna a kezébe venni. Szülei erejükön felül igyekeznek neki is és testvérének is mindent megadni, azonban mivel mindkét gyermek beteg, erre bizony nem tellett. Így hát Gábor a Csodalámpához fordult...

Végül a Raiffeisen Bank Rt. segítségével sikerült Gábor számára beszereznünk a kért 1:10 es távirányítós Lamborghini-modellt, A fantasztikus tűzpiros "gépkocsit" 2005. március 25-én adtunk át részére a Veszprém megyei Cholnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályán.

Gábor arcáról leírhatatlan öröm áradt, ahogy álmai autóját megérinthette, sőt apukája segítségével a kórteremben nyomban ki is próbálhatta a kocsit.

Ezt követően megérkezett az Országos Mentőszolgálat esetkocsija, hogy hazavigye Gábort, mert ez a nap attól is különlegessé vált Gábor számára, hogy több, mint három hónapos benttartózkodás után végre elhagyhatta a kórházat.

A gyermekosztály vezető főorvosa, Dr. Szabó Éva közbenjárásával sikerült ugyanis elintézni, hogy a lélegeztető gépet a kórház átadja otthoni használatra, így Gábor mostantól családja társaságában töltheti napjait.

Otthon persze ismét előkerült az autó, és reméljük, hogy sok-sok örömteli percet szerez még Gábor számára az autóvezetés. Ami ebben az esetben nem is olyan könnyű, hiszen mégiscsak egy versenyautóról van szó...

A kívánságteljesítésről beszámolt a TV2 Napló című műsora valamint a Veszprém-megyei Napló is.

Ez úton is szeretnénk megköszönni a Raiffeisen Bank Rt-nek, az Országos Mentőszolgálatnak, valamint a Veszprém megyei Cholnoky Ferenc Kórháznak a kívánság teljesítéséhez nyújtott segítségét !

Vicai Zsolt kívánságkoordinátor
2005. március 25.

Archívum


Belépés