Beszámolók

Norbert (9 éves, Dég)

Norbi nagyon szeretett volna egy hatalmas Lego készlettel - mondjuk a "Lovagi várral" - játszani, amit be lehet majd vinni a "boxba", a sterilizált szobába, ahol jó pár napot el kell majd töltenie a műtét után. Csodalámpásunknak sikerült kívánságát teljesíteni,s reméljük, azóta otthon testvéreivel ki is próbálták, miket lehet egy ekkora készletből építeni!

Jobbulást kívánunk Norbinak!!

2005-9-8

A kívánság teljesítésében segítségünkre volt az Inner Wheel Klub.


Martin (5 éves, Kiskunmajsa)

Martin 5 éves, csecsemőkori izomsorvadásban szenvedő kisfiú. Sikerült megoldani, hogy hosszas klinikai kezelés után otthonukban ápolhassák szülei. Sajnos Martin nem járhat óvodába, sok időt tölt otthon a szobájában, de nagyon értelmes kisfiú és semmiben sem szeretne lemaradni korosztályától.Olyan laptopot kért, ami kifejezetten gyerekek részére készített készségfejlesztő programokat, játékos formában nyelvi, matematikai feladatokat tartalmaz. Szülei és a laptop segítségével otthon tanulhat, gyakorolhat.Martinnak hosszú idő után 2005. október 3-án kellett visszamennie a klinikára ellenőrzésre, így ezen a napon átadhattuk az ajándékot is. A betegsége ellenére is szinte mindig mosolygós kisfiú eleinte nagyon megszeppent volt, nem tudta miért is gyűltünk köré annyian, de amint meglátta az ajándékot már múlt is a megilletődöttség. Bár kimondani nem tudta, de látszott az arcán a boldogság.

Nagy Bettina
koordinátor
2005-10-3


Dávid (14 éves, Béb)

Dávid számára ez már "majdnem" a második kívánságteljesítés volt rövid idő alatt, hiszen a nyár folyamán részt vett barátja, Szerecz Marci kívánságában is, amikor néhány felejthetetlen órát töltöttünk együtt a vidámparkban.

Dávid számára fontos, hogy a kezelései közben fizikailag is aktív maradjon. Ehhez jött segítségül a szobakerékpár, melyet akár tévénézés közben is tud használni, annyira zajtalanul működik.

2005-9-10

A kívánság teljesítésében segítségünkre volt az Inner Wheel Klub.


Anita (10 éves, Herceghalom)

Anita és szülei számára nagyon fontos volt, hogy több műtéten átesve, Anita fizikailag is felépüljön. Ehhez jött segítségül a szobakerékpár, melyet Anita akár mesenézés közben is tud használni, annyira zajtalanul működik. Fél óra alatt összeraktuk a kerékpárt, amely még a tekerő pulzusát is méri és megmutatja. Anita eleinte félve ült a biciklire, de miután egy kis lelket öntöttünk bele, már magabiztosabban tekerte a pedálokat.

Anita a végére annyira feloldódott, hogy még a teljesítésigazolást is aláírta.

2005-9-9

A kívánság teljesítésében segítségünkre volt az Inner Wheel Klub.


Vivien (12 éves, Székesfehérvár)

Vivien testvére, Ágota írt nekünk kérve, hogy segítsünk neki meglepni testvérét.

Mint ahogy a levélből megtudtuk, Vivien nagyon szeret számítógépen játszani, tanulni. Sajnos az ő gépe tönkrement, azóta bánatos. Mi sem volt természetesebb, mint "csodát tenni". Látni kellett volna Vivien szemét, amikor megkapta az új gépet. Reméljük, hogy ezzel a meglepetéssel mi is segíteni tudunk és így még hamarabb meggyógyulsz!

Benkő Vilmos koordinátor
2005-10-6

A kívánság teljesítéséhez a számítógépet biztosította a


Adrienn (17 éves, Tarnaméra)

Bár meglehetősen hosszú ideig tartott, amíg sikerült megszervezni, hogy Adrien és a kért számítógép egy időpontban azonos helyen tartózkodjanak, azért végül mégiscsak sikerült és így valóra válhatott Adrien vágya is. Reméljük, hogy a kezdeti elfogódottságot otthon a felhőtlen öröm váltotta fel, amikor Adrien végre elkezdhette használni a gépet!

Benkő Vilmos koordinátor
2005-10-6

A kívánság teljesítéséhez a számítógépet biztosította a


Áron (9 éves, Sáránd)

Ez a nap is úgy kezdődött Bogyor Áronka életében , mint a többi, felkelt, megmosakodott s elindult a szüleivel csirkét venni... Áron bevallottan csalódott volt, hisz eddig még soha nem kellett a szombat délelőtti mese helyett csirkét vásárolni menni az egész családdal. De valahogy a családi autó mégsem a Baromfi udvar előtt parkolt, hanem az Oláh Frigo Ttans kft. előtt. S egy gyermek álma valóra vált. Azon a napon, amely pontosan úgy kezdődött, mint a többi...s egy gyermek nevetve reszketve a meglepetéstől és az örömtől beülhetett egy kamionba, vezetthette - saját maga kormányozhatta és indexelhetett, s mindent megkérdezhetett Oláh Feri bácsitól, eközben felesége Vida Klára a szülőket látta pazar módon vendégül. Áront nem lehetett elrángatni a hatalmas kamion mellől, bár ajándékba még két másik modellt is kapott. Röviden ennyivel kommentálta szüleinek a dolgokat: "Hát jól átvágtatok! De jobb volt mint csirkét venni!"

Debrecen, 2005.október 8.
Csinády Rita koordinátor

Köszönjük az Oláh Frigo Trans 2002 Kft. ügyvezetőinek, hogy segítettek a kívánság teljesítésében.


Melitta

A nagyon sok szenvedésen átment Melitta a helyi közlekedésének megkönnyítésére egy olyan elektromos rollert kért, amelyen ülni is lehet. A már egy korábbi óhaj-sóhaj teljesítéséhez is önzetlen segítséget nyújtó Malibu Kft-hez fordultunk Melitta kérésével. A Malibu nagylelkű és gyors segítségének köszönhetően a mindig mosolygó és életvidám kislány rövid idő alatt - hogy még a rossz idő beállta előtt használhassa a mozgását megkönnyítő gépet - megkapta az annyira áhított elektromos rollert. Tudjuk, hogy ez a teljesült kívánság csak egy csöppnyi fájdalomdíj, de Melitta örömtől sugárzó arca azt mutatta, hogy most egy kicsit feledni tudott minden korábbi megpróbáltatást.

Joó Gabriella koordinátor
2005-10-18


Krisztián (12 éves, Nyíregyháza)

Krisztiánnak súlyos betegsége kapcsán sokáig diétáznia kellett. Már ha egyáltalán volt étvágya... Természetesen nagyon utálta az egészet, csak az tartotta benne a lelket, hogy nap, mint nap arról álmodozott, milyen ételeket tudna főzni, melyiket szereti és mit fog enni, ha már lehet. Bújta a szakácskönyveket, főzéssel foglalkozó újságokat, sokat nézett TV-t. Nem meglepő hát, hogy azt kívánta tőlünk, hadd találkozzon Kovács Lázárral, a Receptklub sztárjával. Beszélgetni szeretett volna  vele ésreménykedett, hogy talán még arra is lesz mód, hogy együtt egyenek valami finomat...

Jó volt nézni, ahogy Krisztián bekebelezte a finom ebédet, amit Lázár - saját éttermében  - csak neki főzött. Szülei mondták is, hogy régóta nem falatozott ilyen jót...

Ujfalusi Ildi koordinátor
2005-9-30


Lilla (7 éves, Szeged)

Lilla 7 éves szegedi kislány, eleinte nem is merte elmondani mire vágyik. Sokáig gondolkodott, mert nem tudta eldönteni mit is kívánjon. Nagyon szereti a meséket, az egyik kedvenc meséje Hófehérke és a hét törpe. Ezért végül egy Disney babaházat kért tőlünk, természetesen Hófehérke és a törpék házikóját. Amikor megkapta az ajándékot, már alig várta, hogy hazamenjenek a klinikáról, és végre otthon összerakhassa, és berendezhesse a sok kis apró tárggyal a házikó konyháját és szobáit.

Lilla nagyon boldog, amiért teljesítettük a kívánságát, és biztos vagyok benne, hogy sokáig örömét leli az ajándékban és kedvenc játékai közé fog tartozni ez a házikó.

Szeged, 2005. október 5.
Nagy Bettina kívánságkoordinátor


Barbara (7 éves, Kecskemét)

Meglehetősen hosszú ideig tartott, amíg sikerült megszervezni, hogy Barbara és a kért számítógép egy időpontban azonos helyen tartózkodjanak. Végül egy felülvizsgálat alkalmával adtuk át a PC-t Budapesten.

Barbara csillogó szemekkel sürgette, induljanak már haza, hogy összeszereljék a számítógépet. Már nagyon várta, hogy kívánsága teljesüljün és nekiülhessen a játékoknak. Barbara kezelései miatt rendszeresen járnak Budapestre; ezek után pedig még nagyobb öröm lesz hazaérkezni az otthonába.

Benkő Vilmos koordinátor
2005. október 9.

Köszönjük a Provident Financial Rt-nek a segítséget.


Lilla (4 éves, Budapest)

A 4 éves Lilla kívánsága október 9-én, vasárnap délután teljesült. Mintha érezte volna a kislány, hogy a délutáni alvás elhanyagolható, el sem aludt.

Érkezésünkre felült az ágyban, és nővérével kézenfogva lejött a kertbe, ahol várta már a kerékpár. Lillának 2 nagyobb testvére és egy ikerpárja van. Kerékpárral járnak oviba, de Lilláé elromlott. Így nagy volt az öröm, amikor felülhetett az új bringára.

Mind a négy gyereknek van már kétkerekűje, teljes a flotta, lehet nagy túrákat rendezni.

Sulija Anikó
2005-10-9


Dániel (14 éves, Kecskemét)

Egy rendhagyó beszámoló története


Kívánságtulajdonosunk, Dani, életében már sokszor járt nagy utazáson. Naponta újra és újra kedvenc helyére, Disneylandbe repült. Soha nem hitte, hogy ez az álom egyszer valóra válhat egészen addig, míg fel nem szállt a MALÉV párizsi járatára. A repülés izgalmas világa teljesen elvarázsolta, alig győzte kivárni, amíg leszállt a gép. A repülőtéren, túljutva az óriási forgatagon először a szállodába ment édesanyjával, ahol "méltó, királyi" fogadtatásban részesült. Átöltözött, szusszant egyet és máris sietett randevújára Kuká-val, Hófehérkével, Goofy-val és még sok mindenkivel. Járt kastélyban, Pán Péter libegőjén, édesanyjával látták a felvonulást, nem is lehet felsorolni, mennyi élményben volt részük.

És, hogy mitől rendhagyó a beszámoló? Attól, hogy Dani autista és nem tud beszélni. Viszont a szeme, arca mindent elárult nekünk, Csodalámpásoknak.

Párizs, 2005/10/9
Pusztai Lilla, kívánságkoordinátor


Benjamin (5 éves, Kunszentmárton)

Benit szerencsére már hazaengedték a klinikáról, kontrollra kell csak visszajárnia.

Emiatt meglehetősen nehezen sikerült időpontot egyeztetnünk, de végül szeptember 7-én sikerült átadni a kért ajándékot. Reggel korán találkoztunk a klinikán, Beni nem is sejtette, hogy menni fogunk, de amikor meglátta, hogy a nálam lévő dobozban egy távirányítós autó van, már tudta, hogy itt valami készül. Nagyon örült az autónak, és mit sem törődve azzal, hogy vizsgálatokra kell menni, már ki is bontotta, mert egy ilyen terepjárót természetesen nyomban ki kell próbálni…

Nagy Bettina kívánságkoordinátor

Szeged, 2005. szeptember 11.


Péter (15 éves, Bőszénfa)

Date: Thu, 8 Sep 2005 16:01:27 +0200 (CEST)

From: ****@freemail.hu

To: csodalampa

Kedves Csodalámpa.Szeretném megköszönni hogy 2005,08,30.teljesiteted kivánságomat és bekötötték hozzánk az internetet.Betegségem után most kezdem a 9.osztájt és ugyérzem,hogy az internet hozzáférés nagy segitségemre lessz tanulmányaim fojtatásában.Tudok levelezni volt korházi tanárnömel, kérhetek töle feladatokat ,ha esetleg az iskolában kevesebbet kaptam.

Péter

Köszönjük a segítségét!


Szintia (15 éves, Nagyatád)

Szintia, mivel több hete volt kórházban, nagyon szomorú volt. Ezért amikor itt Pesten megismerkedtem vele, elhatároztam, hogy szakítva az alapítvány hagyományával, azaz azzal, hogy kívánságot kórházban lehetőleg nem teljesítünk, elfelejtem és kicsit felvidítom. Megsúgtam neki, hogy most aztán vége a szomorúságnak, gyorsan ki kellene pattani az ágyból, mert egy bekötött Internet várja otthon. Először el sem hitte, de másnap, amikor ismét bementem hozzá, már az a hír várt, hogy utaznak haza. Hát ilyen egy rendhagyó teljesítés története.

Kedves Csodalámpa!

Köszönöm, hogy teljesítettétek a kívánságomat, ami az Internet volt. Ezzel nagy örömet okoztatok nekem.

Szintia

Patzauer Éva Budapest, 2005.09.01.

Köszönjük a -nak a segítséget!


2005-08-29 Viktória

Viktória és testvérei nagyon örültek a kapott Playstationnek, melyet Dr. Szegedi István segítségével juttattunk le hozzájuk. Reméljük sok örömük telik benne

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok, 2005. Július 02.


Levente (4 éves, Abda)

Levente testvére, Csaba volt az első gyermek, akinek a Csodalámpa Alapítvány megalakulása után teljesítette a kívánságát. Csaba akkor egy kisautót kapott, ami azonban egy idő után kevésnek bizonyult a két örökmozgó fiúcskának. Így amikor sajnos Levente is megbetegedett és kívánhatott az Alapítványtól, nem volt kérdés, hogy ő is egy autót kér majd, méghozzá elektromosat. Amikor megérkeztünk a fiúk azonnal birtokukba vették a meglepetés ajándékot, és szüleik legnagyobb büszkeségére, úgy kezdtek el manőverezni a szobában, mintha mindig ezt gyakorolták volna! Sok örömet, jó játékot, és mielőbbi gyógyulást kívánunk a testvéreknek!

Kissné Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok

2005. augusztus 12.


2005-08-29 János Márk

János Márk nagyon örült az ajándékba kapott Playstation 2-nek, melyet Dr. Szegedi István adott át neki a Debreceni Klinikán. Azóta már reméljük megtanulta kezelni a játékot, és a hosszú téli estéken is nagyon jókat játszik majd vele.

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok, 2005. Július 02.


Balázs (15 éves, Nagylóc)

Bár a kívánságteljesítések gyakorlatában alapelv, hogy igyekszünk a gyerekeknek minél nagyobb meglepetést okozni, Balázsnak mégis előre szóltunk, hogy ezt az estét nem otthon, hanem a hatvani Rock Expon fogja tölteni, ahol többek között a Tankcsapda együttes is fellép majd. Azt azonban már csak az autóban – ahol természetesen egész úton Tankcsapda szólt – árultuk el neki, hogy a zenekar frontembere Lukács már tud az érkezésünkről, és szeretettel várja őt. Hatvanban igazi koncerthangulatba csöppentünk, már messziről hallottuk a fellépő zenekart, sőt, ahogy közelebb értünk a nagy hangerő miatt egymást is alig hallottuk. Miután sikerült kapcsolatba lépnünk az együttessel, és kedves kísérőnkkel beléptünk a színpad mögötti zenekari sátrak közé, a közös fényképeszkedés után Lukács és Balázs rögtön elmélyült beszélgetésbe kezdtek, de hogy miről esett szó, az az ő titkuk maradt, ugyanis annak ellenére, hogy igencsak ki kellett ereszteni a hangjukat, mi már egy szót sem hallottunk a diskurzusból. A jó hangulatú találkozás végén Balázs aláíratta a melegítő felsőjét, majd még egy darabig a koncerten maradtunk, és természetesen megvártuk, hogy a Tankcsapda vegye birtokba a színpadot. Meglehetősen későn indultunk haza, de megérte maradni, mert Balázs és barátja, és mi kívánságkoordinátorok is egy szép találkozás és egy jó buli emlékével gazdagodtunk.

Köszönjük a kívánság megszervezéséhez nyújtott segítségét Lukács Lászlónak és a Tankcsapda zenekar egész csapatának

Kissné Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok 2005. augusztus 19.


Archive


Log in