Beszámolók

Zsanett (14 éves, Hajdúböszörmény)

Zsanett eredeti kívánsága az volt, hogy Avril Lavigne magyarországi koncertjére szeretett volna eljutni, de sajnos a koncert idején egészségi állapota ezt nem tette lehetővé, így késöbb biciklire változtatta a kívánságát.

A Tüzoltó utcai kórházban augusztus ötödikén, pénteken kerestük fel Zsanettet, és egészen a kórteremig vittük a kért bordó színu, elöl kosárral is rendelkező járgányt. Sikerült nagy meglepetést és örömet okoznunk, hiszen Zsani nem is sejtette, hogy teljesül a kívánsága, ráadásul aznap délután ment haza édesanyjával, így azóta már biztosan kipróbálta a biciklit! Mielobbi gyógyulást, és balesetmentes biciklizést kívánunk Zsanettnek!

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok

2005. augusztus 5.


Viktória (7 éves, Zsáka)

Viki kívánsága egy Playstation 2. Játék volt, melyet Mitja Rietbrock fotóriporter jóvoltából - aki korábban már Budapesti kiállításának teljes bevételét is felajánlotta a Csodalámpa javára - augusztus 6-án adhattunk át neki. Viki és testvérei nagyon örültek az ajándéknak, kívánjuk, hogy sok örömük teljék benne!

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok

2005. augusztus 6.


(Szabolcs 13 éves, Balkány)

Szabolcs és testvérei érkezésünk napján egyedül voltak otthon, így nagyon meglepődve jöttek elénk a kapuba, de nagyon megörültek, amikor meglátták, hogy mit hoztunk Szabolcsnak. Hamarosan a szülők is megérkeztek, és örömmel látták, ahogy Szabolcs új robogójával rója a köröket! Reméljük szeptemberben már az iskolába is ezzel a járgánnyal járhat Szabolcs, és addig is sok öröme telik majd benne!

A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítségét ezúton is köszönjük a Malibu kft.-nek.

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok

2005. augusztus 6.


(Máté, 6 éves, Nyírtass)

Máté nem nagyon értette, hogy miért kell szombat reggel egy ismerős családdal és a nagymamájával beautóznia a Debreceni Klinikára, de mivel a mamája azt mondta neki, hogy egy néni és egy bácsi szeretne ott találkozni vele, nem ellenkezett. Amikor azonban meglátta autónk csomagtartójában a számítógépet, nagyon belelkesedett, és innentől kezdve be nem állt a szája! Igen udvariasan - mindannyiunknak külön! - bemutatkozott, majd kérdést kérdésre halmozva érdeklődött a számítógép tulajdonságai iránt. Alig tudta kivárni a fényképezkedést, és már ült is be a kocsiba, hogy minél előbb kipróbálhassa az ajándékot.

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok

2005. augusztus 6.


Mátyás (8 éves, Jánkmajtis)

Mátyás szüleivel szombat délelőtt érkezett a Debreceni Klinikára, és nem is sejtette, hogy milyen nagy meglepetésben lesz része! Alig jutott szóhoz, amikor az autó csomagtartójából előkerült a számítógép különböző tartozékaival együtt. Boldogan nézegette szüleivel, és Mátéval - akinek szintén ekkor teljesült a kívánsága - együtt a számítógépeket. Miután a fiúknak sikerült választaniuk a két egér, monitor, billentyuzet közül, siettek is haza, mert már Matyi is szerette volna az asztalon összerakva látni az ajándékát.

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok

2005. augusztus 6.


Gergő (5 éves, Nyírtét)

Gergő kívánsága igen fiatal kora ellenére egy számítógép volt, melyen sokat lehet játszani. Nemcsak ő, hanem testvérei és édesanyja is nagyon örültek, amikor megérkeztünk a géppel, sőt az utcájuk többi lakója is kíváncsian nézett ki az ablakon és jött ki az utcára, megnézni, vajon mit hoztak Gergőékhez? Reméljük, hogy a játékon kívül a számítógép Gergő nővérének - és később Gergőnek - a tanulásban is segítségére lehet majd.

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok

2005. augusztus 6.


István (5 éves, Nagylak)

Pisti 5 éves, nagyon szeret kerékpározni, de a régi biciklijét már kinőtte. Egy nagyobb kerékpárt szeretett volna kapni a régi helyett. Kívánságát sikerült teljesítenünk, véletlenül ugyan, de az időzítés is tökéletes volt. Pisti ugyanis a napokban kapja az utolsó klinikai kezelést, ezután hazamehet, és az otthoni kezelés mellett majd csak ellenőrzésre kell visszajárnia. Ez a tudat kárpótolja azért, hogy a biciklijét egyenlőre csak a klinika folyosóján nézegetheti. Öröm volt látni a kisfiú boldogságát, amikor meglátta a biciklit: "Hát ez egy csodabringa!!! Az enyém? Ez tényleg egy csodabringa!!!" Persze azonnal ki is próbálta, igaz csak álló helyzetben, de megbeszéltük melyik kar mire jó, és hogyan kell használni a váltókat, Pisti gondolatban már nem a klinika folyosóján, hanem otthon biciklizett...Nagy Bettina kívánságkoordinátor

Szeged, 2005.július.14.


Nikolett (14 éves, Bakonycsernye)

Niki vágya teljesült, amikor ajándékba kapott egy Sony discman készüléket, valamint az áhított Eminem CD-ét. Minden bizonnyal valamivel kellemesebben telnek majd Niki napja ezt követően, és bízunk benne, hogy a kellemes zenehallgatás is segít a további haladásban.

Benkő Vilmos kívánságkoordinátor 2005. július 8.


Krisztián (10 éves, Tápiószele)

A 10 éves Krisztián legkedveltebb elfoglaltsága az építkezés, a logikai játékok. A Csodalámpától egy Lego City Rendőrkapitányságot kért. Kívánsága ma teljesült. A legós doboz majdnem akkora volt, mint Krisztián. Az izgalomtól és persze a doboz súlyától bizony úgy kifáradt, amig bevitte a szobába, hogy nem is bontotta ki azonnal. "Most egy kicsit pihenek" mondta, és el nem engedte volna a csomagot. Pár perc múlva, az édesanya segítségével mégis kibontotta a dobozt. Arcocskájáról csak úgy sugárzott az öröm, és mindjárt birtokba is vette a játékot. Krisztián kívánságának teljesülését köszönjük Demeter Brigittának és a Vodafone-nak.

Joó Gabriella kívánságkoordinátor 2005. július 13.


Jennifer (7 éves, Kecskemét)

Jenni 2005.07.12-én szülei és egyéves kistestvére társaságában érkezett felülvizsgálatra, ami sokkal jobban sikerült a vártnál: ekkor sikerült ugyanis "meglepetésszerűen" átadni a jókora babát.

Ujfalusi Ildikó kívánságkoordinátor 2005.07.12.


2005-07-18 Gyula

Gyuszi 17 éves, őssejt transzplantáció után van, és mivel nem mehet közösségbe, szabad dejének legnagyobb részét a számítógép előtt tölti. Kívánsága egy DVD író-olvasó volt, amit a Tűzoltó utcai gyerekklinikán adott át neki az Alapítvány.

Joó Gabriella kívánságkoordinátor 2005. július 12.


2005-07-18 Bence

Július 1-jén, amikor Bencét kontrollra felhozták a budapesti Transzplantációs Intézetbe, a vizsgálat után nem hazafelé indult vele az autó, hanem a TV2 stúdiójához. A kapuban Győzike várta Bencét. Nagy volt a meglepetés! A megihletődött Bence átült Győzike autójába és máris robogtak a közeli Burger Kingbe, utána pedig fagyizni mentek. Sok mindenről esett szó köztük, de ez a kettőjük titka marad.

Konczné Joó Gabriella kívánságkoordinátor 2005. július 1.


Viktor (9 éves, Hajdúböszörmény-Nagypród)

Viktor szülei, bár tudták, hogy szombaton érkezik a várva-várt számítógép, titokban tartották a fiuk előtt, aki amikor meglátta az idegen autót izgatottan kérdezte, hogy kik érkeztek vendégségbe?

Amikor azonban megkértük, hogy segítsen bevinni a billentyűzetet és az egeret, egyből felcsillant a szeme, és szinte futva vezetett minket a számítógép asztalához, ami már régota várta, hogy kerüljön rá valami.Amint működésbe lépett a gép, Viktor igen ügyesen megtanulta ki és bekapcsolni, és közösen megkerestük rajta a játékokat is.

Kissné Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok 2005. július 2.


Odett (12 éves, Tiszavasvári)

Odett két testvérével és az anyukájával együtt nagyon várt már minket, hiszen a gyanús telefonokból már szemfülesen kitalálta, hogy ma fogja megkapni a számítógépet, ami már régi vágya volt. Bár a számítógép asztala még készülőben van, azért a szobában, a földön gyorsan összeraktuk a gépet, így Odett és testvérei egy idő után már érdeklődve tanulmányozták azt. Odett anyukája elmondt, hogy a kislány nagyon jó tanuló, év végén csak két négyese volt, a gépnek tehát a tanulás során is biztosan nagy hasznát veszi majd.

Kissné Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok 2005. július 2.


János (15 éves, Balkány)

Amikor szombat reggel János meghallotta, hogy be kell mennie a Debreceni Klinikára, bizony nem nagyon örült, nem értette, hogy mi az amit előző nap elfelejett a doktor bácsi.Nem túl lelkesen ült az apukájával az autóban, amikor anyukája segítségével odavittük hozzá a számítógépet, a monitort és a különböző tartozékokat. Miután érdeklődött a számítógép típusa felől, elmondta, hogy, amikor reggel felkelt gyanús volt ugyan, hogy az apukája miért pakol le mindent a számítógép asztalról, de arra álmában sem gondolt volna, hogy ma már lesz is az azstalon számítógép.

János szüleivel boldogan indult haza, hogy minél előbb "beüzemelhesse" és működés közben is megnézhesse a gépet.

Kissné Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok 2005. július 2.


Brigitta (14 éves, Helvécia)

Orbán Brigit szombaton reggel negyed nyolckor ébresztették az Alapítvány munkatársai, igen nagy örömet és meglepetést okozva ezzel neki.

Anyukája már pár napja tudta, hogy leányát milyen nagy öröm éri majd, de megkértük, hogy ne szóljon Briginek, aki így egyáltalán nem számított arra, hogy éppen ezen a napon kapja meg a laptopot, amit még karácsony táján kért az Alapítványunktól, de az IBM Hungary KFt szíves felajánlása segítségével, csak most tudtunk teljesíteni A laptop nem is jöhetett volna jobbkor, hiszen Briginek nemrég volt a ballagása, és a szülinapja is, szeptemberben pedig már a Kecskeméti Szent László Gimnáziumba fog járni.

Szép nyarat és szeptembertől sikeres tanulást és mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Briginek!

Kissné Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok 2005. július 2.


Krisztián (9 éves, Tápiószele)

Krisztián nagyon megörült várva-várt Playstation II-jének. 

Sajnos most ismét kórházban van ideje, de már alig várja, hogy elhagyhassa a kórházat, majd otthon kihívhassa testvéreit párbajra.   Krisztiánnak 6 testvére van és egyre jobban hiányoznak egymásnak.   

A PlayStation lehetőséget nyújt Krisztián számára, hogy némi ünnepséget vigyen bele hazaérkezésébe.

Benkő Vilmos
koordinátor
2005. június 7.


Fruzsina (9 éves, Orosháza)

Amikor Fruzsinával arról beszélgettek, hogy mit szeretne kapni, mire vágyik, egyetlen és legnagyobb kívánsága az volt, hogy meggyógyuljon. Egy véletlen beszélgetésből azonban kiderült, hogy kedvence a Megasztár című műsorból ismert Bartók Eszter, és egyszer szívesen találkozna, beszélgetne is vele. A kívánságról néhány nappal a Megasztárok szegedi koncertje előtt szereztünk tudomást. A jó szervezésnek, és az együttműködésnek köszönhetően sikerült elérnünk, Hogy Eszter ellátogasson a kilnikára. Fruzsina nem tudta biztosan, csak remélte, hogy Eszter meg fogja őt látogatni, mert aznap nem volt kezelés mégis be kellett jönnie a klinikára, és igen nagy volt körülötte a nyüzsgés. Izgalommal teli várakozás után a kívánság teljesítésére 2005.06.07-én délután került sor. Dupla volt a kislány öröme, amikor meglátta, hogy Esztert Bálint Ádám is elkísérte, akit szintén nagyon kedvel. Fruzsina már előre készült, hogy miről szeretne beszélgetni, és egy rajzot is készített Eszternek ajándékba. Egy vidám, önfeledt beszélgetés után a kislány sugárzott a boldogságtól, hogy találkozhatott kedvenceivel.

Nagy Bettina kívánságkoordinátor
2005. június 12.


Róbert (13 éves, Budapest)

Robi körülbelül 10 éve Superman rajongó, ez idő alatt tökéletesen azonosult kedvencével. Több jelmeze is készült már, melyeket az idő múlásával kinőtt ugyan, de lelkesedése töretlenül megmaradt. Egy bánata volt csupán, mégpedig az, hogy ő nem tud úgy repülni, mint kedvenc hőse. Nem csoda hát, hogy kívánsága is ez volt: "Szeretnék úgy repülni, mint Superman."

2005. június 12 -én Robi bebizonyíthatta a nagyvilágnak, hogy ő nemcsak afféle földi Superman imitátor, hanem a levegőbe emelkedve is megállja a helyét. Ezen a napon ugyanis Békéscsabára indultunk vele és szüleivel a repülőtérre, ahol már mindenki nagyon várta őt. Főként Matuska Pál pilóta, aki a tandemes sikló sárkányrepülés meghonosítója itt, Magyarországon. Robin a budapesti indulás óta ott volt a Suprman jelmez, melyben itt a repülőgéphez lépett. Rövid előkészítés után már a felszállópályán voltunk, ahol speciális hevederek segítségével a pilóta mellé rögzítették őt és igen, megkezdődött a felszállás. Kis idő múlva Magyarország első repülni tudó Superman-je már 600 méteres magasságban szárnyalt Békéscsaba fölött. Körülbelül 20 perc után a gép ereszkedni kezdett, majd egy hatalmas ÉLJEEEEEN ! kiáltással Robi füldet ért. A jól sikerült napot fejedelmi ebéd zárta.

Az eseményen jelen volt a TV2 napló című műsorának stábja, és a Békés Megyei Hírlap is. A kívánságteljesítésről készített felvételt a TV2 Napló című műsorában láthatták 2005. június 19-én 19 órakor.

Vicai Zsolt kívánságkoordinátor
Meszlényi Norbert segítő
2005. június 3.

 

A kívánság teljesítésében segítségünkre voltak:
Békés Airport


Márton (11 éves, Érd)

/ 7
2005. június 3.

A kívánság teljesítésében segítségünkre volt az Inner Wheel Klub:


Archive


Log in