Beszámolók

Anita (16 éves, Budapest)

Anitának kívánsága egy videókamera volt. A meglepetést otthonába vittük; Budapesten, Pesterzsébeten lakik édesanyjával, húgával és a nagyszülőkkel egy családi házban.

Éppen egy kezelés után volt, mikor megérkezett a meglepetés ajándék. Az öröm elmondhatatlan volt és nekünk is jó volt látni a szemében a sok kezelés fájdalma után, hogy valóban ez volt a vágya.

Anitának hobbyja a videozás, feényképezés, főleg családi eseményeket szeretne megörökiteni. Reméljük, sok öröme lesz az ajándékban és sok filmet fog készíteni.

Fodor Zsuzsa
2005. január 24.

A kívánság teljesítésében segítségünkre volt az Inner Wheel Klub.


Fanni (11éves, Kaposvár)

Hosszú hónapokat kellett várni a napra, de február elején végre teljesülhetett Fanni álma: találkozhatott a Crystal együttessel, pontosabban Lajtai Katival az együttes egy tagjával...- de megérte várni, hisz a találkozó nagyon jól sikerült.  

Fanni sokáig faggatta az énekesnőt, ő pedig nagyon kedvesen, nyitottan válaszolt, mesélt. Fanni még egy dedikált CD boldog tulajdonosa is lett.Reméljük mihamarabb élőben, egy Crystal koncerten is hallgathatja kedvenc zenekarának zenéjét.  

Márkus Mónika
2005. február 8.


Andrea (10 éves, Budapest)

Anrea PC-t kért alapítványunktól. Andrea nagyon hálás volt Anyukájával együtt, ill. Nagyapja  is  velük örült. Andrea anyukája,  Zita a munkahelyén is használ gépet, így Andrea minden bizonnyal gyorsan el fogja tudni sajátítani anyukájától az alapműveleteket.

Hálásan köszönjük a gépet ajándékozó cég, R + R Periféria Kft.  gyors segítségét.

Benkő Vilmos
2005. február 13.


Anna (4 éves, Győr)

Annához a Bókay u-i Klinikára mentünk  kivánságát teljesiteni. Amikor meglátta a Barbie barátját és a hatalmas Mini Morris autót, ami mellett még egy másik baba is mosolygott egy babakocsiban, fülig ért Anna szája.

Egyből kipattant az ágyból, bontogatta a nagyon precizen becsomagolt ajándékokat, és beszélt és beszélt és nevetett.

Aznap készültek haza, elmesélte ott várja majd a herceget egy lány baba, szerelmesek lesznek. A hatalmas autót kinyitotta, becsukta,  teteje kinyitható, ott beültette a babákat, egyszóval rögtön birtokba vette az uj játékokat.

Közben elmesélte betegsége történetét - korát meghazudtolva - s azt, hogy ő feltatláló lesz majd, hogy majd a beteg gyerekeknek csak "szirupos gyógyszert" kelljen bevenniük, azt jobb lenyelni az ize miatt, és csacsogott beszélt, mesélt és önfeledten játszott az új kincsekkel.

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Sára (5 éves, Gyál)

Sára 5 éves, nem messze lakik Budapesttől. Nagyon szeret babázni. Minden vágya egy olyan baba volt, amelyik tud pisilni, lehet etetni és pelenkázni. Mivel öten vannak testvérek, ebben már van is egy kis gyakorlata, így a BabyBorn "ellátása" nem okozhat gondot...

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Ujfalusi Ildikó
2005. január 31.


Tamás (11 éves, Kápolnásnyék)

A kívánság utóélete

A 11 éves Tamás legnagyobb kívánsága az volt, hogy hosszú korházi kezelései és az ágyhoz kötött gyógyulásai alatt tudjon játszani, rajzolni és kommunikálni a külvilággal egy Lap-top segítségével.

Tamás nagyon örült a meglepetésnek, azonnal bekapcsolta és profikat meghazudtoló módon igazodott el a levelezőprogram, a rajzolóprogram és a játékok között. Tamás édesapja megígérte, hogy előkeresi a régi, lemezen lévő, játékaikat és felinstallálja Tamás új gépére.

Tamás 2 hete esett át 24. műtétjén és szülei elmondása alapján az elmúlt évben már teljesebb értékű életet tudott élni, iskolába is jár és nyáron már a lakhelyéhez közeli Velencei tóban is megfürödhetett. Reméljük, hogy az ajándék Lap-top is hozzá fog járulni, hogy Tamás elfelejtse gondjait és mihamarabb még jobban legyen. Szinte el sem lehetett mozdítani az ajándéka mellől, annyira belebújt.

Ezennel szeretnék köszönetet mondani a számítógépet rendelkezésünkre bocsátónak Mike Le Beau-nak és a gépet előkészítőknek is.

Dudás Péter
2005-1-27

A kívánság utóélete


Tamás és a koordinátor Dudás Péter azóta is levelezésben állnak. Így jutottak el hozzánk Tamás képei, amelyeket a tőlünk kapott számítógéppel készített. Ugye milyen ügyes?

Piramid:

Mars:

Csoda:

2005-2-19


Mónika (13 éves, Budapest)

Mónika iker hugaival (Mária és Anna) örült a Csodalámpa által ajándékozott számítógépnek. Nagyon kedvesen fogadták, határozott meglepetést okoztunk a géppel és ha nem is sokáig, de átmeneti óázist jelentünk a kemóterápiás kezelések tengerében.

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Benkő Vilmos koordinátor
2005. január 31.


Adrienn (13 éves, Ráckeresztúr)

Adrienn szenvedélyes gyöngyfűző, gyöngyből gyönyörű láncokat, karkötőket és állatfigurákat tud fűzni, ezeket nekem is megmutatta. Kívánsága egy profi gyöngykészlet volt, mindenféle színű és méretű gyöngyökkel.

Ráckeresztúri házukban érte Adriennt a meglepetés, épp szánkózni indult volna nővérével amikor a Csodalámpa meghozta az ajándékot. Nagy volt az öröm. Adrienn édesapja elmondta, hogy Adrienn már pici gyerek kora óta folyamatosan kézműves ajándékokat készít mindenkinek karácsonyra, születésnap alkalmából, ezzel szerezve örömöt.

Reméljük, hogy nekünk ezzel a szép készlettel sikerült Adriennek és a családjának néhány szép órát szereznünk.

Dudás Péter


Zsuzsa (15 éves, Balatonalmádi)

Zsuzsanna (15 éves) Veszprém-megyében, Balatonalmádiban lakik testvérével és édesanyjával, nagyszüleinél. Szűkös anyagi körülmények között élnek, hiszen édesanyjuk egy keresetből tartja fenn a családot. Kis házukban nagy szeretetben élnek. Van egy számítógépük, melyet külső segítséggel kaphattak meg a gyermekek.

Zsuzsanna régi vágya volt, hogy fényképezhessen, illetve fényképeket szerkeszthessen. Ehhez kért alapítványunktól egy digitális fényképezőgépet.

A kívánság teljesítésére 2004. december 25-én került sor, így még az átadás a karácsonyi ünnep fényét emelhette. Zsuzsanna boldogan vette birtokba az ajándékot, mellyel reméljük rengeteg gyönyörű képet készíthet majd.

Talán még nekünk is küld néhányat...

Vicai Zsolt kívánságkoordinátor


Bence (11 éves, Budapest)

Idézet Bence édesapja naplójából:
2004 december 10.

Megérkezett a levél Debrecenből. Azt tartalmazza, amiről már telefonon beszámoltak. Nem fontos a sok latin kifejezés, a lényeg a végén tömören megfogalmazott vélemény: komplett remisszió valószínű.

Bence mindig is nagy focirajongó volt (kedvence David Beckham), és még a hosszú és fáradságos kezelések alatt is a délutánjait rendszeresen édesapjával a lakásukhoz közeli focipályán töltötte. Bencének a nagy álma az volt, hogy legyen egy igazi Real Madrid meze (persze Beckham 23-asát választottuk). Az igazi meglepetés azonban csak az átadáskor következett.

Bence nagy Újpest rajongó. Amikor 2005. január 12-én bekopogtunk, Bence édesanyjával együtt nyitott ajtót és nem hitt a szemének, amikor nagy kedvence, az Újpest focistája Simek Péter (Gyorsvonat) állt az ajtóban. 2 órán keresztül beszélgettünk, Péter mindenféle jótanácsokkal látta el Bencét, beszélgettek fociról, a gyógyulásáról, kutyákról és sok minden másról.

Nagyon gyorsan elrepült az együtt töltött 2 óra. Távozáskor Simek Péter megígérte Bencének, hogy elküldi neki a saját Újpest mezét is!

Márkus Mónika, Dudás Péter


Máté (9 éves, Kapuvár)

Máté Győr-Moson-Sopron megyében, Kapuváron lakik nagyszüleivel. A kórházban a vesekezelések alatt rendszeresen szokott számítógépezni. Családja anyagi helyzetük miatt nem tudott neki saját számítógépet vásárolni, ezért fordult alapítványunkhoz.

A PC-t 2005. január 16-án adtuk át részére otthonában. Máté nagyon várta az ajándékot, melyet odaérkezésünk után nyomban birtokba is vett. Ez úton is sok örömet kívánunk neki a számítógép használatához!

Karsai Szilvia segítő,
Vicai Zsolt kívánságkoordinátor

Réka (15 éves, Zalaegerszeg)

Réka (15 éves) Zalaegerszegen lakik családjával. Informatikus szeretne lenni, azonban betegsége miatt jelenleg nem járhat iskolába.

Tanulmányaihoz egy 1 évre szóló Internet előfizetést kért alapítványunktól. A legnagyobb helyi szolgáltató, a Zalaszám Informatika Rt. támogatásával válthattuk valóra Réka kívánságát, egy éven át ADSL technológiával szélessávon szörfözhet a neten. Reméljük, az Internet segíti őt a tanulásban és a kikapcsolódásban.

Vicai Zsolt koordinátor

A kívánság teljesítésében közreműködött:

Dominik (4 éves, Pétfürdő)

Dominik Veszprém megyében, Pétfürdőn lakik. Ideje nagy részét édesanyjával tölti, mert nehéz szociális körülményeik miatt édesapja otthonuktól távol vállalt munkát.

Házuktól nem messze forgalmas vasúti pályaudvar található, így gyakran találkozhat igazi vonatokkal, melyek iránt nagyon érdeklődik. Kívánsága egy villanyvasút készlet volt személy és teherszállító vagonokkal, valamint fákkal és sorompóval. 2004. december 24-én, közvetlenül szenteste előtt adtuk át részére a kért ajándékot, mely nem sokat időzhetett a fa alatt, ugyanis azonnal kibontásra és összeszerelésre került. Dominik és szülei nagyon megilletődtek, hogy ilyen szép ajándék is kerülhetett a fa alá. Az újdonsült vasúttulajdonos boldogan játszott a vonattal, melyről nem nagyon lehetett elterelni a figyelmét.

Vicai Zsolt koordinátor

Adrienn (9 éves, Kópháza)

Taschek Adrienn (9 éves) Kópházán lakik. Egy számítógépet szeretett volna kapni, amivel nemcsak játszani tud, hanem betegsége miatt bekövetkezett iskolai lemaradását is pótolhatja.

A gép átadására 2005. január 10-én került sor, amikor Adrienn és szülei Budapesten, a Transzplantációs Klinikára jöttek felülvizsgálatra. Adrienn és szülei izgatottan jöttek a Klinika portájára, majd a Kórház elé, ahol átadtuk a számítógépet.

Adrienn nagyon örült, a billentyűzetet nem is adta ki a kezéből, ő vitte egyik autóból a másikba, "Mennyi minden!" felkiáltással reagált a monitorra, billentyűzetre, egérre, de még a kábeleket is érdeklődéssel szemlélte.

Kiss Anita, Fodor Zsuzsa

Adrienn köszönő levele...


Lívia (6 éves, Nagykanizsa)

Lívia Zala megyében, Nagykanizsán lakik édesanyjával. Bátyja munkahelyén már viszonylag régóta játszhatott számítógépen. Kívánsága az volt, hogy karácsonyra szeretne egy saját PC-t kapni, sok-sok játékkal.

Kívánsága 2004. december 19-én teljesült, átadtuk számára a harminc-egynéhány játékkal felszerelt személyi számítógépet. Ismét beigazolódott a mondás, miszerint "nem lehet elég korán kezdeni", ugyanis a 6 éves kislány nagyon ügyesen kezelte a billentyűzetet, így SuperMario az ismert játékember pillanatok alatt több pályán is átszáguldhatott.

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Vicai Zsolt koordinátor


József Krisztián (9 éves, Százhalombatta)

December 17-én este végre teljesült a 9 éves Fogas Józsi kívánsága: a Wigwam klubban fellépő Hooligans együttessel találkozhatott a koncert előtt az együttes öltözőjében. Józsit édesapja kisérte el Százhalombattáról, a kistestvérek (Józsinak 3 kisöccse van) ezúttal otthon maradtak.

Bejutni a klubba nem volt egyszerű, mert a bejáratot magas, nagyon izmos emberek állták el, de szerencsére az együttes dobosa segítségünkre sietett. Az öltözőben sok mindenről esett szó, és - a képek tanúsága szerint - a hangulat is jó volt. Beszélgettünk legjobban sikerült koncertekről, jövőbeli tervekről, gitározásról - Józsi is szokott otthon pengetni - s láthattunk egy több mint egymilliót érő fehér színű gitárt is.

A találkozás után Józsi a nála valamelyest idősebb rajongótársaival együtt hallgathatta meg kedvenc zenekarának koncertjét.

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Márkus Mónika koordinátor


Timea (13 éves, Budapest)

Timea sokat internetezik, ugyanis a kezelések immunrendszert gyengítő hatása miatt nemigen járhat iskolába. PC-jük van, azonban mindeddig egy kisméretű kölcsönmonitorral szörfözött a neten, ami az intenet igazi lehetőségeit nem nagyon volt képes megmutatni. Alapítványunktól egy 17"-os monitort kért, melyet 2004.12.16-án adtunk át.


Krisztián (7 éves, Budapest)

Krisztián édesanyjával már az utcán várt a hidegben, rohant előre mutatni, melyik az ő házuk, nyitott, kedves, vidám kisfiú, aki mikor meglátta a flipper hatalmas dobozát csodálkozott, hogy mi is ez. Bent  már rakta is volna össze, de kiderült, hogy ehhez férfiemberre van szükség. Apukát későbbre várták haza, de azért Kirisztián már igy is mutatta mit, hova kell majd rakni, s közben csak ugy magának hangosan: "Pont ilyet szerettem volna mindig."

Krisztián már óvodába készül, és tervezi, hogy majd áthivja a szomszéd Timit és vele milyen jókat fog a flipperen játszani.

Hidvégi Kornélia koordinátor


Tamás (4 éves, Kondoros)

Gál Tamás (4 éves) kondorosi kisfiú nagy vágya egy darus kocsi és egy billenős pótkocsis traktor volt. A 8 funkciós darus kocsi láttán már messziről nevetett, szédszedtük, nézegette, miközben Apuka is megérkezett: "Mit nem adtam volna gyerekkoromban egy ilyen kocsiért" - mondta.

Aznap az Tűzoltó u-i Klinikán a karácsonyi ünnepségre készültek, de Tomi már azt tervezte, ha este hazamennek összeszerelik a daruskocsit Apuával és nagyot játszanak majd azzal és a traktorral.

2004-12-21


János (12 éves, Kunhegyes)

János kivánsága egy nagy darus kocsi volt sokféle tartozékokkal. János - ahogy anyukája mesélte - már reggel óta izgatottan várt, megkérte a mentősöket, hogy nehogy hamarabb hazavigyék, mint ahogy az ő daruskocsija megérkezik. A Tűzoltó u-i Klinikán a karácsonyi ünnepséget várták a beteg gyerekek szüleikkel, amikor megérkeztünk.

János örömben a nyakamba ugrott ölelt, puszilt, hogy nagyon köszöni, ez volt minden vágya. Kivánjuk, hogy ilyen mosolygósan győzze le betegségét.

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Hidvégi Kornélia koordinátorLog in