Beszélgetések nagyköveteinkkel - interjú sorozat 4.

Add tovább, hogy van tovább!


Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elismerésnek örvendő személyiségek, vállalatvezetők, vállalkozók, elfogadták felkérésünket, hogy a Csodalámpa nagyköveteiként, alapítványunk érdekében tevékenykedjenek. Sokoldalú szakismeretük, a versenyszféra CSR és adományozói tevékenységének, igényeinek bensőséges ismerete alapján adott tanácsaikkal, kapcsolataikkal segítik alapítványunkat missziónk teljesítésében.

Velük indítottunk egy sorozatot, hogy az ő példájukon keresztül bátorítsunk más cégeket is CSR tevékenységre.

Mai vendégünk Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

Kedves Botond!

  • Köszönjük, hogy elvállaltad a beszélgetést. Hogy érzed magad mostanában?

A koronavírus-járvány már több mint egy éve befolyásolja mindennapjainkat és üzleti tevékenységünket. Vállalatvezetőként elsődleges az üzletmenet biztosítása, ám mindennél fontosabb munkatársaink egészségének védelme és a megbetegedés elkerülése. Szerencsére a vállalaton belüli adataink az országos koronavírus-statisztikák alatti értékeket mutatnak. Kihívásokkal teli időket élünk, azonban nem szabad hátradőlni, hiszen még nincs vége a megpróbáltatásoknak.

  • Mit vársz 2021-től magánemberként és mit cégvezetőként?

Őszintén bízom benne, hogy végre magunk mögött hagyhatjuk ezt a lidérces időszakot. Magánemberként másra sem vágyon jobban, mint hogy hosszú idő után végre megöleljem a szeretteimet. Cégvezetőként pedig az üzlet újjáépítésén dolgozom. Erre már különböző stratégiákat készítettünk mind hazai, mind pedig csoport szinten.

  • Hogyan ismerkedtél meg a Csodalámpával és hogyan segíted az Alapítvány munkáját?

Több évvel ezelőtt ismerkedtem meg az Alapítvánnyal és rendszeresen támogatjuk működésüket. Nagyon szimpatikusnak találtam, hogy beteg gyermekek gyógyulásához tudunk hozzájárulni oly módon, hogy a kívánságukat valóra váltjuk. A kívánságok gyakran apróságok, ami viszont a gyermekeknek és családjuknak igazából nagyon sokat jelentenek!

  • Mi volt eddig a legemlékezetesebb Csodalámpához kapcsolódó élményed?

Az évek során számos kedves emlékkel gazdagodtam az együttműködésünknek köszönhetően. Az egyik ilyen, amikor pár évvel ezelőtt a rendszeres éves konferenciánk zárásaként tombolát hirdettünk, ahol a jegyvásárlásból befolyt összeggel, több mint 1 millió forinttal segíthettük a Csodalámpa Alapítványt.

  • Mit tanácsolnál más cégek vezetőinek? Hogyan válasszanak partnert a CSR tevékenységükhöz? Mik legyenek a szempontok? Mire figyeljenek?

Három fő szempontot tartsanak szem előtt:

  1. Az együttműködésben támogatni kívánt projekt mindenképpen jó ügy legyen.
  2. Ha céges szinten kíván valaki támogatást nyújtani, akkor válasszon olyan programot, amelyet a munkatársak bevonásával támogathat, így együtt jótékonykodhat minden dolgozó.
  3. Fontos szempont az alapítvány transzparens működése és auditált elszámolása.
  • Pesti Tímea – aki szintén Csodalámpa nagykövet – a következőket kérdezi tőled: "Szirmák Botondtól kérdezném, hogy az elmúlt években sokat nőtt a felelőssége és vélhetően ezzel egyidejűleg a feladatainak száma. Hogy tud mégis időt, energiát tenni egyéb tevékenységekbe, mint például a Csodalámpa alapítvány? Mi hajtja, hogyan oldja meg?"

Minden priorizálás kérdése. Fontosnak tartom, hogy azok, akik egy társadalomban abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy segíteni tudnak, ezt valamilyen formában valóban meg is tegyék. Az igazság az, hogy emberileg ezek nagyon sokat adnak személyesen nekem is. Jó érzés segíteni.

Köszönjük, a beszélgetést.


Belépés