Beszélgetések Nagyköveteinkkel - Interjú sorozat 1.

Add tovább, hogy van tovább!


Csíkné dr. Kovács Klárával, a Karrier és Stílus Ügyvezetőjével, Csodalámpa nagykövetünkkel beszélgettünk.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elismerésnek örvendő személyiségek, vállalatvezetők, vállalkozók, elfogadták felkérésünket, hogy a Csodalámpa nagyköveteiként, alapítványunk érdekében tevékenykedjenek. Sokoldalú szakismeretük, a versenyszféra CSR és adományozói tevékenységének, igényeinek bensőséges ismerete alapján adott tanácsaikkal, kapcsolataikkal segítik alapítványunkat missziónk teljesítésében.

Velük indítottunk egy sorozatot, hogy az ő példájukon keresztül bátorítsunk más cégeket is CSR tevékenységre.

Mai vendégünk Csíkné dr. Kovács Klára a Karrier és Stílus ügyvezetője.

Kedves Klára!

  • Hogyan ismerkedtél meg a Csodalámpával és hogyan segíted az Alapítvány munkáját?

Patzauer Éva – a Csodalámpa ügyvezetője - tagja az általam vezetett Női Vezetők Klubjának. Éva inspirált arra, hogy egyénileg és a Nőklubbal is az Alapítvány munkáját támogassuk. Klubunk, melynek több, mint 50 felsővezető nő tagja, a gazdasági élet sok területét felöleli. A tagok közül 9 fő aktívan támogatja Csodalámpa munkáját.

Minden vezető életében eljön a pillanat, amikor úgy érzi, segítenie kell és tenni akar másokért. Ilyen nekünk a Csodalámpa, hiszen a gyermekek közel állnak a szívünkhöz és az Alapítvány pont azokat támogatja, akik bajban vannak. Ráadásul nem csak a gyermekek kerülnek bajba, hanem a családjuk is. Fontosnak tartom, hogy érezzék, nincsenek egyedül és tettekkel is támogatjuk őket, hiszen teljesítjük a gyermekek kívánságait, olyan élményeket, ajándékokat adunk, amit a mindennapi életben nem tudnának megkapni. Ily módon hozzájárulhatunk a gyógyuláshoz azzal, hogy segítünk a Csodalámpának megtalálni az anyagi forrásokat, amivel teljesíteni tudják a gyermekek kívánságait.

  • Mi volt eddig a legemlékezetesebb Csodalámpához kapcsolódó élményed?

Két meghatározó élményem volt.
Az első, amikor kitaláltunk egy új koncepciót, a bált, amit azóta már kétszer megrendeztünk, óriási sikerrel. Ezzel a rendezvénnyel kitárultak a lehetőségek, megtapasztaltuk, hogy az emberek mennyire akarnak segíteni, hogy egy jó célért mennyien megmozdulunk és hogy csapatmunkával tehetünk egy jobb világért.
A második élményem egy kívánságteljesítés volt, ahol személyesen részt vehettem. Az ajándékozás, a meglepetés ereje fantasztikus élmény, ahol nem csak mi adunk, hanem kapunk is a gyerekektől és a családjuktól, amitől a mi életünk is teljesebbé válik.

  • Mit tanácsolnál más cégek vezetőinek? Hogyan válasszanak partnert a CSR tevékenységükhöz? Mik legyenek a szempontok? Mire figyeljenek?

Fontosnak tartom, hogy a CSR tevékenység illeszkedjen a cég jövőképébe, értékrendjébe, stratégiájába. Mindenki tud találni neki megfelelő célt, csak akarni kell. A cél legyen közös a munkatársakkal, akár lehet alulról jövő kezdeményezés is, amit mindenki támogat. A közös cél, a gondolattól a megvalósításig erősíti az emberi értékeket. Ez a magatartás, ami cégeket meg tud különböztetni, többlet értéket ad a munkatársaknak.

  • Lehetőséged van másik Csodalámpa nagykövettől kérdezni. Kitől és mit szeretnél kérdezni?

Biczó Pétertől, PWC Partnerétől kérdezem: A Covid hogyan változtatta meg az általad irányított cég életét? Milyen más munkamódszereket, vezetési stílust alkalmaztok?

  • Hogy érzed magad mostanában? Mit vársz 2021-től magánemberként és mit cégvezetőként?

Alapvetően jól vagyok. A Covid első 8-9 hónapjában tényleg jól voltam, most azonban már tennem is kell érte. Van bennem egy egészséges türelmetlenség és várom, hogy az elmúlt időszakból tanulva folytassuk az életet. Szeretném tovább folytatni a munkát és azon dolgozom, hogy versenyképes maradjak. Magánemberként pedig nagyon várom, hogy újra utazhassak. Remélem, minél előbb lesz erre lehetőségünk.

Köszönjük, a beszélgetést.


Belépés