Beszélgetések nagyköveteinkkel -interjú sorozat 9.

Add tovább, hogy van tovább!

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elismerésnek örvendő személyiségek, vállalatvezetők, vállalkozók, elfogadták felkérésünket, hogy a Csodalámpa nagyköveteiként, alapítványunk érdekében tevékenykedjenek. Sokoldalú szakismeretük, a versenyszféra CSR és adományozói tevékenységének, igényeinek bensőséges ismerete alapján adott tanácsaikkal, kapcsolataikkal segítik alapítványunkat missziónk teljesítésében.

Velük indítottunk egy sorozatot, hogy az ő példájukon keresztül bátorítsunk más cégeket is CSR tevékenységre.

Mai vendégünk dr Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Kedves Ágnes!

  • Hogyan ismerkedtél meg a Csodalámpával és hogyan segíted az Alapítvány munkáját?

Alapítvány vezetőjét Patzauer Évát ismertem meg több évvel ezelőtt. Sok rendezvényen találkoztunk és mindig csodálattal néztem Éva elkötelezettségét és munkáját, hogy minél több gyermek kívánságát tudja teljesíteni. Csodáltam akaraterejét, bátorságát, kitartását és úgy éreztem szeretnék ennek a küldetésnek részese lenni. Nagy öröm volt számomra, mikor Éva felkért, hogy csatlakozzak a nagykövetek közé.

  • Mi volt eddig a legemlékezetesebb Csodalámpához kapcsolódó élményed?

Az alapítványi első bál, amit nagyon félve rendeztünk meg; vajon illik-e adománygyűjtő eseményt szervezni, illik-e ez a koncepció az Alapítvány értékeihez? A választ megadta az első Bál, ahova minden jegy elkelt, rengeteg támogató vált részesévé és a közösen élhettük meg az adakozás örömét. Nagy dolog volt látni a színpadon gyógyult gyerekeket, akiknek az Alapítvány egy kis csodával, ajándékkal segíteni tudott. A nagykövetek pedig személyesen szolgálták fel a vendégeknek a desszertet😊

  • Mit tanácsolnál más cégek vezetőinek? Hogyan válasszanak partnert a CSR tevékenységükhöz? Mik legyenek a szempontok? Mire figyeljenek?

Szerintem nagyon fontos, hogy olyan ügyet támogassanak, aminek jelentős társadalmi- és hosszútávú hatása van. Nagyon sok ügyet lehet támogatni, sokszor csak a közvetlen környezetünkben kell körülnézni. Számomra különös értékkel bír, ha a vállalat dolgozói is aktívan részt tudnak venni a CSR tevékenységben. Ez igazi win-win mindenkinek.

  • Zakariás Fruzsina, a Visit Hungary vezérigazgató-helyettese – aki szintén Csodalámpa nagykövet – a következőt kérdezi tőled: Miből meríted a mindig pozitív kisugárzásodat, hogyan töltődsz? Szoktál egyáltalán elfáradni? Különösen érdekelne ez most bő egy évvel a pandémia kezdete után, ugyanarra van szükséged, mint korábban?

Az erőt a csapatból merítem. Nagyon szeretek csapatban dolgozni, hiszek az egymásra figyelésben, segítségben és a közös munka eredményességében. A feladatokat kihívásnak élem meg, az, hogy számítanak rám felelősség és mindenképpen pozitív érzést ad. Örömmel végzem a dolgom, ez sok extra energiát ad.

Persze, hogy én is elfáradok. Ilyenkor jól jönnek a baráti beszélgetések, egy jó film a családdal és a sport. A sportra most nagyobb szükségem van, mint korábban, a pandémia alatt kezdtem el futni. Egyszerűen azt éreztem szükségem van levegőre, szabadságra – minden értelemben. Nagyon várom már a személyes találkozásokat, az emberi kapcsolatok jelentik a legnagyobb értéket; ezt most nagyon megtanultuk.

  • Lehetőséged van másik Csodalámpa nagykövettől kérdezni. Kitől és mit szeretnél kérdezni?

Kovács Páltól kérdezem: Ha a Csodalámpának kívánhatnál egyet, mit lenne az?

  • Hogy érzed magad mostanában? Mit vársz 2021-től magánemberként és mit cégvezetőként?

Az emberi találkozásokat várom magánemberként és cégvezetőként is. Ennek hiánya rányomja a bélyegét a hangulatomra. Jöjjön végre az energia minden irányól!

Köszönjük, a beszélgetést.


Belépés