A Csodalámpa hírei

Az "Üzleti angyalok" is a Csodalámpát támogatják

Magyarországon először került megrendezésre idén májusban egy Üzleti Angyal Tréning, melyet a piacvezető Traction Tribe akcelerátor szervezett olyan magánszemélyeknek, akik amerikai tapasztalatok alapján szeretnék korai fázisú startup vállalkozásokba fektetni saját pénzüket.

A Dr. Kádas Péter sorozatvállalkozó, blogger, által vezetett szakértőkből álló csapat az üzleti angyaloktól befolyt részvételi díjak összegét egy az egyben a Csodalámpa Alapítvány részére bocsájtotta, így járulva hozzá néhány kisgyermek boldogságához.


Mától olvasható honlapunkon a Csodalámpa PWC által auditált 2013-as éves beszámolója

Tisztelt Támogatóink,

A Csodalámpa kuratóriuma 2014.05.23-i ülésén elfogadta az alapítvány 2013. évi tevékenységéről szóló beszámolót, mérlegét és eredménykimutatását, továbbá az 1%-os támogatások felhasználásáról szóló jelentést.

A beszámolót a PriceWaterhouseCoopers társadalmi felelősségvállalása keretében auditálta, a könyvvizsgálói vélemény a jelentés része.

A 2013-as, és a korábbi évekről készített jelentéseinket Dokumentumok oldalunkon olvashatják el.


Ismét indul a KAP program!

A KAP program keretében a Magnetbank ügyfelei szavazatai alapján felosztja éves nyereségének 10%-át jótékonycélú szervezetek között.

A program indulása óta szerepel a kedvezményezetettek között a Csodalámpa is.
Amennyiben Ön a Magnetbank ügyfele, kérjük, június 30-ig döntsön az idei, összesen 39 437 717 millió forintos támogatási összeg Önre eső részének felhasználásáról.

Köszönjük!


Beszámoló az ADHAT-Vonal adományainak felhasználásáról 2013

A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány (NIOK) pályázatán 2012. évben megnyert ADHAT-vonalon keresztül 540 hívás fogadásával 2013. évben 169.299 forint érkezett a Csodalámpa javára (a 13600/35-ös számra, az alábbi részletezéssel:

  • Beérkezett hívások teljes összege: 192.589 Ft
  • ebből a telefonszolgáltatók részére átadott bruttó díj: 23.290 Ft

Ehhez kapcsolódik még a 2012. évet érintő, de 2013-ban átutalásra került 42.457 forint, így összesen 211.756 forintot használtunk fel az év során kívánságteljesítésre.

Ebből az összegből a telefonszolgáltató NIOK alapítvány részére átadott adományközvetítői díj összege 88.404 forint volt erre az időszakra.

Az így a fennmaradt 123.352 forintos felhasználható adományt több gyermek kívánságteljesítésére használtuk fel.
Mendi egy Samsung érintőképernyős mobiltelefont (46880 Ft), Johanna egy rózsaszín biciklit (45.100 Ft), Imre egy Samsung LCD televíziót (67.810 Ft) kapott.
A kívánságteljesítésekről szóló beszámolók és képek megtalálhatóak a honlapunkon. A beérkezett adomány és a kívánságteljesítések költsége közötti különbséget az alapítvány más forrásból fedezte.

Szeretnénk ezúton is megköszönni, hogy telefonhívásaikkal támogatták és a jövőben is segítik a Csodalámpa tevékenységét.

"JóNap" 2014.04.27-én - különleges sportnap a Csodalámpááért

Kedves támogatónk, Kapin Bogi immár második alkalommal szervez adománygyűjtő edzésnapot.

A tavalyi "eredményből" Kevin kívánsága teljesült.

Idén április 27-én a BME sportközpontban (1111 Budapest Bertalan Lajos utca 4-6. (ÉL épület) tart barátaival 12-18 óráig JóNap elnevezéssel edzésnapot, ahol sportedző barátai segítségével sok mindent kipróbálhatsz TRX-től a Poledance-ig.

További részleteket Bogi oldalán találhattok.

Szeretettel várunk benneteket. Jó sportolást!Log in