A Csodalámpa hírei

Beszámoló az ADHAT-Vonal adományainak felhasználásáról 2013

A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány (NIOK) pályázatán 2012. évben megnyert ADHAT-vonalon keresztül 540 hívás fogadásával 2013. évben 169.299 forint érkezett a Csodalámpa javára (a 13600/35-ös számra, az alábbi részletezéssel:

  • Beérkezett hívások teljes összege: 192.589 Ft
  • ebből a telefonszolgáltatók részére átadott bruttó díj: 23.290 Ft

Ehhez kapcsolódik még a 2012. évet érintő, de 2013-ban átutalásra került 42.457 forint, így összesen 211.756 forintot használtunk fel az év során kívánságteljesítésre.

Ebből az összegből a telefonszolgáltató NIOK alapítvány részére átadott adományközvetítői díj összege 88.404 forint volt erre az időszakra.

Az így a fennmaradt 123.352 forintos felhasználható adományt több gyermek kívánságteljesítésére használtuk fel.
Mendi egy Samsung érintőképernyős mobiltelefont (46880 Ft), Johanna egy rózsaszín biciklit (45.100 Ft), Imre egy Samsung LCD televíziót (67.810 Ft) kapott.
A kívánságteljesítésekről szóló beszámolók és képek megtalálhatóak a honlapunkon. A beérkezett adomány és a kívánságteljesítések költsége közötti különbséget az alapítvány más forrásból fedezte.

Szeretnénk ezúton is megköszönni, hogy telefonhívásaikkal támogatták és a jövőben is segítik a Csodalámpa tevékenységét.

"JóNap" 2014.04.27-én - különleges sportnap a Csodalámpááért

Kedves támogatónk, Kapin Bogi immár második alkalommal szervez adománygyűjtő edzésnapot.

A tavalyi "eredményből" Kevin kívánsága teljesült.

Idén április 27-én a BME sportközpontban (1111 Budapest Bertalan Lajos utca 4-6. (ÉL épület) tart barátaival 12-18 óráig JóNap elnevezéssel edzésnapot, ahol sportedző barátai segítségével sok mindent kipróbálhatsz TRX-től a Poledance-ig.

További részleteket Bogi oldalán találhattok.

Szeretettel várunk benneteket. Jó sportolást!


Új támogatónk: a Hard Rock Café Budapest

Nos, az úgy volt... A Hard Rock Café lánc alapfilozófiájának része a jótékonyság, a társadalmért való felelősségvállalás. Sokféle módszert alkalmaznak, az egyik ilyen a kávézókban árult kitűzők, ún. "pin"-ek gyűjtőinek részvételére számít.

A budapesti kávézó vezetője megkeresett bennünket, azzal, hogy legyünk mi az első budapesti "pin" árverés kedvezményezettje, vagyis az első Hungaropin rendezvényé.

De ez még semmi: készíttettek egy fantasztikus "csodalámpás" - gitáros kitűzőt:

Igazi gyűjtői darab, mindőssze 150 példány készült belőle - és csak a Vörösmarty téri kávézó Rock Shop-jában lehet kapni.

Az árverésen persze sok más ritka kitűzőre licitálhattak a gyűjtők, ezeket a más nagyvárosokban működő kávézók ajánlották fel a jótékony célra.
Mivel szenvedélyes gyűjtőkről van szó, talán mondanunk sem kell, hogy a sok mosoly mellett vídám cserebere, tombola sorsolás is szerepelt a nagy sikerű programban és arra is jutott idő, hogy néhány angol és német mondattal Patzauer Éva bemutassa az alapítványt a vendégeknek.

Köszönjük csodalámpás gyerekek nevében is a Hard Rock Café Budapest vezetőinek és munkatársainak a támogatást.


Első Német Gazdasági Bál - DWC

A Csodalámpa Alapítvány régi támogatója, a budapesti Német Gazdasági Klub (DWC) tagjai már jó féltucat csodalámpás gyereknek szereztek örömet közvetlenül vagy kapcsolataik révén. Örömünkre szolgál, hogy továbbíthatjuk meghívójukat olvasóinknak:

A DWC szeretettel meghívja az érdeklődőket az Első Német Gazdasági Bálra a sokévi német-magyar barátság és a sikeres gazdasági kapcsolatok megünneplése alkalmából.

A szórakoztatásról Kállay-Saunder András, a New Level Empire és a La Vision gondoskodnak.

Az est kiemelt vendégei: Leslie Mandoki, Lara Mandoki és Szávay Ágnes.

További információk és jelentkezés: Első Német Gazdasági Bál 2014.05.31.


Csodalámpás mesesarok - Schell Judittal

Mesedélutánunk mai vendége Schell Judit színművésznő volt, aki bájos mosolyával, közvetlen stílusával azonnal elvarázsolta a gyerekeket.
Mikor Judit elmondta, mi a címe a magával hozott mesekönyvnek, a mögöttem ülő kislány halkan odasúgta a nagymamájának: Judit eltévesztette a címet, mert bogár helyett azt mondta bodár. Azonnal kiderült, hogy nincs semmiféle tévedés, Domonyi Rita mesekönyvének ugyanis valóban "Tündérbodár" a címe és valamennyi kis mesefigurának legalább olyan vicces a neve, mint a a főszereplő kis erdei léleknek Tündérbodárnak, és legjobb barátjának, a nappal is éber Devevérnek.
Biztos mindenki emlékszik rá, hogy beszélnek a csöppségek mikor még csak formálják a szavakat, mindent hallás után mondanak - sokszor pedig félrehallván a neveket, szavakat, kicsit másképp ejtik azokat, mint az "igazi" felnőttek. Ez a bűbájos mesekönyv egy hatalmas csokorra valót nyújt át ezekből a vicces nevekből, szavakból.

Csuda izgalmasan kezdődik a mese! Tündérbodár és Devevér úgy döntenek, hogy a nyári szünetben nem hajlandók unatkozni! Elhatározzák, hogy több héten át csak mulatozni fognak, egy olyan fergeteges fesztivált rendeznek, ami felbolygatja az erdő valamennyi lakóját.
A gyerekek már az elején nagyokat kuncogtak, mikor Judit arról kezdett mesélni, milyen eszement ötleteket talált ki Tündérbodár a fesztiválra:
műsíró- és grimaszverseny, napfelkelte-,naplementenézés, kockás pléden fekvés, felhőbámulás, bevonulás-kivonulás-elvonulás, süteménynemevési verseny (vagyis ki bírja tovább, hogy nem eszik a sütiből), tormaevési verseny...

Hát a tormaevési verseny, na az aztán igazán viccesen sikerült ! Kiderült ugyanis, hogy Devevér az egyetlen, aki szereti a tormát, az erdő többi lakója, mint pld. Zselátó a cukrász, Shopszka a zeneszerző, Jalos bácsi ( nem Lajos!), a bogaras Tinó néni és párja, a mindig csak bólogató Tinó bácsi pedig csupán azért tülekednek, hogy szurkoljanak a versenyzőknek. Nagy volt a csalódás, mikor kiderült, hogy Devevér az egyetlen versenyző - aki aztán ellenfél hiányában megnyerte a versenyt anélkül, hogy csak egyszer is beleharapott volna az orrfacsaróan erős tormába.

A nem is kicsit hiú Devevér azonban szeret mindíg a figyelem középpontjában lenni, így aztán arra az elhatározásra jutott, egy élete-egy halála, verseny nélkül ugyan, de mégis megeszi a "verseny tormát" : első harapás-könnyzápor, második harapás - potyogó könnyek, aztán a rémséges zöldség utolsó darabkáját is lenyelve a bajnok már mosolygott és kért egy szalvétát, hogy megtörölje a száját. Az erdő lakói nagy ovációban törtek ki, éljenezték a nagy hőst és fogalmuk sem volt róla, hogyan is sikerült Devevérnek ilyen hősiesen legyűrnie a hatalmas tormát. Hogyan? Hát a fineszes bajnok evés közben állandóan azokra a finom málnapárnákra gondolt, amit Jalos (nem Lajos!) bácsi csak neki és legjobb barátjának Tündérbodárnak készít! Márpedig egy ilyen hőstett után dupla adag dukál!

/ 5Ezután a "csípős" mese után Judit mindenféle finomságot varázsolt elő a táskájából, a mese hatása alól lassan ocsúdó kis siserehad pedig boldogan nyúlt a titkot rejtő csomagocskák felé, majd néhány másodperc alatt el is tünt a pocikban a finom nasi.

Mikor már azt hittük a gyerekek elfáradtak , kiderült, hogy szívesen meghallgatnának még egy kalandos fejezetet ebből a kedves mesekönyvből.
Judit kiválasztott egy tüneményes mesét, ami a "Pitypangfújás"-ról szólt. Természetesen ebben a mesében is Tündérbodár és Devevér voltak a főszereplők, akik az erdőben találkoztak két kicsi amatőr pitypangfújó gyerekkel. Különösen Devevér látott némi tehetséget a két gyerekben, ezért elhatározta, hogy komolyan foglalkozik velük. A két kis kezdő pitypangfújónak sok "tüdőerősítő és koncentráció" próbát kellett kiállnia, mire igazi pitypanggurukká váltak és valamennyi pitypangról sikerült lefújniuk a bibéket.

A sok izgalomtól és élménytől bizony elfáradtak a gyerekek, de azért még mindíg maradt egy kis erejük, hogy Judittal beszélgessenek, előkerültek a kis papírszeletkék-, noteszok, majd a kapott autogramot boldogan magukhoz szorítva elbúcsúztak a Jótündértől, aki egy önfeledt, "csupamosoly" délutánnal ajándékozta meg valamennyiüket.

Köszönjük Juditnak ezt a felejthetetlen mesedélutánt és reméljük hamarosan újra tud időt szakítani, hogy ismét megajándékozza a kis betegeket egy, a maihoz hasonló, fantasztikus élményekkel teli mesedélutánnal.

Budapest, 2014.02.11.Log in