Szonja - Egy 2009-es kívánság utóélete


Bizony igaz, hogy a csodalámpa dzsinnje féltve őrzi a gyermekek álmait, mindaddig nem nyugszik, amíg a gyermekek kívánsága nem úgy teljesül, ahogy azt ők a dzsinnel megbeszélték.

Szonja kedvenc írónőjétől, Kertész Erzsébettől szeretett volna eredeti dedikált könyvet kapni, de a dzsinnek, legnagyobb erőfeszítései ellenére sem sikerült a 2005-ben elhunyt írónőnek ilyen könyvére rábukkannia.
Végül azért sikerült egy olyan meglepetést szerezni a gyönyörű kamaszlánynak, ami kárpótlásként nagy örömöt jelentett számára, hiszen két fantasztikus embert ismerhetett meg : találkozhatott az írónő lányával, Szonja asszonnyal és fiával, Bátki Mihály úrral. Mindketten boldogan dedikálták neki az írónő könyvét.

Mindez 2009. őszén történt és bár sok-sok antikváriumban leadtuk a névjegyünket, mondtuk el szóban: ha véletlenül eladásra kínál valaki egy, az írónő által dedikált könyvet, szóljanak nekünk, hisz ezzel egy gyermek álma válhatna véglegesen valóra. Bevallom, nem hittünk igazán a csodában.

Idén májusban azonban mégis megtörtént az igazi csoda: telefonált egy kedves hölgy a Stádium Antikváriumból és boldogan újságolta, hogy valaki behozta eladásra Kertész Erzsébet Szamóca-lányok c.könyvét - az írónő dedikációjával, aláírásával.
A hölgy a könyvet azonnal felajánlotta, ajándékba adta a Csodalámpának, mi pedig boldogan hívtuk fel Szonját a nagy hírrel. Szonja csak ennyit tudott mondani: ezt nem hiszem el! Aztán mikor találkoztunk és átadtam neki a könyvet, kinyitotta és némán, boldogan símogatotta az írónő élő sorait.

Én pedig akkor éreztem igazán, hogy Szonja kívánsága végleg és igazán teljesült, mikor ő halkan, boldogan csillogó szemekkel megköszönte az ajándékot.

Budapest 2010.június 09.
Sipos Zsuzsanna
kívánságteljesítő

Köszönjük a felajánlását!

Belépés