Norbi és a Csodalámpa - XXI. századi igaz mese Aladdin nyomán

Kedves Olvasó! Ugye ismered Aladdin történetét a csodalámpával és a kívánságteljesítő dzsinnel?

Most megosztom Veled ennek a mesének a mai, valóságban megtörtént változatát!

...Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy kisfiú, akit Norbinak hívtak. Szeretetre méltó, kedves, huncut kisgyerek volt, aki egy bárányhimlő után gyakran fájlalta valamelyik lábát. A szülei többször is elvitték őt orvoshoz, de a diagnózis mindig ugyanaz volt: növekedési fájdalom, majd elmúlik.

Telt-múlt az idő, eltelt másfél év. Norbi hősiesen tűrte az erősödő fájdalmakat, amikor végre kiderült, hogy a panaszok okozója egy Ewing-sarcoma nevű daganatfajta.

Nehéz egy év telt el azóta, hogy Norbi megkapta az első kemoterápiás kezelését. Ám a 11. alkalommal különös dolog történt. Kezelőorvosa egy képzeletbeli Csodalámpát adott át Norbinak és azt mondta: "Öregem, ha van valamilyen titkos kívánságod, dörzsöld meg ezt a Csodalámpát, és meglátod, az álmod valóra válik."

Norbi kért egy nap gondolkodási időt, hogy a titkos álmait rangsorolhassa, majd a tettek mezejére lépett: "Mozdonyt szeretnék vezetni" - dörzsölte meg a Csodalámpát. És láss csodát: a dzsinn kiszabadult és munkához látott. Első útja a Csodalámpa közhasznú alapítványhoz vezetett, és mint lakhelyének névrokonait, segítségüket kérte a kívánság teljesítésében.

És a csoda megtörtént: alig 12 nap múlva Norbi a Siemens gyártmányú, Desiro névre hallgató 70 tonnás mozdony vezetőfülkéjében kezelte az irányítópult gombjait: indította a szerelvényt az állomásról, dudált a síneken kóborló kutyára, felkapcsolta a reflektorokat az alagútban és kezelte az utastájékoztató berendezést az állomáshoz közeledve.

Az ajándékba kapott kincseket (vasutas sapkát, pólót, irányítótárcsát, tolatózászlót) napokig le nem vette, le nem tette. És mivel a csodának a jelenlevő újságírók és TV-stáb jóvoltából mások is részesei lehettek, Norbinak egy csapásra egy másik titkos vágyát is valóra váltotta a Csodalámpás dzsinn: híres lett!

Kedves Olvasó! A mese itt csak átmenetileg ér véget. Őszintén hiszem, hogy hamarosan így fejeződik be a történet: ...és Norbi a Csodalámpának is köszönhetően meggyógyult és boldogan élt az emberi lét végső határáig. ITT a vége, fuss el véle!

Utóirat: a kívánságteljesítő dzsinn minden olyan, 3 és 16 év közötti gyerekkel szóba áll, aki életét veszélyeztető betegségben szenved és családja anyagi helyzete nem teszi lehetővé a kívánság teljesítését.

A kis betegek orvosaik, szüleik, barátaik segítségével juthatnak hozzá a Csodalámpához. A titkos vágyak teljesülésével életük legalább egy kis időre gondtalanabbá válhat, elfeledkezhetnek kórházról, kezelésekről, orvosságokról, és megerősödik hitük a gyógyulásban.

Ha szeretnél többet megtudni a Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítványról, esetleg támadt egy jó ötleted, amit szívesen megosztanál velük, netalán valamilyen módon segíteni szeretnél nekik, ne habozz! Dörzsöld meg az egeredet és kattints a www.csodalampa.hu -ra!

Tibol Ildikó

Beszámoló Norbi kívánságáról...


Belépés