Rendezvényeink

Bolyki Brothers koncert 2006

/ 172006. május 28.


Mindenki Gyereknapja a Millenárison - 2006

Játsszunk együtt a United Way Mindenki Gyereknapján május 27-én szombaton 10 - 18 óra között Budapesten a Millenárisban lévő Jövő Házában!

A rendezvényen az integrált nevelés jegyében együtt játszhat, örülhet, versenyezhet minden gyermek, függetlenül attól, hogy épen vagy fogyatékkal jött a világra; hogy kiegyensúlyozott vagy bármely szempontból hátrányos helyzetű családban - netán otthonban - nevelkedik. A szórakoztatásról zenés programok is gondoskodnak, de lesznek információs pontok, ahol civil szervezetek válaszolnak kérdésekre. Kiemelten fontosak számunkra a fogyatékkal élő és más módon hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek, akiknek társadalmi integrációjához közös játékokkal, bemutatókkal, programokkal igyekszünk hozzájárulni.

A rendezvényre a Csodalámpa is meghívást kapott, így alapítványunk játszóházat rendez be a kicsiknek. Szeretettel várjuk gyerekeikkel barátainkat és ismerőseinket.

Helyszín: Jövő Háza, Budapest II. Fény u. 20-22.

Programok:

10:30 - 11:30 Fülharmonikus koncert
12:00 - 12:30 Kőbéka Együttes
12:30 - 13:00 Nemadomfel Együttes - A Down Alapítvány zenekara
13:00 - 13:30 Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete - hagyományőrző színi előadás
13:30 - 14:00 Hip-hop gyermek tánccsoport
14:00 - 14:30 Vetélkedő - ajándékok, nyeremények
14:30 - 15:00 Schmidt Vera
15:00 - 15:30 Nemadomfel Együttes
16:00 - GHYMES koncert

További programok:

 • Ability Park (fogyatékkal élők szemszögéből a világ),
 • Csodalámpa Alapítvány játszóház kicsiknek,
 • HOPE - Remény Magyarországért Alapítvány arcfestés, kalandjáték
 • Stabilo kézműves foglalkozás,
 • Óbudai Gyermekkórház - egészséges táplálkozás,
 • Non-profit szervezetek sátrai aktivitásokkal, játékokkal
 • Disney Gyerekbirodalom - a mesék nyomában: interaktív játéktár, mesemondók
 • Alma Együttes
 • Alkotó műhelyek:

  - Festőműhely

  - Papírtenger

  - Kagylózó ékességek

  - Arcfestés

Erzsébet-nap Alsónémediben, 2005.

Nagysikerű Erzsébet napi bált és tombolát rendeztek 2005. november 19-én, immár másodizben Alsónémediben, a Betyár étteremben, a Csodalámpa javára. A bál fővédnöke ezúttal is dr. György Balázs polgármester volt.

A majd 150 vendégnek Patzauer Gábor tartott rövid, képekkel illusztrált prezentációt a Csodalámpa 2005. évi működéséről, eredményeiről, a bál napjáig teljesített 126 kívánságról.

Ezután a tánciskola aranyos "diákjai" tartottak bemutatót, majd következett a kitűnő vacsora. Mondják, tele hassal nem jó sportolni, de a báli vendégek nem hallhattak erről, mert máris elkezdődött a tánc. Zenéjével ezúttal is Morvai János és zenekara támogatta az alapítvány célját, és hogy igen jól zenéltek, arra bizonyság, hogy az utolsó táncolók már világosban indultak haza.

A tombolahúzás 11-kor kezdődött. A rengeteg tombola ajándékkal a környékbeli cégek, vállalkozások és magánszemélyek támogatták a bál sikerét: az egyik főnyeremény egy televiziókészülék volt, a másik pedig egyhetes üdülés, melyet az Alsónémedi Önkormányzat ajánlott fel. De a sok ajándék között gyünyörű kerámiáktól a láncfűrészig, kitűnő boroktól a házi sütésű pogácsáig sok minden akadt. Csoda, hogy valamennyi (!) tombolajegy elfogyott?

A rendezvény tiszta bevételét, mely meghaladta a 300.000 Ft-ot, újabb kívánságok teljesítéséhez használjuk fel.

Köszönjük Alsónémedi polgárainak, a szervezőknek, a tombola ajándékok felajánlóinak, a Betyár Étterem munkatársainak és a zenekarnak önzetlen támogatásukat, azt hogy velünk együtt varázsolnak mosolyt sok nagybeteg kisgyerek arcára.


Kevock Choir (Skócia) magyarországi turnéja 2005

Nagy sikerrel zárult 2005.10.20-án a skót Kevock Kórus magyarországi fellépéssorozata. Először Budapesten a Szt.István Bazilikában, 18-án Egerben a Kőtemplomban léptek fel a megjelent közönség nagy örömére. A budapesti koncertet dr. Steiner Pál úr, Belváros-Lipótváros polgármestere, az egri fellépést dr. Törőcsik Miklós alpolgármester úr nyitotta meg kedves szavakkal.

A Kevock kórus harmadik, nagy sikerű koncertjét Miskolcon, a Bartók Béla Zeneművészeti Főiskolán adta, ahol még rögtönzött kórustalákozóra is sor került, hiszen a vendégek és házigazdák együtt énekeltek. Ezt a koncertet dr. Kormos Vilmos, a Közoktatási és Művelődési Osztály vezetője nyitotta meg.

Skócia leghíresebb kórusának fellépeseit az Albannach Skót Kulturális Egyesület és az Open Globe Utazási Iroda szervezte. A kórus valójában szabadságra jött Magyarországra, de úgy gondolták, hogy ha már itt vannak, fellépnek néhányszor és fellépeseken összegyűlt adományokat egy magyar civil szervezet számára ajánlják fel. A magyar szervezők ajánlására a kedvezményezett szervezet a Csodalámpa lett.

A fellépesek során összegyűlt majd kétszázezer forintot, a nézők adományait az alapítvány céljával összhangban, újabb nagybeteg gyerekek kívánságának teljesítésére használjuk fel.

Szeretnénk megköszönni a Kevock Kórus és vezetője Mr. Graham Lovett, továbbá valamenyi magyar résztvevő, szervező önzetlen támogatását.

(A képek az egri fellépésen készültek.)

Scotland's most famous choir, The Kevock Choir has recently performed in three Hungarian cities: in Budapest - at the StStephans Cathedral, in Eger at the Eger Cathedral and in Miskolc at the Bartók Béla Highschool for Music.

Although they came for a holiday to Hungary, the members of the Choir decided to give three charity concerts for the benefit of our Wonderlamp Foundation.

The tour has been organised by the Open Globe Travel agency and the Albannach Scottish Cultural Society. In all three cities, the local authorities have kindly supported the charity events, for instance in Budapest the mayor of the 5th district, Mr. Pál Steiner has opened the concert.

All concerts have been great success; in Miskolc even an improvised choir festival was born as the host Bartók Kórus and the Kevockians have performed three songs together.

The donations collected at the three concerts have reached almost two hundred thousend HUF (about 510 GBP), that we shall spend on fulfilling wishes of life-threatheningly ill children.

We would like to thank the The Kevock Choir, Mrs Isabel Rodgers, president and and Mr Graham Lovett, conductor for the excellent performances and all the organisers, supporters and donators for the success of this venture.

(Our photos has been taken during the performance in the Cathedral of Eger.)


Bringó Nap - 2005 (az összes fénykép)

A Bringóvár a 2005. június 18-i teljes napi bevételét ajánlotta fel Alapítványunknak. Errő a napról szólnak az alábbi képek.

/ 93

Log in