Divatbemutató a Csodalámpáért Finnország magyarországi nagykövetségén

Még tavaly kaptunk egy izgalmas kívánságot, Nóra találkozni szeretne a Rasmus finn együttessel. Lehetőleg koncerten és lehetőleg Finnországban, mert szeretné megnézni Helsinki-t is.

Elgondolkoztunk, hol is kezdjük el a szervezést. Addig-addig töprengtünk, míg ismerősök ismerősei révén eljutottunk Jari Vilén úrhoz, Finnország magyarországi nagykövetéhez, akinek ez a kívánság nagyon megtetszett és felajánlotta segítségét.

Idén tavasszal, mikor a részleteket próbáltuk meg tisztázni a követség munkatársaival, mikor utazzon Nóri, mit nézzen meg, stb, stb. a nagykövet úr felajánlotta, hogy június 12-én a követségen divatbemutatót rendez, aminek a bevételéből nemcsak Nóri utazásának költségeit szeretné fedezni, hanem néhány más gyermek álmát is szeretné valóra váltani.
Tájékoztatása szerint a bemutatón Tiia Vanhatapio, világhírű finn ruhatervező kreációit mutatjuk be. A divattervező hölgy első szóra a nemes kezdeményezés mellé állt. A dátum kötött, ugyanis Tiia csak ekkor tud jönni. És már indult is a repülőtérre. Ekkor április eleje volt...

Inkább nem meséljük el, mi minden történt azóta, de pl. teljesen véletlenül kiderült, hogy Nóri, amikor jól van, modellkedik... Így azután ő lett az egyik modell.

A divatbemutatóhoz csatlakozott a Dalaarna szalon tulajdonosa Benes Anita is, elhozta szebbnél szebb ruháit, az RTL Klub szépségkirálynői voltak a modellek (és persze Nóri), lett fodrász, sminkes, igen finom étel-ital a nagykövet úr jóvoltából, Csodalámpás torta a Szamos Marcipán közreműködösével, sőt a nagykövet úr meglepetéseként egy fantasztikus finn kórus is szórakoztatta a száznál több vendéget.
Minden résztvevő önkéntesként, támogatásként vállalta a részvételt.

Nagy-Kálózy Eszter köszöntése után a Jari Vilén nagykövet úr üdvözölte a jelenlévőket, Patzauer Éva mutatta be néhány mondattal a Csodalámpát és Nórit.

Ekkor Jaakko Selin úr, finn divatszerkesztő vette át a szót és megtudhattuk, hogy a divatbemutató nem is túl régi találmány.
Eredetileg Angliában találták fel, hogy bemutathassák az úriasszonyok egymásnak legújabb ruháikat. Persze kellett valami "objektív" cél is - vagy talán ürügy? - és ez a jótékonyság volt, akkoriban elsősorban a szegények javára adokoztak ilyen alkalmakkor.

Ma és itt kicsit másról van ugyan szó, de az egybegyűltek adományai most is jótékonyságot szolgálnak, örömet, mosolyt, élményt hoznak egy aranyos lány életébe.

Először Tiia, 13 "vidám, lányos, szemtelen, gonoszkodó" ruháját láthattuk, majd a második körben Benes Anita 30 elegáns kreációját tapsolhatták meg a vendégek. Fantasztikus ellenpontot jelentett, de ugyanakkor nagyon jól kiegészítette egymást a két stílus.

Mindkét körben utolsónak Nóri mutatott be 1-1 gyönyörű ruhát, majd a modellek sorfalat állva köszönték meg a tapsot. És hogy a modellek, divattervezők nehogy üres kézzel távozzanak, egy-egy csodalámpa mézeskalácsot kaptak emlékül.

/ 14Elmondani is nehéz, mit éreztek vendégeink a divatbemutató és Nóri láttán, arckifejezésük és mosolyuk azonban "elárulták" őket.
Mint ahogy köszönetet is nehéz mondani mindazért a segítségért, amit a sok-sok külföldi és belföldi támogatótól kaptunk, hogy az est létrejöhessen.

Köszönjük nekik mind, hogy velünk voltak és mellettünk álltak és azt is, hogy bebizonyították, a szeretet és segítőkészség nem ismer határokat.

Nóri utazásáról, élményeiről természetesen részletesen beszámolunk. Már csak néhány hét...


Belépés