Rendezvényeink

Beszámolónk az Országos Önkéntes Találkozó 2015-ről

Idén szeptember 26-án tartottuk meg a „csodafiúk és csodalányok”, azaz a Csodalámpa Alapítvány önkéntesei és irányítói szokásos éves országos találkozóját.

Alapítónk megnyitója után, melyben röviden beszámolt az elmúlt év eseményeiről, Dr Rényi Imre, a kuratórium elnökhelyettese beszélt a csodalámpás betegségekről, az orvosi szempontú befogadási kritériumok kisebb módosításáról.

Felkai Márta a támogatókkal való kommunikációról, Patzauer Éva az eredményekről és a kívánságokkal kapcsolatos érdekességekről tájékoztatta a önkénteseinket majd felkérte az „újakat”, hogy pár szóban mutatkozzanak be.

Tatár Zsuzsi is egy „érdekességet” mondott el egy miskolci szobabútoros kívánsággal kapcsolatban, melynek tanulsága részben az, hogy az önkéntesek számára nagyon nehéz helyzet, ha nekik kell a nyilvánvalóan szülői kívánságra nemet mondaniuk, de ilyen esetben nyugodtan forduljanak a budapestiekhez, illetve jó lenne a már létező befogadási irányelvet kiegészíteni a „pici gyerek – nagy értékű, valószínűtlen kívánság” esetére. (pl. összegben: egy gyerekszoba ár-nagyságrendje nem azonos egy kétszemélyes felnőtt lakószoba árával).

Lengyel Andrea vette át a szót: talán az egyik legkedvesebb eddigi kívánságunkról mesélt és mutatott filmet: Barbara különleges sárgadinnye magot kért tőlünk, hogy a családjával megtermelt dinnyák értékesítéséért kapott pénzből részben egy másik, őt támogató alapítványt támogasson, részben pedig egy csodalámpás kívánságot is teljesítsen.

Pár szóban Farczádi Ali, ma már felnőtt, egykori csodalámpás gyermekünk mesélt a Silver Box, erdélyi rokon-szervezetünk sikereiről (ezt ő és szülei működtetik) és arról, hogy a Roberto Carlos által neki dedikált mez azóta is szobája falát díszíti.

/ 9Ezután fényképezés, majd Gerván Róbert kedves támogatónk újabb fantasztikus tréningjét kapták „ajándékba” a megjelentek

Végül a sok szellemi táplálék után vendéglátónk, a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola testi táplálékról is gondoskodott, a finom ételeket jóízű beszélgetés közben fogyasztották el önkénteseink.

Köszönjük önkéteseinknek, hogy a sok óra és nap mellett ezt a szombatjukat is a Csodalámpának adták.

Hálásan köszönjük a Gundel Károly Vendéglátóipari és és Idegenforgalmi Szakképző Iskola vezetőinek és munkatársainak, hogy helyet adtak találkozónak, és aranyos diákjaiknak, hogy segítettek a program szervezésében és zökkenőmentes lebonyolításában.


Országos önkéntestalálkozó és képzés - 2014

Nagyon eredményesek voltunk! Végre, több évi kihagyás után sikerült ugyanis egy közös képet is készítenünk önkénteseinkkel.

Persze 2014. október 4. nem csak erről szólt, hiszen közel 100 csodalámpa-önkéntes töltötte együtt ezt a napot.

A budapesti Gundel Károly Vendéglátóipari és és Idegenforgalmi Szakképző Iskola épületében megtartott programon a fővárosi önkénteseink mellett az ország különböző tájairól - Miskolcról, Szegedről, Kecskemétről, Siófokról, Győrből, Debrecenből, Tápiószentmártonból - érkezett csodalámpások egy igazán tartalmas napot tölthettek együtt: a reggeli közös kávézás, teázás közben ismerkedhettek az újonnan csatlakozókkal és beszélgethettek a régi ismerősökkel.

Patzauer Éva ügyvezető köszöntője után Felkai Márta és Patzauer Gábor egy-egy prezentáció keretében az alapítvány eredményeiről, tevékenységeiről, terveiről informálta a hallgatóságot.

A rövid tájékoztató után Gerván Róbert önkéntesünk - "civilben" a már több kívánságot teljesítő Fundamenta Akadémia felnőttképzési üzletágának vezetője - egy nagyon izgalmas, interaktív a csodalámpásokra szabott önismereti tréninget tartott. A képzés a résztvevők egyöntetű véleménye szerint sok segítséget nyújt majd az önkéntesek munkájához, így pl. a gyerekekkel és szüleikkel való kapcsolatteremtéshez is.

Ebéd után önkéntesünk, Dancs Gábor bemutatta a Csodalámpa facebook-os tevékenységét; tájékozódhattunk "tippekről és trükkökről", és arról, hogy mi és miért kerül ki az oldalra az alapítvány tevékenységéről. Világossá tette azt is, hogy miért és mennyire fontos a híreink megosztása ahhoz, hogy minél több ember értesüljön a Csodalámpa folyamatos tevékenységéről.

A nap "díszvendége" a Marosvásárhelyről érkezett, immár felnőtt egykori "csodalámpás" gyermek, Farczádi Ali volt, aki mint elmondta, szüleivel a már jó ideje működő, rákos gyerekeket támogató szervezetükön belül egy erdélyi "csodalámpa" létrehozásán fáradoznak, számítva a Csodalámpa Alapítvány tapasztalataira is.

/ 14A nap további részében a fórum keretében az önkéntesek kérdéseket tettek fel a mindennapi munkájuk segítésével kapcsolatban, s a jóízű beszélgetéseket csupán az szakította félbe, hogy indultak a vonatok hazafelé...

Köszönjük minden önkéntesünknek, hogy oly sok óra és nap mellett ezt a szombatjukat is a Csodalámpának adták.
Köszönjük a a Gundel Károly Vendéglátóipari és és Idegenforgalmi Szakképző Iskola vezetőinek és munkatársainak, hogy helyet adtak találkozónak, és diákjaiknak, hogy segítettek a program szervezésében és lebonyolításában.


Képválogatás 2013-as "Kívánságkonyháink"-ból

Kívánságkonyha programunkat 2013-ban is folytattuk.
Ezúton is köszönjük a luxusszállodák vezetőinek és a türelmes séfeknek e nagysikerű programunk támogatását.


Reméljük, kívánságokat teljesítő támogatóink jól érezték magukat a közönséges "halandók" által nem látogatható szállodai konyhákban és a saját főztjükben sem csalódtak:

Ízelítőül néhány kép 2013-ban tartott Kívánságkonyha rendezvényeinkről:

/ 9
Sofitel Kívánságkonyha: főzés Ramóna kívánságáért

(tovább...)


Kívánságkonyha: a 4. főzés ismét a Marriottban

Megint finomat főztünk a Kívánságkonyhában! (tovább...)Belépés