Rendezvényeink

Forma 1 2006

A 2006. augusztus 5-én hat csodalámpás kisgyerek juthatott ki a Forma1-es versenyre. Közülük négyen, még a versenyek előtt, a szerdai jótékonysági meccsen találkozhattak és beszélhettek Michael Schumacherrel. A találkozó biztosításáért köszönetet mondunk a meccs szervezőinek, a Careers Management Groupnak, a Forma1-es jegyek megszerzésében nagy segítséget nyújtott a Shell Hungary Zrt., a New & Hit Kft. és jó néhány magánsegítőnk.

Néhány kép az eseményről:


Csodalámpa könyvsarok a kórházban

Közel 400 új könyvből álló olvasósarkot adtunk át október 17-én a Semmelweiss Egyetem I. sz. Bókay utcai gyermekklinika onko-haematológiai és veseosztályán. Szórakoztató mesekönyvek, a nagyobbaknak szóló kisregények, ismeretterjesztők, leporellók, kifestők és kézügyességet fejlesztő kiadványok közül válogathatnak a gyerekek. A Csodalámpa olvasósarok létrehozásához a Bookline könyváruház, a Cser Kiadó és az Aréna 2000 Könyvkiadó adományozott könyveket, a kialakításban alapítványunk védnökei Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter mellett önkénteseink segítettek.

Szeretnénk megköszönni a támogatóknak, hogy összefogásukkal ismét sikerült egy kis fényt vinni a kórházban fekvő gyerekek mindennapjaiba, valamint magán-támogatóinknak is köszönjük, hogy adományaikkal segítenek még színesebbé tenni a könyvsarkok kínálatát.


Vasúttörténeti Park - 2006

A Csodalámpa Kívánságteljesítő Alapítvány szeptember 9-én szombaton a budapesti Vasúttörténeti Parkban (http://www.mavnosztalgia.hu) az ország minden részéből vendégül látta azokat a beteg gyerekeket, akik álmait már egyszer valóra váltotta. A Csodalámpa a United Way Magyarországgal közösen szervezte meg az izgalmas programot Európa egyik legnagyobb szabadtéri vasúti múzeumában, ahol több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, melyeket ki lehetett próbálni.

A csodás napon a két szervező alapítvány a csodalámpás gyerekeknek igyekezett kedveskedni: a vasúti járművek mellett volt a parkban ugrálóvár, pólófestés, a színpadon felléptek a kedvencek: muzsikált az Alma együttes, a lurkóknak a Megasztárok énekeltek, Ungár Anikó bűvészcsodákat mutatott, Béres Alexandra pedig mindenkit megmozgatott. A korábban meghirdetett rajzpályázatra - Hogyan képzelitek el ezt a napot? - beérkező alkotásokat mindenki megtekinthette a parkban, a legszebbek készítői értékes jutalmat kaptak.

Egyik önkéntesünk mesélte:


Gyerekeim meglátogattak a parkban. Míg kiérkeztek, folyamatosan azon gondolkodtam, hogy elmondjam-e nekik, úgy őszintén, hogy miről is szól a nap, vagy csak a féligazságot. Végül érkezésük után, útban befelé a parkba elkezdtem nekik mesélni: Csodalámpa, kívánságok, beteg gyerekek, stb...

Valahogy nem úgy tűnt, hogy nagyon figyelnének, én pedig nem erőltettem, örültem is kicsit, hogy nem kérdeznek bele, mert féltem attól, hogy milyen választ is adjak majd nekik egy-egy érzékenyebb, kényesebb kérdés kapcsán. Szóval nekem úgy tűnt, hogy őket csak a sok mozdony és poló festés és egyéb tevékenység érdekelte, és nem az én "tájékoztatásom".

Legnagyobb meglepetésemre, este hazafelé, félkábultan a lányom megszólalt: "Anya, és hol voltak a beteg gyerekek? Én egyet sem láttam."

A rendezvény fő támogatója:

A mi képeink:

/ 15Leveleink:

From: ****@chello.hu

Sent: 2006. szeptember 11. 21:47

To: webmester@csodalampa.hu

Subject: Köszönőlevél

Kedves Csodalámpások!

Nagy örömmel vettünk részt a szeptember 9-én rendezett találkozón a Vasúttörténeti parkban. Bálintka nagy izgalommal készülődött, és a várva várt élmény nem maradt el. Nagyon tetszettek neki a régi közlekedési eszközök és a pólófestés, boldogan viselte egész nap. A Csodalámpa valamennyi dolgozójának köszönjük a szép napot, munkájukhoz jó egészséget és kitartást kívánunk!

Tisztelettel és köszönettel: Bálintka és szüleiFrom: ****@euroweb.hu

Sent: 2006. szeptember 16. 19:53

To: webmester@csodalampa.hu

Subject: köszönet

Kedves "Csodalámpások"!

Szeretnék gyermekeim nevében (**** Anna és István) köszönetet mondani a szombati vasúttörténeti parkban átélt élményekért. Édesapjukkal voltak és nagyon vidáman értek haza, egymás szavába vágva mesélték a programokat.
Mindkettő arca ki volt festve, ezért csak nagy győzködések árán sikerült őket megfürdetni és rávenni őket,hogy mossák meg az arcukat.
Az ott kapott ajándékokat azóta is külön-külön zacskóban hordozgatják és minden nap megnézik.

Köszönjük ezt a kellemes napot !

Üdvözlettel

F***né K*** Hajnalka 


Bringó Nap - 2006

A hagyomány szerint a Bringóvár (http://www.bringohinto.hu) egy teljes napi bevételét felajánlja Alapítványunknak. Idén ez június 10-én volt, erről a napról szól az alábbi néhány kép.

Köszönet a Bringóvár ügyvezetőjének és minden dolgozójának a támogatásért és a kellemes napért!

/ 7
Superman visszatér

Csodalámpás gyerekek nézhették meg Európában először, így Budapesten is a bemutató előtt 2006. július 3-án a Superman visszatér című amerikai filmet. Az InterCom szervezői hívták meg és látták vendégül a Csodalámpás gyerekeket, köztük természetsen Robit is, aki alapítványunktól azt kérte, Supermanként szeretne repülni a házak felett (Róbert (13 éves, Budapest) kívánsága). Kívánsága akkor teljesült, most pedig barátaival, ismerőseivel nézhette meg az izgalmas filmet. Köszönjük a szervezőknek a meghívást, a szülőknek pedig, hogy elhozták a gyerekeket.Log in