Vasúttörténeti Park - 2006

A Csodalámpa Kívánságteljesítő Alapítvány szeptember 9-én szombaton a budapesti Vasúttörténeti Parkban (http://www.mavnosztalgia.hu) az ország minden részéből vendégül látta azokat a beteg gyerekeket, akik álmait már egyszer valóra váltotta. A Csodalámpa a United Way Magyarországgal közösen szervezte meg az izgalmas programot Európa egyik legnagyobb szabadtéri vasúti múzeumában, ahol több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, melyeket ki lehetett próbálni.

A csodás napon a két szervező alapítvány a csodalámpás gyerekeknek igyekezett kedveskedni: a vasúti járművek mellett volt a parkban ugrálóvár, pólófestés, a színpadon felléptek a kedvencek: muzsikált az Alma együttes, a lurkóknak a Megasztárok énekeltek, Ungár Anikó bűvészcsodákat mutatott, Béres Alexandra pedig mindenkit megmozgatott. A korábban meghirdetett rajzpályázatra - Hogyan képzelitek el ezt a napot? - beérkező alkotásokat mindenki megtekinthette a parkban, a legszebbek készítői értékes jutalmat kaptak.

Egyik önkéntesünk mesélte:


Gyerekeim meglátogattak a parkban. Míg kiérkeztek, folyamatosan azon gondolkodtam, hogy elmondjam-e nekik, úgy őszintén, hogy miről is szól a nap, vagy csak a féligazságot. Végül érkezésük után, útban befelé a parkba elkezdtem nekik mesélni: Csodalámpa, kívánságok, beteg gyerekek, stb...

Valahogy nem úgy tűnt, hogy nagyon figyelnének, én pedig nem erőltettem, örültem is kicsit, hogy nem kérdeznek bele, mert féltem attól, hogy milyen választ is adjak majd nekik egy-egy érzékenyebb, kényesebb kérdés kapcsán. Szóval nekem úgy tűnt, hogy őket csak a sok mozdony és poló festés és egyéb tevékenység érdekelte, és nem az én "tájékoztatásom".

Legnagyobb meglepetésemre, este hazafelé, félkábultan a lányom megszólalt: "Anya, és hol voltak a beteg gyerekek? Én egyet sem láttam."

A rendezvény fő támogatója:

A mi képeink:

/ 15



Leveleink:

From: ****@chello.hu

Sent: 2006. szeptember 11. 21:47

To: webmester@csodalampa.hu

Subject: Köszönőlevél

Kedves Csodalámpások!

Nagy örömmel vettünk részt a szeptember 9-én rendezett találkozón a Vasúttörténeti parkban. Bálintka nagy izgalommal készülődött, és a várva várt élmény nem maradt el. Nagyon tetszettek neki a régi közlekedési eszközök és a pólófestés, boldogan viselte egész nap. A Csodalámpa valamennyi dolgozójának köszönjük a szép napot, munkájukhoz jó egészséget és kitartást kívánunk!

Tisztelettel és köszönettel: Bálintka és szülei



From: ****@euroweb.hu

Sent: 2006. szeptember 16. 19:53

To: webmester@csodalampa.hu

Subject: köszönet

Kedves "Csodalámpások"!

Szeretnék gyermekeim nevében (**** Anna és István) köszönetet mondani a szombati vasúttörténeti parkban átélt élményekért. Édesapjukkal voltak és nagyon vidáman értek haza, egymás szavába vágva mesélték a programokat.
Mindkettő arca ki volt festve, ezért csak nagy győzködések árán sikerült őket megfürdetni és rávenni őket,hogy mossák meg az arcukat.
Az ott kapott ajándékokat azóta is külön-külön zacskóban hordozgatják és minden nap megnézik.

Köszönjük ezt a kellemes napot !

Üdvözlettel

F***né K*** Hajnalka



 


Belépés