Hogyan történik az adománygyűjtés?
Az önzetlen és lelkes sportkedvelők jelentkezésükkor meghatározzák, hogy melyik sporteseményen lesznek a Csodalámpa Alapítvány sportoló nagykövetei, azaz 'Csodabogarak', és minden esetben egy-egy adománygyűjtési célt tűznek ki maguk elé. A jótékony sportolók maguk választhatják ki, hogy melyik gyermek kívánságát szeretnék teljesíteni vagy általánosan szeretnék a Csodalámpa Alapítvány misszióját támogatni.
Az adományok a Csodalámpa Alapítvány számlájára érkeznek meg, minden adományozót értesítünk az összeg beérkezéséről. Az összegek beazonosítása és jóváírása, valamint az adományozók értesítése folyamatosan történik, de esetenként 1 hetet is igénybe vehet, így szíves türelmüket kérjük a tájékoztatásig.
A sportoló nagykövetekhez, 'Csodabogarakhoz' csatlakozók jelen honlapon önálló felületet kapnak ahhoz, hogy adománygyűjtésük minél eredményesebb lehessen.
A Csodalámpa Alapítvány működését, benne az alapítványhoz beérkezett adományok felhasználását 2007 óta a világ egyik legnagyobb könyvvizsgálója a PricewaterhouseCoopers auditálja.

Ki fog értesülni a felajánlásodról?
Az adományozáskor megadott neved, a befolyt adományod összege és az üzeneted kikerül az általad támogatott sportoló személyes oldalára. Természetesen támogathatsz anonim módon is. Ebben az esetben az adományozáskor jelöld be, hogy 'ne jelenjen meg a nevem'. Mindazonáltal a névre és e-mail címre szükségünk van az adományod azonosításához és a visszajelzéshez, de anonim adományozás esetén nem kerül a honlapon megjelentetésre a neved.

Természetes személy adományozása
Lehetőséged van online bankkártyával, PayPal-on keresztül, vagy banki átutalásos támogatásra. A bankkártyás adományozás pénzügyi hátterét az OTP Mobil Kft. SIMPLE biztonságos online fizetési rendszere biztosítja.
Ha nem szeretnél online adományozni, a támogatásodat befizetheted a Csodalámpa Alapítvány bankszámlájára is 10918001-00000015-99050010 (UniCredit Bank Hungary Zrt.). Kérjük, hogy a közlemény rovatban feltétlen tüntesd fel a sportoló nevét, akinek a futását támogatod.

Vállalati adományok
A Csodalámpa Alapítvány sportolóit nemcsak természetes személyek, hanem vállalatok, intézmények és egyéb közösségek (jogi személyek) is támogathatják. Ezeket az adományokat a vállalatok ugyan azokon a csatornákon bonyolíthatják le, mint a magántámogatók - a támogatni kívánt sportoló vagy csapat bemutatkozó oldalán keresztül.
Az adományozást követően a megnevezés (vezetéknév, keresztnév) rovatba beírt név jelenik majd meg a támogatott sportoló adományozóinak a listáján. Itt tehát nem feltétlenül a vállalat, intézmény hivatalos nevét kell megadni, hanem azt az elnevezést, amilyen néven szerepelni szeretnének a támogatói listán. Ehhez szükségünk van egy e-mail címre is!
Az online adományozói felületen megadott adóazonosító jel, illetve e-mail cím alapján a Csodalámpa Alapítvány munkatársai beazonosítják a támogató vállalatot. Mivel a Csodalámpa Alapítvány közhasznú szervezet, a jogszabályban foglalt kötelezettségeinek megfelelően legkésőbb az adományozást követő év januárjában igazolást állít és küld ki a vállalati támogatók székhelyére - amennyiben ezt igényli a támogató.
50.000,- forint fölötti adományok esetében támogatási szerződés megkötése is szükséges. További információ: info@csodalampa.hu.

Gyermek kívánságok
A sportoló által kiválasztott gyermek kívánságának célösszege minden esetben magában foglalja a termék vagy szolgáltatás beszerzésének, a kívánság teljesítés megszervezésének és lebonyolításának költségeit is. Amennyiben az adományozók részéről magasabb összeg gyűlne össze, mint az adott kívánság célösszege, úgy a különbözetet az alapítvány országos kívánságteljesítő hálózatának működtetésére fordítjuk. Amennyiben a szükségesnél kevesebb a gyűjtés eredménye, akkor a Csodalámpa saját forrásaiból kiegészítve teljesítjük a kívánságot.

Melyik sportolót támogasd?
Örülünk, ha sportoló nagyköveteink személyes bemutatkozó oldalain megismered a céljaikat, és ez alapján döntöd el, kinek a célkitűzését támogatod. Ha nem tudsz dönteni, a Csodalámpa Alapítvány általános működését is támogathatod, adományodból mindenképpen kívánságok teljesülnek majd.

A csodabogarak.com honlapot a Csodalámpa Alapítvány üzemelteti. További információk a Csodalámpa tevékenységéről, eredményeiről, a folyamatban lévő és a több ezer teljesített kívánságokról a www.csodalampa.hu oldalon olvashatók.

A Csodalámpa a birtokába került fentebb felsorolt, önkéntesen megadott személyes adatokat (kivéve a sportoló nevét, cégnevét a gyermek keresztnevét, életkorát, lakóhelyét) nem publikálja és nem adja ki harmadik személynek.

Webmester: Ungár Péter
Domain név: Intrex Hosting


Belépés