BETTINA (17 éves, KECSKEMÉT)


Péntek délután Ferihegyen találkoztunk Bettivel és édesanyjával. Már a becheckolásnál meglepetés érte Bettit, mivel a kapunál személy szerint őt várta a WizzAir képviselője, és sorban állás nélkül elsőként jutottunk át a kapun. Aztán jött a következő meglepi, elsőként szállhattunk fel a gépre, ahol a gép teljes személyzete várt minket és köszöntötték Bettit. Kapott egy ajándékcsomagot és beülhetett a pilótafülkébe is. A kapitány és helyettese tömören elmondta a legfontosabb működési paramétereket, megmutatták néhány gomb működését a kezelőpanelen és válaszoltak a kérdésekre. Csak ámuldoztunk. Aztán elsőként foglaltuk el a helyünket, ezután szállhatott be mindenki más. Igazán kivételesnek érezhettük magunkat.

Lisszabonba megérkezve gyorsan megtaláltuk a szállást és a kényelmes szobáinkban kipihentük az út fáradalmait. Másnap reggel a bőséges reggeli után felszálltunk a HopOn-HopOff buszra és az egész napot ennek a segítségével városnézéssel töltöttük. A nagylány nagyon élvezte a látnivalókat, a gyönyörű házakat, a Tejo folyó partján álló hatalmas hajókat. Megnéztük a Szent Jeromos kolostort és Katedrálist, a Belém Tornyot, a VII. Edward teret, a Hősök emlékművét és számtalan más látványosságot. Ellátogattunk Lisszabon ipari negyedébe, ahol érdekes módon luxus lakóházak övezte területek is vannak.

Másnap következett az utazás „fénypontja”, elvonatoztunk Cascaisba, az óceán partjára, majd elautóztunk Cabo da Roca szikláihoz, ami Európa legnyugatibb csücske. Lélegzetelállító panorámában volt részünk, ahol az ember szava eláll, csak leül egy sziklaszirtre és nézi a végtelen óceánt. Hihetetlen érzés volt, Betti megszólalni sem tudott. Rövid városnézés után délután 2 órát fürödtünk az óceánban, és élveztük a napsütést.

A repülő szerencsés esti indulásának köszönhetően szinte egy teljes napunk volt még hétfőn, így délelőtt a híres 28-as villamos vonalán utaztunk és élveztük a régi városnegyed kissé ódonabb, de jól karbantartott házait, a hatalmas tereket és ismét a folyó partján „parkoló” hajók látványát. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után, már csomagokkal elmentünk az Óceanáriumba, ahol a tengerek csodás világában gyönyörködtünk hosszú órákon át. Igazán szuper lezárása volt ez a kirándulásunknak.

Kényelmes repülőút után éjjel érkeztünk haza, fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva. Betti kívánsága teljesült, sokkal többet adott neki ez az utazás, mint amit elképzelt, annyira élvezte a látnivalókat, a nyüzsgő várost, az óceánt, hogy haza sem akart jönni.


/ 8





Bettina rövid köszönetét ide kattintva olvashatják el.


Köszönjük a Wizz Air Hungary Zrt és a Prime Rate Kft. támogatását, segítségükkel válthattuk valóra Bettina álmát.


Solti Ferencné
kívánság-koordinátor
Lisszabon, 2023. szeptember 25.

Archívum


Belépés