2018-01

Aletta (8 éves, Mezőkövesd)


Alettának régi vágya volt egy laptop, amin játszhat különféle játékokat, beszélgethet a szeretteivel, barátnőivel a Skype-on, és a tanulásban is segítségére lehet.

A kislány szüleivel egy vizsgálatra érkezett a gyerekosztályra, mit sem sejtve, hogy a vizsgálat után régen várt kívánsága teljesülni fog!

A meglepetéstől és az örömtől még a szemei is mosolyogtak Alcsinak, mikor a dobozból előkerült a laptop, ami csak az övé.

Azonnal be is kapcsolta, s már azon járt az esze, hogy milyen játékokat fog a laptopra telepíteni.

Kedves Aletta! Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban, és gyógyulj meg minél hamarabb!




Köszönjük az Anonymus Színház Szolgáltató Nonprofit Kft. támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és
Adorján László
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2018. január 18.

Laura (14 éves, Karcsa)



A 14 éves Laura , mint korosztályából oly sokan, rajong a mobiltelefonokért, alapítványunktól Samsung S6 okostelefont kért.

Szerettük volna, mindenképpen karácsony előtt átadni az ajándékot a támogató képviselőinek, Joó Zsuzsanna és Havasréti Csaba személyes részvételével. Ugyan nem volt kontrollidőpontjuk, de anyuka segítségével titokban szerveztem Miskolcra egy találkozót.

Nagy boldogságot szereztünk, a meglepetés tökéletesen sikerült! Laura nagyon-nagyon örült az új mobiljának.



Köszönjük az FGSZ Zrt. támogatását!


Kónya Szilárdné
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017.12.15.

Róbert (9 éves, Erdőtelek)


Robi kívánsága egy X Box játékgép volt, ami egy iskolai közösség összefogása által valósulhatott meg az ünnep előtt! Kedves támogatónk, Balogh Attila tanár bácsi így emlékezik a kívánságteljesítésre:


„Nincs tisztább cselekedet, mint mást helyezni magad elé.”


William Blake angol költő szavai jutottak eszembe akkor, amikor egy beteg gyermek saját, megtakarított zsebpénzével járult hozzá, hogy teljesülhessen egy másik beteg gyermek álma.

A Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola tavalyi 4.a osztálya elkezdett valamit. Karácsonyi jótékonysági cselekedetünknek híre ment iskolánkban, s sokan sajnálatukat fejezték ki, hogy nem csatlakozhattak hozzánk. Idén a 3. a-sok folytatták ezt az adománygyűjtő cselekedetet, s iskolánk sok osztályközössége és pedagógusa állt ügyünk mellé, s támogatott anyagilag.

A kisfiú egy igen komoly veleszületett betegséget hordoz már évek óta. Sok, életmentő műtéten esett át és még vár rá vizsgálat bőven. Messze a gyógyulás, de talán az idei karácsony előtt két nappal segíthettünk egy kicsit a lelki gyógyulásban is a családnak és Robinak.

Itt köszönöm meg az összes támogatónknak kisebb-nagyobb összegű adományait, mert így teljesülhetett Robi álma. Külön köszönet Gyökér Balázsnak és családjának, különösen az édesapának, aki még a szállításunkról is gondoskodott. Mert Robiék, bár Budapestre járnak kezelésre, mégis több mint 100 kilométerre, Erdőtelken laknak. Otthonukban látogattuk meg őket, s bár csak a szülők voltak beavatva, Robi megsejthetett valamit. Az időjárás és a forgalom miatt kis csapatunk hamarabb ért oda, így a várakozás perceit beszélgetéssel töltöttük. Megismerkedhettünk a család tagjaival és történetükkel. Az eddigi küzdelmeikkel és a rájuk váró nehézségekkel. Robiról kiderült, hogy nagyon szereti az állatokat és a Star Wars hőseit is. Imádja családját, és amiben tud, abban segít, de persze kímélni is kell őt. Végül befutottak az Csodalámpa Alapítvány önkéntesei is, József és kedves felesége egy hatalmas és egy kisebb ajándékcsomaggal. A nagyobb csomag Robi álmát rejtette, a kisebb pedig az X Box-hoz tartozó játékokat, amit testvérével együtt fog játszani. Reméljük, a testvéri szeretet gyógyító hatása is erőt ad Robinak a küzdelemben, és amúgy is bármilyen játékot többen jobb játszani…

Felemelő és egyben szívszorító volt látni, ahogy a kisfiú örült a hosszú kórházi kezelések alatt megismert, s eddig csak az álmaiban látott, saját X-Box-nak. Fülig szaladt szája az örömtől, boldogan kiabálva és ugrálva, végigölelt és puszilt mindenkit.

Mindent elsöprő boldogságának az óvó szülői figyelmeztetés szabott gátat:
Kisfiam, ne izgasd fel magad, tudod, nem bírja a szíved!

A mi szívünk, a Piros Iskola közösségének szíve bírja, és jövőre is célunk lesz egy beteg gyermek vágyának teljesítése. „


/ 4





Köszönjük a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola ismételt segítségét!


Hanzl Zsófia és Hanzl József
kívánság-koordinátorok
Erdőtelek, 2017.12.22.

Mátyás (8 éves, Budapest)


Matyi kívánsága egy DIXIT társasjáték volt, ami egy iskolai közösség összefogása által valósulhatott meg az ünnep előtt!

Kedves támogatónk, Balogh Attila tanár bácsi így emlékezik a kívánságteljesítésre:

„Hányszor van olyan helyzet, hogy emberek egymás közelében, pár száz méterre élnek egymástól és végül több száz kilométeres utazás vagy egy életünket megváltoztató esemény kell ahhoz, hogy találkozzanak. Ez történt december 19-én, a Heim Pál Gyermekkórház egyik kórtermében is.

A Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola 3.a osztálya egy hagyománnyá alakult kezdeményezést folytatott akkor, amikor a Csodalámpa Alapítvány kívánságlistájáról választott egy teljesítendő vágyat közös karácsonyi ajándéknak. Itt köszönöm meg a szülők mindenben támogató hozzáállását és az alapítvány munkatársainak segítségét, akik olyan kívánságot kerestek, ami általunk is teljesíthető. Mátyás akár csak mi, harmadik osztályos és ő is egy tizennyolcadik kerületi (egyházi) iskola növendéke. Velünk ellentétben azonban egy igen komoly betegséggel küzd, ezért is volt éppen a kórházban, s bár akármit kívánhatott volna, szerényen csak egy DIXIT társasjátékot kért a Csodalámpától.

Kedd délután, az előző nap az osztályunk által választott két diák képviselővel és az alapítvány önkéntesével, Mártával (aki szintén több szállal is kapcsolódik a tizennyolcadik kerülethez), négyesben látogattuk meg Matyit, aki infúziós kezelésen vett részt. Beavatva csak édesapja volt, így valóban értetlenül nézett ránk a kisfiú, amikor beléptünk szobájába. Annál nagyobb volt az öröm, kiderült miért jöttünk, és kis segítőimmel átadtuk az alap társasjátékot, s mellé még hat kiegészítő kártyacsomagot is. Kicsit feszengtünk, hiszen Matyi örült volna, ha kipróbálhatja velünk a játékot, de a kezelése ezt nem tette lehetővé, így még beszélgettünk egy kicsit vele és édesapjával, aztán „Szeretetteljes Karácsonyt és valóban egészségben bővelkedő, új esztendőt kívánva!” jöttünk el.

Jó érzés volt úgy eljönni, hogy az osztályközösségünk összefogásával, gyerekek és szüleik együtt hajthattak végre egy csodát, teljesíthettek egy álmot.”



Köszönjük a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola ismételt segítségét!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.19.

Tamás (11 éves, Sopron)


Tomi a veseosztály művese részlegében tölt hetente háromszor pár órát. Sopron mellett laknak, így azokon a napokon, amikor Pestre jönnek édesanyjával, hajnali háromkor kelnek fel, hogy a vonattal időben ide érkezzenek.

Tomi laptopra vágyott, és a kívánságát még karácsony előtt teljesíteni tudtuk a White Star Real Estate cégnek köszönhetően.

A kórházba a cég képviselőjével érkeztem, ahol a kisfiú boldogan bontotta ki a gyönyörű számítógépet, melyet azonnal be tudott üzemelni, láttuk, hozzáértő kézbe került az ajándék. Az öröm határtalan volt, telefonon boldogan és izgatottan újságolta a jó hírt anyukájának, aki épp elment valahová.




Köszönjük a White Star Real Estate Kft. segítségét, Tominak gyógyulást és sok türelmet kívánunk.


Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.13.

Natalia (15 éves, Prügy)



Natalia kérése egy iPhone 7 volt. Mivel kollégiumban lakik, a szüleivel megkönnyítené a napi kapcsolattartást, és okostelefon révén segíteni is tudna számára a tanulásban.

December 18-ra hívtam be őket, azzal az ürüggyel, hogy kontrollvizsgálat lesz. Édesanyja szövetségesem volt, nem árult el semmit a nagylánynak, így Nati elég szomorúan érkezett hozzánk a kórházba.

Látszott rajta, hogy lehangolt, nem is remélte, hogy ilyen meglepetés érheti. De amikor elővettem az ajándéktasakot, na, akkor volt már öröm és boldogság!

Azonnal beüzemeltük a telefont, mint egy kisgyerek, olyan örömmel nyomkodta a készüléket. Hihetetlenül boldog volt attól, hogy karácsonyra mégis teljesült a legnagyobb kívánsága.


Köszönjük magántámogatóink, köztük a budapesti UNHCR Global Service Centre munkatársainak segítségét!

Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017.12.18.

György (12 éves, Istvándi)



Gyuri éppen kezelésre érkezett a klinikára. Már nagyon várta, hogy megkapja a laptopot, amire vágyott. Több alkalommal érdeklődött nálam, hogy vajon mikor teljesül a kívánsága.

A kezelés eléggé megviselte, de amint meglátta, mit viszek be neki a szobába, rögtön felült és az édesapával elkezdték bontogatni a csomagolást. Azonnal üzembe helyezték a laptopot és az volt a cél, hogy játékokat tudjon letölteni, és így a kórházi tartózkodás is elviselhetőbbé válhat.


Köszönjük az American International School of Budapest diákjaiak, szülői közösségének és tanárainak, hogy Gyuri álma is valóra válhatott!


Lengyel Dóra
kívánság-koordinátor
Pécs, 2017.11.15.

Ákos (6 éves, Szeged)


Ákos nagy-nagy vágya egy LEGO robot volt, ezt írta meg a Csodalámpának, és várta a csodát. Annyira várta, hogy komolyan rákészülve az eseményre, tabletjére letöltötte a robot összeszerelési útmutatóját! Hosszas szervezéssel karácsony után tudtuk eljuttatni neki a játékot Tűzoltó utcai Klinikán, ahová éppen kezelésre jöttek fel.

Szerettük volna karácsony előtt átadni az ajándékot, ez sajnos nem sikerült, de az öröm így is tökéletes volt: Ákos születésnapja december 31, ezért ha karácsonyi ajándékunk egy kicsit megkésve is, de a szülinapi ajándék épp időben érkezett.

Támogatónk, Bíró Dániel úr vásárolta meg Ákosnak az ajándékot, vele együtt érkeztem a kórházba.

Amikor a kórterembe léptünk, Ákos az ágyon ült, éppen kezelését kapta, és hatalmas mosoly öntötte el arcát, amikor elmondtuk, miért vagyunk itt nála! Azonnal nyitotta ki az óriási dobozt, kapcsolta be a gépét, csatlakoztatta a szükséges alkatrészeket a dobozból, és már indult a program.

11 zacskó várt összeszerelésre, Ákos nagy tapasztalattal, mindenről tudván, mi hova való, már indította is az összeszerelést. A szereléshez semmiféle papír alapú útmutató nem volt, mindent a gépen lehetett indítani, mindössze egy pálya volt csatolva, amin a robot majd mozoghat.
A kisfiúnak addig kellett csak szünetet tartani a gigantikus feladat kivitelezésében, amíg a nővérke, sűrű bocsánatkérés közepette, amiért megzavarja a komoly munkát, kicserélte az infúziós folyadékot...

Ismét nagy-nagy örömet sikerült szereznünk egy kicsi fiúnak, aki megígérte, hogy, amint a „csodarobotot” összerakta, elküldik a fényképet róla a Csodalámpának!

Boldog születésnapot, Ákoska!


Köszönjük Bíró Dániel támogatását!


Flandera Tünde
kívánság-koordiátor
Budapest, 2017.12.28.


Ákoséktól kaptuk az alábbi köszönőlevelet:



Kedves Csodalámpa!


Ákos a múlt héten kapta meg a kívánt ajándékát a dzsinntől, ami óriási örömöt okozott neki.

Azóta már többször szét kellett szedni, és mindig mást épített meg belőle (robot, cica, gitár). Mellékelve csatolok 2 fotót, melyen a megépített gitárral, illetve cicával látható.

Nagyon köszönjük az ajándékot az alapítványnak és a támogatónak, amivel azóta is nagy örömmel játszik nap, mint nap.


Üdvözlettel:

…..Katalin, Ákos anyukája, Szeged

Viktória (17, Pálfiszeg)



Viktória idén tavasszal fog érettségizni. Kívánsága egy laptop volt, ami a tanulásban segítségére lehet.

Bár Viki már túl van a kezeléseken, ellenőrzés miatt végül a kórházban tudtuk számára átadni a laptopot. Viki nagyon örült, hogy már a laptop segítségével tud felkészülni a vizsgákra.

Viki és édesanyja köszöni, hogy teljesítettük a kívánságot.

Bár még van idő a vizsgákig, előre is sok sikert kívánunk!


Köszönjük az Anonymus Színház Szolgáltató Nonprofit Kft. támogatását!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2017.12.15.

2018-01-04

Regina, mint korosztályából oly sokan, jogosítványra vágyott…
Megkereste az Árvai Autósiskolát, ami iskolájához és lakóhelyéhez is viszonylag közel van, és elkezdte a tanfolyamot.
Kértük, tavasszal feltétlenül tájékoztasson bennünket az eredményes gyakorlati vizsgáról, és a jogosítvány megszerzéséről.
Sok sikert kívánunk alapítványunk nevében!!

Köszönjük magántámogatóink segítségét, amellyel hozzá járultak Regina álmának a megvalósulásához!

/ 2





Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.12.

Köszönjük a támogatást, amellyel hozzájárultak Regina jogosítvány megszerzéséhez.
Munkájukhoz további sok sikert kívánok.

Köszönettel:……… Henriett, édesanya


Rebeka (14 éves, Göd)


A 14 éves, Gödön élő Rebeka Samsung Galaxy A5 telefont szeretett volna... A kívánságteljesítés a budapesti Tűzoltó utcai Klinikán valósult meg, a nagylány és édesanyja lelkesen vártak minket!

Rebeka izgatottsága ellenére ragyogó, csillogó szemekkel fejezte ki örömét, hogy találkoztunk! Meglepett minket a figyelmességük: kedves ajándékokkal készültek nekünk!

Beszélgetésünk során Rebekából és édesanyjából is áradt a derű, az optimizmus, a jó kedély! Biztosak voltunk benne, hogy Rebekát a gyógyulásba vetett hite egészségesen visszahelyezi majd a röplabdacsapatába!

Ma megint többet kaptunk, mint adtunk! Hála az élményért!


Köszönjük az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottó úrnak, hogy Rebeka álma valóra válhatott!


Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.20.

MÁRK (17, MÉRA)

Márk, mint korosztályából oly sokan, jogosítványra vágyott…
Megkereste a Nyíri Autósiskolát, ami iskolájához és lakóhelyéhez is viszonylag közel van, és elkezdte a tanfolyamot.
Kértük, tavasszal feltétlenül tájékoztasson bennünket az eredményes gyakorlati vizsgáról, és a jogosítvány megszerzéséről.
Sok sikert kívánunk alapítványunk nevében!!

Köszönjük magántámogatóink segítségét, amellyel hozzá járultak Márk álmának a megvalósulásához!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.12.

Klaudia (18, Paks)

Klaudia látássérültként azért szeretett volna egy laptopot, mert nagyon szeret zenét hallgatni…

Ezt eddig a telefonján tudta csak megtenni, de a laptop nagyobb felületén jobban el tud egyedül is igazodni. Örömmel fogadta a csodaszép fehér laptopot, a segítségemmel ügyesen használatba is vette.

Elárulta, hogy a másik fontos dolog amiért ezt kívánta, hogy amíg ő a kórházban van, addig is tudja tartani a kapcsolatot a barátokkal és a családdal, így láthatják is egymást.


Köszönjük az Anonymus Színház Szolgáltató Nonprofit Kft. támogatását!

Lengyel Dóra
kívánság-koordinátor
Pécs, 2017.11.21.

BENCE BENJAMIN (3, VESZPRÉM)

Bence már nagyfiú, elmúlt hároméves, kinőtte a babaágyat, ruhácskáit sem tudták hova tenni….
A Csodalámpa dzsinnje küldött neki egy szekrényt, és egy kényelmes fekhelyet.
Mint egy igazi kisgyerek, vonzódik a mesékhez, így egy leesés-gátlóval felszerelt „meseágyat” kapott, amiben kényelmesen pihenhet majd.
Szép álmokat, Bence!

/ 2



Köszönjük a Frank Beds Kft. támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Icsó Klára és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
Veszprém, 2017. 11.19.

Barnabás (17 éves, Pápa)



Barnabás szobájába SMART TV-t szeretett volna. Nem is remélte, hogy ilyen gyorsan, még az ünnep előtt teljesülhet a kívánsága, nekünk is voltak kétségeink, mivel a futárok a kiszállításokban mostanában nem remekeltek. Végül sikerült!

A nagyfiú igazi meglepetésként, mivel a szülei gondosan elrejtették a nem kis dobozt, karácsony előtt megkaphatta az ajándékot.

Nagyon örült, azonnal üzembe is helyezte a készüléket, megígérte, távozásom után azonnal megkeresi a megfelelő, végleges helyet a szobájában.


Köszönjük a K&H Bank üzleti vezetőinek és a Develor Zrt. vezetőinek összefogását és privát adományát!


Göblös Sándor
kívánság-koordinátor
Pápa, 2017.12.20.

Ákos (11 éves, Borsodszirák)


Ákos 11 éves, ötödik osztályos fiú, akinek határozott elképzelése volt a kívánságával kapcsolatban. Nagyon örült annak, hogy ilyen csodálatos lehetősége van! Egy laptopot kért, mindegy hogy milyen típusú, csak egy sajátot szeretett volna. Azt mondta, a játékon kívül tanulásra is fogja használni!

Mikor bejöttek a gyerekkórházba, nem tudta, hogy most fog teljesülni a kívánsága, édesanyja csak annyit mondott neki, a leletekért kell visszajönni.

A kisfiú a napokban hagyta el a kórházi ágyat, és boldog volt, hogy nem kell ismét bent maradnia! Így nagy volt az öröme, hogy a látogatáskor egy ilyen gyönyörű géppel leptük meg! Jó volt az időzítés, hiszen néhány nap múlva lesz a születésnapja is!


Köszönet kedves magántámogatóinknak, köztük GardaPéter úrnak, hogy teljesítették ennek az aranyos kisfiúnak a kívánságát!!


Pintérné Gál Anna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017.12.15.

TIBOR KRISZTIÁN (3, JÁNOSHIDA)

A 3 éves Tibor vágya egy tablet volt, hogy ne kelljen osztoznia testvérével a család számítógépén.
A 2018-as év 2. napján teljesült a kisfiú álma 3 nappal a születésnapja után. Volt is nagy öröm, boldogság,
végre játszhat a kedvenc autós játékával!

Mielőbbi gyógyulást kívánunk, kislegény!

Tibor nevében is köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház támogatását



Sulija Anikó és Piacsek István
kívánság-koordinátorok
Jánoshida, 2018. január 2.

Archívum

Archívum


Belépés