2023-09

PÁL (8, TÁPIÓSZELE)

A 8 éves Pali vágya egy laptop volt mivel magántanuló sok betegtársához hasonlóan.

Sokáig nem is sejtette, hova készül szüleivel ezen a péntek délutánon. Tudomásunk szerint csak annyit árultak el neki, hogy a Margitszigetre mennek.

Itt több, mint 300 lelkes középiskolás diák várta a kisfiút, hogy meglephessék, elmondhassák, miért gyűjtöttek adományt az ő kívánságánk teljesítésére. (Az eseményről tudósításunkat ide kattintva olvashatja el.)

Bár Palinak maszkot kellett hordania egészségi állapota miatt, a laptop átvétele után egy percre lekapta azt, meghatott szeménél csak mosolya volt beszédesebb.

A Séta résztvevőivel együtt kívánjuk, hogy sok örömed legyen a laptopban és minél hamarabb meggyógyulj!

Nagyon köszönjük az Eötvös József Gimnázium , az Európa 2000 Gimnázium és a BME Két Tanítási Nyelvű Gimnázium diákjainak, tanáraiknak és az iskolák vezetésének, továbbá magántámogatóinknak, hogy összefogtak Pali álmának beteljesítéséért.




Patzauer Éva
Kívánságkoordinátor
Budapest, 2023. szeptember 22.

VICA (9 éves, Pázmándfalu)


Vica egy életvidám, erős, cserfes kislány, akiből sugárzik a szeretet és a kedvesség. Osztályfőnöke szerettette meg vele a darts sportot, amit fiatal kora ellenére már évek óta űz. Nem gondolkozott sokat kívánságán, tudta, hogy a Budapesten megrendezésre kerülő Hungarian Darts Trophy-ra szeretne elmenni és Peter Wright skót világbajnokkal találkozni. A szombati versenynapon izgatottan találkoztunk a csupa mosoly Vicával, édesapjával és testvérével. VIP bejáraton mehetett be, felkísérték a helyéig, majd elhelyezkedett és végignézte a több órás rendezvényt. Kedvencével az aznapi győzelem után találkozhatott. A híres versenyző kedvesen fogadta az izgatott kislányt, beszélgetett vele, aláírta az új mezét, nyílszettjét és meginvitálta a vasárnapi versenynapra is. Vica boldogsága határtalan volt. Édesanyja azt írta: „Még mindig potyognak a könnyeim, ha arra gondolok ahogyan Vica meséli ezt a csodálatos hétvégét. Az alapítványnak köszönhetően valóra vált egy régi álma, találkozhatott dartsos példaképeivel. Éjjel amikor hazaértek azt mondta, ez volt élete legjobb napja.”

/ 8





Hálásan köszönjük Takács Péter úrnak, a Darts Event Kft. ügyvezető igazgatójának, aki a segítségünkre volt és mindent elintézett, hogy Vica álma megvalósulhasson!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023. 09.23.

Dániel (11 éves, Göd)


Daninak egy VR szemüveg volt a kívánsága a Csodalámpa Alapítványtól.
Megérkeztünk a metaverzumba.
Mi felnőttek, akik régebb óta vagyunk fiatalok, igen számunkra még kellően hihetetlen ez a virtuális valóság, azonban a mai kis kamaszoknak, fiatal felnőtteknek ez egy olyan világ, ahol bátran megélhetik önmagukat mindenféle előítélet nélkül.
Bármilyen hőssé válhatunk és természetesen mindig meg tudjuk menteni a világot. Bevallom minket is felcsigázott.
A nyílt játszótéren fogadott bennünket a család és Dani teljes határozottsággal tűnt el a szemünk előtt a virtuális világba. Pár kattintás a beállítás, igen ez a kis macera elengedhetetlen, hogy kellő magabiztossággal tudjunk előnyös üzleteket kötni a Wall-Streeten az otthoni kanapén, akár pizsamában...
Dani használd egészséggel!


Köszönjük Garami Gábornak és a Corinthia Hotel Budapestnek, továbbá az est támogatóinak, kedves vendégeinknek és magántámogatóinknak, Major Krisztinek, Hoschek Dórának és Mundi Gábornak, hogy segítségükkel örömet szerezhettünk Daninak.


Major Kriszti és Hoschek Dóra
kívánság-koordinátorok/támogatók
Felsőgöd, 2023.09.25.

KORNÉL (15 ÉVES, MEZŐFALVA)

Kornél nem csak olvasni szeret, hanem regényt írni is. Fiatal kora ellenére már egy több kötetes regény van a fejében, melynek nagy részét már le is írta. Így amikor arra került a sor, hogy kívánhat valamit, ő egy gyerekkorából kedves írónővel, Berg Judittal szeretett volna találkozni. Az írónő boldogan vállalta a felkérést, így a találkozó egy szép napos délutánon létre is jött. A megismerkedés után Berg Judit sok hasznos tanácsot adott Kornélnak arról, hogy mire kell odafigyelni, amikor egy választott célcsoportnak akar majd könyvet írni. Mesélt sikeres könyvei hátteréről is, készségesen osztotta meg tapasztalatait a regényírás és a könyvkiadás szépségéről, néha rögös útjáról. Kornélnak volt alkalma beavatni a jelenlévőket készülő regénye történetébe, de mellette titokzatos volt a részletekkel, így bátran mondhatom, hogy mindannyian várjuk, hogy megjelenjen majd és elolvashassuk a fiataloknak szánt történeteket.


Köszönjük Berg Judit írónőnek a találkozást és hogy valóra váltotta Kornél kívánságát. Köszönet a Bartók Pagony könyvesboltjának is a különteremért.


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.09.21.

KAMILLA (5 éves, BUDAPEST)


Kamilla kívánsága a Csodalámpától az volt, hogy a családjával együtt eltölthessen néhány napot a Nyíregyházi Állatparkban. Kamillának legjobban a lajhár tetszett, hozzá többször is el kellett látogatni, de a fóka show és a pingvinek is elnyerték a tetszését. A hotel játszóterén is sok időt töltött el Kamilla.

Néhány sort idézünk Kamilla édesanyjának köszönő leveléből:

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Nagyon, de nagyon köszönjük a csodálatos lehetőséget, amely által ilyen szép helyen kapcsolódhattunk ki, legfőképpen Kamilla.

Nagyon tetszett Kamillának is, illetve nekünk is a Hotel Pangea és az Állatkert is. Nagyon jó egészséget kívánok Önöknek, hiszen hatalmas munkát végeznek.

Üdvözlettel: Tímea

/ 3





Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását,
mellyel teljesíthettük Kamilla kívánságát!


Dr. Kántor Katalin
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2023.09.08.

ANNA (6 éves, HAJDÚBÖSZÖRMÉNY)


Anna szereti az állatokat. Többször járt már a Nyíregyházi Állatparkban, hogy minél közelebbről megismerkedhessen az állatok életével. Vágya az volt, hogy olyan területekre is benézhessen, ahova a „hétköznapi” látogatók nem juthatnak be.

A Csodalámpa Alapítvány megszervezett a kislánynak egy 3 órás privát túrát, melynek keretében golf autóval bejárhatta az állatparkot, közelebbről megismerkedhetett a makikkal, és egyedülálló élményként etethette az elefántokat. Mindez a fóka show-val kiegészítve, felejthetetlen élménnyé tette a délutánt Anna számára.




Köszönjük a Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. támogatását!


Dr. Kubinyi Erika
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2023.09.08.

Kitti (9 éves, Budapest)

Kittinek mostanában sokszor kell kórházban lennie, távol az ikertestvérétől és a kisebb testvérétől.

Sokszor legózik velük és együtt játszanak a Barbie babáikkal. Az udvaron pedig együtt bicikliznek és rollereznek. Kitti sportol is, karatézik, már citromsárga öves.

A Csodalámpa Alapítványtól egy Samsung mobiltelefon volt a kívánsága, hogy távolról is tarthassa a kapcsolatot a testvéreivel, az osztálytársaival és a csapattársaival.

Az Eötvös József Gimnázium kis csapata adta át Kittinek az áhított mobiltelefont a kórházban, amivel bearanyozták a kislány napját.





Köszönet az Eötvös József Gimnázium diákjainak, tanárainak és szülői munkaközösségének, valamint magántámogatóinknak, akiknek összefogásával valóra válthattuk Kitti kívánságát!



Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.09.20.


LEONARD RAJMUND (6 éves, PÉTERVÁSÁRA)



Leonard Rajmund egy bájos 6 éves kicsi fiú. Nagyon kedves, kiegyensúlyozott gyermek. Inkább a szabadban szeret játszani, de ahogy bekerült a kórházba, onnantól fogva nagyon kevés időt tudott a kertben játszani, szaladgálni. Leonard szeret meséket is nézni, de sajnos a kórházban csak az édesanyja telefonjáról tud netezni, viszont arra a telefonra nem sok mesét lehet letölteni.

Mivel még elég sok időt kell Leónak kórházban töltenie azért nagyon szeretett volna egy tabletet, hogy kellemesebben teljenek a kórházban töltött napok, hetek. Nézhessen meséket, hallgathasson zenét, - mert azt is szereti - és játszhasson a kedvenc NET-es játékaival. Ezen kívül láthassa és beszélhessen az otthon maradt tesókkal és az apukájával. Leo szerint mindezekre a dolgokra nagyon jó lehet egy tablet! Ezért a Csodalámpa Dzsinnjétől kért is egyet.

Kicsi Leo!
A Te kérésedet is meghallotta és teljesítette is a Dzsinn! Azt kívánjuk, hogy légy mindig ilyen vidám és mosolygós, és gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük a Hesse Trade Kft. ismételt támogatását, mellyel valóra válthattuk a kisfiú vágyát.


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság koordinátor
Miskolc, 2023.09.11.

LÉNÁRD (5, DUNAHARASZTI)



Amikor megérkeztem a kórházba, Lénárd még álmosan pislogott az ágyból. Amikor azonban meglátta, hogy mi van a kezemben, és elmondtam, hogy neki hoztam ajándékot, azonnal mosolyogni kezdett.

Megfogta a dobozt, forgatta és közben elmesélte, hogy milyen régóta szerette volna megkapni a Nintendót, és amikor majd hazamegy a kórházból, azonnal játszani fog vele. Amíg bent voltam nála, addig csak mosolygott, néha csak a szeme, hiszen látszott rajta a kezelés miatti fáradtság, de nagyon örült az ajándéknak.

Ő és édesanyja nagyon köszönte az alapítványnak és a támogató cégnek, hogy teljesítettük a kívánságát.


Köszönjük a Plazmaszolgálat Kft. segítségét, mellyel teljesíthettük Lénárd kívánságát.


Solti Ferencné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.09.05.

ATTILA DOMINIK (16, NYÍREGYHÁZA-OROS)

Attila a 16 éves fiú, 2022 novemberében nehéz operáción esett át, azt kívánta a Csodalámpától, hogy el tudjon menni Monzába, a Forma 1-re.

Már rögtön az utazás elején Attila el volt kápráztatva, mivel a többi utas felszállása előtt a Wizz Air személyzete körbemutatta neki kívülről - belülről a repülőt. Beülhetett a pilótafülkébe is és feltehette az összes kérdéseit a pilótáknak, amíg a többi utas el nem foglalta a repülőn a helyét. Még ajándékcsomagot is kapott a Wizz Air csapatától Attila, aminek nagyon őrült.

Miután megérkeztünk péntek reggel Milánóba, és elfoglaltuk a szobáinkat a szállodában, rögtön nekivetettük magunkat, és elindultunk Monzába a Forma 1 helyszínére.Ott azután Attiláról nem lehetett levakarni a füléig érő mosolyát. Pénteken szabadedzés volt, Attila nagy izgalommal kísérte végig a Forma 3, Forma 2 és Forma 1-es edzésköröket. Szuper helyünk volt a három napra a pályánál, pont a célegyenes előtt ültünk egy fedett lelátón, és még az utolsó kanyart is tökéletesen beláttuk.

/ 10




Szombati nap nagy részét városnézéssel töltöttük, mivel Attila még nem járt Milánóban, és meg szerette volna nézni. Felmásztunk a Milánói dóm tetejére, megnéztük a Galleria Vittorio Emanuele II bevásárlóközpontot, átsétáltunk Milánó hangulatos utcáin és kikötöttünk a Sforzescoi kastélynál. Közben ebédeltünk egy jót és Milánó egyik legjobb fagylaltozójában is jártunk.

Végül eljött a 3. nap legizgalmasabb napja, a futam napja vasárnap. Korán felkeltünk és már reggel 8:30-kor a Forma 1 pályán voltunk . Megnéztük a Forma 3 futamot, majd átsétáltunk a Fanszone-ba, ahol régi Forma 1-es autókat láthattunk és különböző játékokat próbálhatott ki Attila. Ezután megnéztük a Forma 2-es futamot, majd a Forma 1 versenyzői felvonultak a nézőknek.

Pontban 15 órakor pedig elrajtoltak a versenyzők, és nagy izgalommal néztük, ahogyan elszáguldanak előttünk.

Igaz, Attila a Mercedesnek szurkolt, ezen belül is Hamiltonnak, aki most nem teljesített olyan jól a futamon, mégis Attila nagyon élvezte a verseny minden percét. Miután vége lett a futamnak, a szervezők megnyitották a nézők előtt a pályát, így mi is le tudtunk menni a rajtvonalhoz és karnyújtásnyira voltunk a lelátótól, ahol a díjátadó volt. Mi is a tömeggel együtt ünnepeltük az első három helyezettet. Az esemény után még volt alkalmunk átsétálni a régi Forma 1-es pályára, ami arról volt híres, hogy a pálya egy része meg volt dőlve, amin Attila le is csúszott.

A csodálatos utunkat pedig egy vacsorával zártuk, ahol jóízűen átbeszéltük a hétvége történéseit.

Szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, a Wizz Air Hungary Zrt-nek, az Ibis Milano Ca Granda Hotelnek, a Nu Skin Eastern Europe Kft.-nek, a Budapesti Értéktőzsde Zrt.-nek, az ibis Styles Budapest Airport-nak, magántámogatóinknak, köztük Évának, hogy ekkora örömet szerezhettünk Attilának.



Gergely Anna
kívánság-koordinátor
Monza, 2023. 09.03.


ÁDÁM (7 éves, ESZTERGOM)



Ádám egy laptopot kért a Csodalámpa Alapítványtól, hogy könnyebb legyen számára a tanulás a kórházi tartózkodása alatt.

Weisz Fanni bejegyzéséből idézünk:

„A hét éves Ádám egy igazi kis HŐS. Rendületlenül küzd, hogy újra egészséges lehessen. Ami nekünk természetes, azért neki külön küzdenie kell. De szerencsére kitartása, édesanyja gondoskodása és a gyermekkórház dolgozóinak munkája segítségével a gyógyulás útjára lépett.

A kórház lehetőséget biztosít, hogy a hosszú időt kórházban töltő gyermekek, ne maradjanak ki az iskolai tanulmányaikból, sőt ugyanúgy vizsgázhassanak, mint kórházon kívül élő társaik.

Ádámnak kitűnő lett a bizonyítványa és nagyon szeretett volna egy laptopot, a tanuláshoz.
A Csodalámpa Alapítvány segítségével ez az álma megvalósulhatott.”


Köszönjük a támogatást a Lenovo Technology B.V.-nek, mellyel megvalósulhatott Ádám kívánsága és köszönjük Weisz Fanninak a kedves sorokat, akinek segítségével megleptük Ádámot a nagy napon!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.08.17.

Imre (17 éves, Kunszentmiklós)

Imrét minden érdekli, ami számítógéppel kapcsolatos. Otthonosan mozog a programozás területén, szeret különféle tervezőprogramokkal rajzolni. Mérnök szeretne lenni, így nem meglepő, hogy kívánsága egy számítógép volt.
Használd egészséggel Imi, és valósítsd meg álmodat!

Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük a nagyfiú kívánságát.


Russayné Szabolcsik Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2023.08.17.

Balázs Bence (9 éves, Debrecen)

Betegségéből adódóan Balázsnál gyakran előfordul, hogy online kell tanulnia.
Német-magyar kéttannyelvű osztályba jár, és nagyon szeretett volna egy laptopot, nehogy véletlenül lemaradjon a tanulásban.
Használd egészséggel Balázs, tanulásra és szórakozásra is!

Köszönjük magántámogatóinknak, hogy segítségükkel valóra válthattuk a kisfiú kívánságát.


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.09.04.

Archívum

Archívum


Belépés