Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány

Kapcsolat:

 • 1052 Budapest, Váci u.16.C
  (FONTANA üzletház)
 • csodalampa@t-online.hu
 • Tel.: +36 (1) 3270910
 • Adószám: 18248670-1-43
 • Unicreditbank Hungary Zrt.
  10918001-00000015-99050010
 • Tovább...
Adószám: 18248670-1-43

Fontos

Amennyiben beteg gyermeket szeretne bejelenteni, kérjük olvassa el figyelmesen a Kívánság bejelentő lap megjelenése előtt előtűnő részletesebb tudnivalókat.
Ugyanitt találhat információt a kívánságteljesítés lehetséges státuszairól is.

Hogyan értesülünk a kívánságokról?

A CSODALÁMPA Alapítvány nem "étlapot" kínál a beteg gyereknek, hanem a gyermek orvosain, szülein, barátain keresztül és ökénteseink közreműködésével értesül a gyermek saját - neki örömet adó - kívánságáról. A kívánságteljesítés előkészítése, megszervezése csak a kívánság megismerése után kezdődhet.

A Csodalámpa a nagybeteg gyermek kívánságát kívánja teljesíteni, hogy az ő benne születő öröm erőt adjon a kezelések elviseléséhez, és hozzásegítse a gyógyuláshoz.
Amennyiben a befogadási folyamat során kiderül, hogy a közölt kívánság nem a gyermek sajátja, hanem pl. környezetének sugallatára született, a gyermek EGY újabb lehetőséget kap saját, csak neki örömet okozó kívánsága közlésére. Amennyiben a megismételt kérdésre sem születik önálló kívánság, a Csodalámpának joga van indoklás nélkül elutasítani a kérést.

A kívánság bejelentése és a szervezés során kapott információkat szigorúan bizalmasan kezeljük. A kívánság teljesítéséhez szorosan nem kapcsolódó információkat kizárólag akkor hozzuk nyilvánosságra, ha a gyermek szülei ebbe beleegyeztek.

Ki kívánhat?

 • 3 és 18 év közötti gyermek,
 • orvosilag igazoltan életét fenyegető betegségben szenved,
 • a gyermek törvényes képviselője és kezelőorvosa hozzájárulnak a kívánság teljesítéséhez,
 • családja körülményei vagy a kívánság jellege (pl. hazai vagy külföldi személyiségekkel való találkozás) nem teszik lehetővé a kérés teljesítését

A gyermek egészségügyi alkalmasságát (a betegség jellegét és súlyosságát és a kívánság jellegétől függően pl. egy utazáson való részvételre való képességét is) a kezelőorvosa igazolja és ezt adott esetben orvos segítőink ellenőrzik.

A család körülményeit - pl. hogy valóban nem áll módjukban a kívánság teljesítése - önkéntes segítőink esetenként helyszíni látogatás során ellenőrizhetik. Személyes kapcsolatfelvétel során kerül sor a kívánságteljesítés részleteinek tisztázására is, külföldi utazással járó kívánságteljesítéskor ez a kívánság befogadásának is előfeltétele.

Kívánságfajták

Mit lehet kívánni? Egyet, bármit:

 • Találkozni valakivel, akivel nagyon szeretne (sportolóval, bohóccal, színésszel, zenésszel ...)
 • Csinálni valamit, amit nagyon szeretne (kamiont vezetni, léghajón utazni, tűzoltókkal gyakorlatozni, állatot simogatni ...)
 • Elmenni valahová, ahová nagyon szeretne (utazni, állatkertbe, sétahajózni, koncertre ...)
 • Kapni valamit, amit nagyon szeretne (rollert, mackót, lemezt, könyvet ...)

Tárgyi kívánságokat ("kapni valamit") alapvetően csak támogatói felajánlásokból tudjuk teljesíteni. Más szóval - minden igyekezetünk ellenére - esetleg igen sok idő fog eltelni a kívánság teljesítéséig!

Az alapítvány az "elmenni valahová" jellegű kérések közül a Magyarország területére szóló kívánságokat előnyben részesíti.
A külföldi utazással járó kívánságoknál a minimum korhatár a betöltött 10 év, illetve csak a kívánságtevő gyermek, egy szülő és a Csodalámpa önkéntes kísérőjének költségeit vállalja az alapítvány.

Az ország nehéz gazdasági helyzetében a csökkenő támogatások miatt az alapítvány külföldi utazással járó kívánságot korlátozottan, anyagi lehetőségeinek függvényében fogad csak be.


Belépés