Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány

Kapcsolat:

  • 1052 Budapest, Váci u.16.C
    (FONTANA üzletház)
  • csodalampa@t-online.hu
  • Tel.: +36 (1) 3270910
  • Adószám: 18248670-1-43
  • Unicreditbank Hungary Zrt.
    10918001-00000015-99050010
  • Tovább...
Adószám: 18248670-1-43

Beszámolók


Natália (9 éves, Sopron)




Natália sokat várt arra, hogy találkozhasson kedvenc énekesével, Fluor Tomival. Nagyon örült neki, hogy erre a lakóhelyén, Sopronban kerülhetett sor, a Wellhello ugyanis ott koncertezett húsvét péntekjén. Nati már kora reggeltől izgatottan készült, míg végre eljött az esti koncert ideje, ahova szüleivel együtt érkezett.

A találkozó előtt elmondta, hogy az interneten rendszeresen hallgatja Flour Tomi számait, melyeket otthon ő is gyakran énekel, hiszen már régóta rajongója.

A koncert előtt végre személyesen találkozhatott kedvencével, akinek egy saját kezűleg készített szívet is adott ajándékba. Natália nagyon izgult, alig tudott megszólalni és el sem akarta hinni, ami vele történik. A hőn áhított közös kép is természetesen elkészült, immár a Wellhello másik tagjával, Diazzal együtt. Ezt követően örömmel várta, hogy végre elkezdődjön élete első koncertje, amin részt vehet, s amit ráadásul a kedvenc énekese adott.


Köszönjük Fluor Tominak, a Wellhello együttes másik tagjának Diaznak és Tóth Gergő menedzsernek, hogy a találkozással Natáliának egy életre szóló élményt szereztek.


Lampért Dénes
kívánság-koordinátor
Sopron, 2017. április 14.

Mia Vivien (9 éves, Nagykanizsa)



Mia nagy vágya egy Xbox Kinect játékkonzol volt. Egy kedves támogatónknak, Gábriel Péternek köszönhetően még Húsvét előtt sikerült meglepnünk őt a Tűzoltó utcai Klinikán az ajándékkal. A kislány csillogó szemmel vette át a dobozt, és izgatottan bontotta ki a kis csomagot is, amiben kedvenc játékai, köztük a legújabb táncolós játék lapult.


Kívánjuk, hogy mielőbb otthon játszhassál a játékgépeddel!


Köszönjük Gábriel Péter úr ismételt támogatását!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Budapest,2017.április 12.


Polli (4 éves, Miskolc)



Szép napsütéses keddi nap délután, megjelentünk egy Olaf-os tortával Polliéknál. Nagyon megörült, nem is sejtette, hogy valami az udvarukon készül.

Ameddig Mátrai Zoltán és kollégája felépítették a várva várt meglepetést, Polli benn nagyon jól elszórakoztatott bennünket. Bújócskáztunk, sütöttünk, főztünk az ő pici játékkonyhájában, rajzoltunk és nagyon - nagyon sokat nevettünk.

Polli nagy vágya volt egy csúszdás hintás játszótér az udvarukra! Amit sikerült is teljesíteni a születésnapján.

Amikor készen lett a játszótér, a pici lányt kicsaltuk az udvarra. A teraszról meglátta és a szava is elállt, a szája elé tette a kezét úgy rácsodálkozott, hogy teljesült a kívánsága!!!




Köszönjük az XpatLoop, a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek,

hogy a Budapest Bonfire Night Party for Charity rendezvényen gyűjtött adományok

révén teljesülhetett Polli kívánsága.


Köszönjük továbbá magántámogatóink segítségét!

Steerné Judit és Kónyáné Tímea
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2017. március 28.

Melánia (13 éves, )



Melánia nevelőotthonban él, távol szüleitől és két testvérétől. Huawei típusú okostelefon lett a kívánsága, melyet elsősorban azért kért, hogy tudjon beszélni távol élő testvéreivel.

Súlyos betegsége miatt minden héten három napot a klinikán tölt, reméli, hogy hamarosan a transzplantáció segít javítani az állapotán. De most csak rendszertelenül tud iskolába járni, pedig szívesen menne, nagyon szépen rajzol.

Tudta, hogy hamarosan megkapja a telefont, amit kért, de az átadás pontos időpontja meglepetés volt számára, így nagyon boldog mosollyal kísérte a gyönyörű telefon első megérintését.


Köszönjük Kovács Géza magántámogatónknak, hogy segített ennek a nagyon kedves, nem könnyű sorsú kislánynak önfeledten boldog, örömteli mosolyt varázsolni az arcára!


Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.04.07.

Krisztofer (14 éves, Eger)



Esős, csúnya idő volt aznap, amikor Egerben egy kisfiú kényelmesebb alvásához tudtunk a Csodalámpa Alapítvány támogatásával hozzájárulni.

Krisztofer súlyos betegségben szenved, nehezen mozog, a kedve viszont annál jobb, vidám, csillogó szemű kisfiú. Egy ágyat kért, amin komfortosabban pihenhet éjszakánként.

Kolléganőmmel adhattuk Krisztofernek az új ágyikóját, aminek nagyon örült. Reméljük, azóta még szebb álmai vannak!


Köszönjük a Fundamenta SZEB ismételt támogatását!


Tamasi Gréta
Eger, 2017.02.21.

Dániel (11 éves, Mernye)



Dani idén februárban egy laptopot kért a Csodalámpától, mert kapott egy FIFA-17 játékprogramot, amit sajnos nem tud lejátszani a számítógépén. Nagyon szereti a focit, a kedvenc csapata az FC Barcelona.

Édesapjával egyeztettem telefonon, hogyan tudunk meglepetést szerezni Daninak, így mikor megérkeztem, ő még nem sejtett semmit. Amikor meglátott engem és a csomagot is a kezemben, még egy ideig akkor sem volt biztos lenni, hogy ilyen gyorsan teljesült az álma.

Kedves Dani, így már igazán jót játszhatsz kedvenc csapatoddal, amikor csak szeretnél.


Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!


Varga Ákos
kívánság-koordinátor
Mernye, 2017. 03.22.

Amanda (8 éves, Cserszegtomaj)



Csodalámpa ajándék szülinapra!

Ismét csodát tett a Csodalámpa Dzsinnje, boldoggá tett egy gyermeket és hozzájárult tanulásához és a szabadidejének az eltöltéséhez. A nyolcéves kislány, Amanda kérése egy laptop volt, ami egy kivételes kezdeményezés segítségével valósulhatott meg.

Két budapesti fiatal születésnapi ajándékként pénzt kért a barátaitól, hogy abból megvegyék Amandának a laptopot. Nagyon szép gesztus volt részükről. Amikor a két fiatallal, Ernával és Marcival ellátogattunk Cserszegtomajra átadni a laptopot, találkozhattam is velük. Igazi mai fiatalok, lelkesek, érdeklődőek, felelősségteljesek, önzetlenek… csupa jót írhatok Róluk!!

Erna sokat beszélgetett a gyerekekkel, Marci profi fotókat készített róluk. Amanda nagyon örült a hófehér színű ajándéknak, de két testvére is csillogó szemmel nézte azt. Amanda szerény kislány, jó tanuló, szépen ír, amit láthattunk is, amikor a füzetét megmutatta.

Mi korábban elköszöntünk a családtól, Erna és Marci viszont ott maradt és tovább tanította a gyerekeket a laptop használatára.




Köszönjük Kindli Erna és Túri Márton magántámogatóink segítségét!!!


Varga Andrea és Eckert László
kívánság-koordinátorok
Cserszegtomaj, 2017.03.17.

Dávid (4 éves, Mór)


A négyéves Dávidka súlyos beteg, igazán a ringatózó mozgás nyugtatja meg, így kedves támogatóink meglepték őt egy hintaággyal.

Tudták, semmi nem sürgeti őket, hiszen a szülők majd jó időben, a kertbe fogják kihelyezni ezt a hintát. A két család végül februárban találkozott!

Dávidka, hamarosan tavasz lesz, reméljük sok kellemes percet, órát töltesz el új hintádban, élvezve a jó időt.


Köszönjük a Szabó család segítségét!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2017.02.20.

Bence (17 éves, Elek)




Bence jó általános állapotban érkezett a kívánság teljesítésére klinikánkra. Kívánsága egy nagy síkképernyős okostelevízió volt, amire már nagyon vágyott.

Elmondta, nagyon boldog, hogy megkapta a TV-t, amit otthon azonnal beüzemelnek.

Terve szerint ki fogja használni a TV összes lehetőségeit és a letöltött filmeket is ezen meg tudja majd nézni, a „csodamasina” akár 3D-ben is levetíti a filmeket.


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását!


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2017. március 29.

Tifani (7 éves, Járdánháza)



Tifanit nagyon sokáig kezelték Miskolcon a GYEK-ben. Az volt a vágya, hogyha majd meggyógyul és már otthon lesz a három testvérével, legyen az udvarukon egy játszótér: hinta, csúszda és mászófal. Tifani kívánsága is eljutott a Csodalámpa Dzsinnjéhez...

Eljött a várva várt nap, hogy a kislány hazatérhetett a kórházból, s ezzel majdnem egy időben teljesült a kívánsága is. Nagy volt a meglepetés és az öröm, amikor Tifani és testvérei megpillantották a színes hintákat, csúszdát és mászófalat. A gyerekek nagy boldogan ki is próbáltak mindent!

Kedves Tifani!
Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban.




Köszönjük a UNHCR Global Service Centre és magántámogatóink segítségét!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Járdánháza, 2017. március 17.

Kinga (14 éves, Budakeszi)




Kinga 14 éves, Erdélyben él a családjával. Hosszú ideje "vendégeskedik" az édesanyjával Magyarországon, Budakeszin, az édesanyja testvérénél és az ő családjánál, amikor nem a kórházban kezelik éppen. Iskolát is váltania kellett az egy éve kiderült betegség következtében. A család átmenetileg kettészakadt, Kinga édesapja és 8 éves kishúga Erdélyben maradtak.

Kingától és édesanyjától tanítást kaptunk optimizmusból! Támogatóink, Robi és Barbara két kislányukat, Hannát és Lucát is bevonták a kívánságteljesítésbe, Balatonszárszóról utaztak Budakeszire együtt. A család nagy szeretettel fogadott minket, kb. 80 percet beszélgettünk, közben Robi beüzemelte Kinga ajándékát, a Samsung Smart tévét. A fotókat még az izgalom feszültségében készítettük, majd oldott, vidám és őszinte beszélgetés következett.

Minden közreműködő embernek köszönöm, hogy a mai élmények részese lehettem! Kívánjuk, hogy a család mielőbb hazatérhessen, és Kinga teljesen meggyógyuljon!



Köszönjük Balogh Róbertnek és Póka Barbarának, kedves támogatóinknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottónak, hogy Kinga álma valóra válhatott!


Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budakeszi, 2017.03.18.

Dorottya (15 éves, Budapest)




Dorottya 15 éves, országos bajnok kajak egyesben és négyesben! Bízunk benne, hogy a betegsége felett is győzni fog!

Éppen németet tanult, amikor megérkeztünk a budapesti, Tűzoltó utcai Gyermekklinikára, nem tudta, hogy aznap teljesül a kívánsága, az édesanyja titokban tartotta a meglepetést!

Nagyon mosolygós, vidám kamasz lányt ismertünk meg Dorottya személyében. Jó volt vele beszélgetni! Ismét többet kaptunk, mint adtunk!



Köszönjük Bruckner Zoltánnak és Bruckner Adriennek, kedves támogatóinknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottónak, hogy Dorottya álma valóra válhatott!


Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.03.22.

Dániel (8 éves, Cserkeszőlő)



Dani 9 éves, súlyosan beteg kisfiú, aki ma kezelésre jött a klinikára. Még a folyosón várakoztak, amikor kolléganőmmel együtt odavittük a meglepetést a számára. Dani izgatottan bontogatta a kis csomagot, és máris beüzemelte a telefont, nagyon boldog volt!

Mivel sokszor van kórházban, és hosszú időt tölt benn, a kapcsolattartás miatt is nagy szüksége volt erre a készülékre, és az unalmas óráit is feldobja majd az okostelefon segítségével.


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. ismételt támogatását!


Dócziné Magdi és Tatár Ágnes
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2017.03.23.

Áron (11 éves, Vép)




Áronnal és édesanyjával egy szombati nap reggelén találkoztunk a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán. Áron nem tudta, mivel édesanyja szándékosan nem mondta el neki, hogy ma megy hozzá a dzsinn Cseh Norbert személyében, így a meglepetéssel váratlanul érkeztünk! Nagyon szép élmény volt Norbival együtt átélni Áron örömét!

Ki is csomagoltuk a vágyott XBOX One-t, Áron alaposan megnézegette a konzolt, és beszélgettek Norbival a Sniper Elite 4 és Far Cry 4 játékokról is!

Bátorítom a támogatókat, hogy legyenek jelen a kívánságteljesítéskor, hogy átélhessék egy gyermek örömét! Engem - Ádám örömén felül - az édesanya öröme és Norbi meghatottsága is megérintett. Köszönöm, hogy részese lehettem az élménynek!



Köszönjük Cseh Norbertnek, kedves támogatónknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottónak, hogy Áron álma valóra válhatott!


Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.03.18.

Ádám Bendegúz (6 éves, Újszász)



Ádám egy kezelésre érkezett a szüleivel és nővéreivel Budapestre, az I-es számú Gyermekklinikára. Először egy benzines quadot szeretett volna, ám az állapota miatt másik kívánságot kellett választania, egy XBOX One boldog tulajdonosa lett…

Nos, sok örömben volt már részem a kívánságteljesítések során, de Ádám öröme olyan őszintén túláradó volt, amely nagyon magával ragadott! Köszönöm Ádám édesanyjának, hogy fotókon is megörökítette ezeket a pillanatokat! Örülök, hogy az egész család elkísérte Ádámot a kezelésre, így együtt osztozhattunk Ádám örömében!

Kívánom Ádámnak, hogy maradjon ilyen vidám, jókedvű és természetesen: legyen egészséges!



Köszönjük Dr.Kósa L. Adolf és Dr.Kósáné Ladvánszki Rita kedves támogatóinknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottónak, hogy Ádám álma valóra válhatott!


Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.03.16.

Dzsenifer (16 éves, Mezőszemere)




Egy 16 éves nagylány álmodott egy Samsung okostelefonról, amely sok-sok csodára képes. Ezt így megfogalmazva Tőle hallottam... Betegsége és a kezelések gyakorisága hosszú kórházi tartózkodásra kényszerítik, ezért ebből az egyhangúságból egy „csodamasina” segítségével szeretne kitörni.

Ezt meghallva ismét segítségünkre sietett Gábriel Péter úr, kedves régi támogatónk, akivel március 13-án sikerült az álmot valóra váltani.

Dzseni elragadtatása és öröme az ajándékozásnál határtalan volt, jó volt ezt vele átélni!! Gyorsan, mielőbbi gyógyulást kívánva, magára hagytuk “új barátjával”.


Köszönjük Gábriel Péter úr segítségét!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest,2017. március 13.

Anna (16 éves, Budapest)


Anna imád fényképezni. Éles szemmel fedezi fel az izgalmas, mások számára fel sem tűnő apróságokat, mint egy fura alakú festékfoltot a falon...
És persze mint minden tinédzser otthonosan mozog a neten, tartja a kapcsolatot telefonon a barátaival...

Nos, ha ezt a két dolgot összerakjuk, nem volt meglepő Anna kívánsága: egy az átlagnál fényképezésre "sokkal alkalmasabb" Samsung Galaxy S7 mobiltelefont kért a Csodalámpától.

Az ajándék átadását a kívánságot támogató Deutsche Wirtschaftclub - Ungarn 25. évfordulós ünnepségére terveztük, azonban a betegség közbeszólt, Anna sajnos belázasodott - az egynapos felülvizsgálat helyett egy hetet kellett a kórházban töltenie.

Az átadásra így végül néhány nappal később, a Heim Pál Kórházban került sor, sajnos támogatóink részvétele nélkül.

Anna keze kicsit zsibbadt a betegség utóhatásaként, ujjai kicsit nehezen mozogtak, de azért hamar sikerült kibontania a nevére szóló csomagolópapírból a telefont rejtő kis fekete dobozt.

- Ez az, pont erre gondoltam, köszönöm! - mondta mosolyogva és még a nap is kisütött Anna örömét látva.

/ 3



Miközben Anna a telefonnal ismerkedett, édesanyjával beszélgettem pár szót, meséltem a DWC-ről és a kedves és segítőkész tagságról, a közösen teljesített kívánságokról.

Anna búcsúzáskor felajánlotta, hogy otthonról ír néhány köszönő sort támogatónknak, amit közben meg is kaptunk:


Kedves Ügyvéd Úr!

Elnézést, amiért ilyen későn, de szeretném megköszönni a telefont. Nagyon tetszik, minden funkciója kiváló!
A kameráját sokat használom, mert van olyan beállítása is, amit más telefon nem tud.
Már jók az eredményeim, nem kell további kezelés.
Üdvözlettel:

B*** Anna

Lieber Herr Rechtsanwalt!

Entschuldigen Sie, dass ich so spät schreibe, ich möchte mich bei Ihnen für das Telefon bedanken.
Es gefällt mir sehr, alle seine Funktionen sind toll!
Ich nütze viel seine Kamera, da sie solche Einstellungen hat, was andere Telefone nicht.
Meine Ergebnisse sind gut, ich brauche weitere Behandlungen momentan nicht.

Mit freundlichen Grüssen,

Anna

Anna nevében is köszönjük a Deutsche Wirtschaftsclub Ungarn tagjainak és Dr. Arne Gobert úrnak a támogatást!



Patzauer Gábor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016.03.01.

Zoé Lili (5 éves, Győr)


Az 5 éves Lili régi ismerősnek számít Csodalámpás berkekben. Mostani kívánsága egy emeletes Barbie ház volt, amit a Baán testvérek jóvoltából hamar teljesített is a Csodalámpa.

Alighogy megérkezett a csomag, Miklós és Tibor nekiláttak a házépítésnek. Az eredmény egy három szintes, többfunkciós babaház, melyet külön furgonnal tudtak csak Lilinek elszállítani. Nagyra is kerekedett bizony kis betegünk és húgának, Majácskának szeme, mikor a fiúk beállítottak az első emeleti lakásba egy komplett családi házzal. A négy kis szorgos kéz pillanatok alatt berendezte a házat a hozzá tartozó bútorokkal, majd megérkeztek a „lakók” is. Hamar felfedeztük, hogy a lámpa világít, a zongora szól, sőt még énekelni is hallhattuk a lányokat.

Kedves Lili! Szívből kívánjuk, hogy sokáig maradj meg kisgyereknek és felnőttként is őrizd meg a játék örömét.



Külön köszönet Baán Miklósnak és Tibornak sokszori és önzetlen támogatásukért.


Erdős Réka
kívánság-koordinátor
Győr, 2017.március 1.


Kornélia (8 éves, Eger)




Kornélia egy nagyon csendes, aranyos kislány. Nehezen tudta eldönteni, mit is szeretne kérni a Csodalámpától. Édesapja megszerettette vele a legózást, ezért esett Korni választása egy olyan legóra, amiből robotokat lehet építeni… ez a Mindstorms lego.

Kornéliát hosszú ideig kezelték Miskolcon a GYEK-ben, de most már csak gondozásra kell visszajárnia.
Egy ilyen "gondozós napon" kapta meg az ajándékát, nagy volt az öröme, amikor kibontotta a csomagot.
A kislány kívánságának teljesítését jól időzítettük, mert a névnapja előtti napon vált valóra álma.


Köszönjük Juhász-Bánházi Marika és Juhász László kedves támogatónknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottónak, hogy Kornélia álma valóra válhatott!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017. február 28.


Flóra (7 éves, Szendrő)



Flóra, amikor először beszélgettünk a Csodalámpáról, kicsit meglepődve kérdezte:
-Én is kérhetek??

A második beszélgetésünkkor már nagyon határozott volt, egyből mondta nekem, hogy ő egy rózsaszín hercegnős ágyat szeretne. Egyik nap nagy meglepetés érte, amikor hazaért iskolából. Nem is gondolták anyukájával, hogy ilyen hamar teljesül a kívánsága.

Amikor meglátta az ágyat és rajta a kedvenc hercegnőit, felkiáltott:
- Anya, nézd, rajta van Aranyhaj is!!!

Legyen nagyon sok békés álmod a kedvenc Hercegnőid között!


Köszönjük kedves magántámogatónk, Venczel Nóra segítségét!


Kónyáné Tímea
kívánság-koordinátor
Szendrő, 2017.03.06


Belépés