2023-10

LINETT (4 éves, DOMBÓVÁR)


Linett a gyerekszobáját szerette volna berendezni, így a Csodalámpa Alapítványtól ezt kérte. Édesanyjával hosszas keresgélés után találtunk olyan hercegnős rózsaszínű ágyat és szekrényt, amit Linett szeretett volna.

A Csodalámpa dzsinnje nagyon hamar otthonukba varázsolta a gyönyörű rózsaszín bútorokat. Az összeszerelés után Linett rögtön birtokba vette megújult szobácskáját, és igazi hercegnőnek érezte magát az új ágyában! Nagyon nagy volt az öröm!




Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Linett kívánságát.


Russay Ildikó
kívánság-koordinátor
Dombóvár, 2023. október 17.

FLORENTINA (13 éves, BUDAPEST)


Tina nagyon szeret rajzolni és festeni, főleg pasztellkrétával, akril festékkel és ceruzával készít képeket. A Csodalámpától egy iPadet és hozzá egy érintőceruzát kért, mellyel rögtön digitalizálni is tudja az elkészült műveit.

Vavrek Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. képviseletében, személyesen adta át Tinának a vágyott iPadet. Szó esett mindenféléről, iskoláról, családról és beszélgetésük közben Zsolt segített beüzemelni Tinának az új rajzeszközét.

Idézünk Tina köszönő leveléből:



Nagyon köszönöm, hogy teljesítették a kérésemet (iPad) és még egy pluszt is (toll)!

Elkészült az első téli hangulatú rajzom és már tervezgetem a következőt is.

Remélem tetszeni fog.


Köszönöm: Tina



Nagyon köszönjük az Equilor Befektetési Zrt. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Florentina kívánságát!

upload:Beszamolok/equilor_logo.webp


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.10.10.

FATIMA (14 éves, BALATON)


Fatima egy csendes, szerény, kedves kamaszlány. Cukrásznak tanul. Minden vágya az volt, hogy a szobájában legyen egy nagyobb ágy és egy új ruhásszekrény. Talált is a neten egy hálószoba szettet, ami nagyon megtetszett neki. Boldogan mutatta, hogy egy ilyennek ő nagyon -nagyon örülne.

Nem kellett sokat várni és a Csodalámpa Dzsinnje oda is varázsolta Fatima szobájába a várva várt ajándékot.Fatima kimondhatatlanul boldog volt, hogy álma valóra vált! A szájkendője alatt is látszott az arcán, hogy mennyire örül, hiszen szemeiben az öröm könnyei csillogtak.

Kedves Fatima!
Kívánjuk, hogy érezd magadat nagyon jól az újjávarázsolt szobádban, és gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük magántámogatóinknak, közöttük az Európa 2000 Gimnázium diákjainak, tanárainak és szülői munkaközösségének,
hogy segítségükkel egy újabb beteg gyermek kívánsága teljesülhetett!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
Adorján László
kívánság-koordinátorok
Balaton, 2023. október 28.

DOMINIK (10 éves, DÉLEGYHÁZA)


Domi, noha még nem látta a Star Wars filmeket, nagy rajongója Star Warsnak. Kedvenc időtöltése pedig a legózás. A Csodalámpától 2 olyan Star Wars lego volt a kívánsága, amely még nincs meg neki, pedig már több, mint 10 szettje van.

Domi nagyon boldogan vette át őket és alig várta, hogy otthon kibonthassa a dobozából és összeállíthassa. Domi azt is elárulta, hogy Lego játékfejlesztő szeretne lenni a jövőben.


Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. ismételt támogatását, mellyel teljesíthettük Dominik kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.10.17.

BENJÁMIN (8 éves, ŐRBOTTYÁN)



Beni nagyon aktív, beszédes kisfiú, e mellett a Lego játékok szerelmese. Így nem is volt kérdés, hogy mit kér a Csodalámpától. A Városligetben találkoztunk, ahová nagy izgalommal érkezett. Miután tudta, hogy mit fog kapni pontosan, így már „fejben” össze is rakta a játékot.

Édesapjával érkeztek, akinek a segítségével együtt rakták otthon össze a kért Legókat. Bár nem láttuk, hogy milyen lett, de biztosan tökéletes, hiszen Beni mindenben segített.


Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Beni kívánságát!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.09.11.

ÁRMIN (14 éves, SÁNDORFALVA)


Ármin több éve rak fel videókat a YouTube -ra különböző témákban, ismeretterjesztő videókat készít és különleges élményeiről is beszámol.

Ármin nagy álma egy profi mikrofon és egy gamer szék volt, ezek voltak a kívánságai a Csodalámpától. A jövőben így a mikrofonnal még jobb hangminőségű videókat tud majd készíteni és kényelmesebben tud majd dolgozni a videóin. Már egy új videóban be is számolt róla, milyen nagy ajándékokat kapott a Csodalámpa Alapítványtól. Mostantól még nagyobb lendülettel fogja készíteni a videóit.


Köszönjük a Randstad Sourceright Kft. és magántámogatónk segítségét, mellyel valóra válthattuk Ármin kívánságát.


Tatár Ágnes
kívánság-koordinátor
Szeged, 2023.10.19.

ADRIÁN RICHÁRD (17 éves, MÁGOCS)


Adrián egy kedves nagyfiú, szinte mindig mosolyog. Ma is így fogadott, de még nagyobb lett a mosolya és öröme, amikor meglátta, hogy nálam van az X-box-os doboz.

Szinte leírhatatlan, hogy mennyire meglepődött és örült a Csodalámpa ajándékának. "Tényleg kaptam egy X-box -ot?”- kérdezte. „Alig várom, hogy hazaérjek és játszhassak vele!" Ahányszor meglátott a folyosón mindig köszönte.


Köszönjük magánadományozóinknak, köztük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak a támogatást, segítségükkel ismét mosolyt varázsolhattunk egy beteg gyermek arcára!


Russay Ildikó
kívánság koordinátor
Pécs, 2023. október 18.

Gyula (3 éves, Székely)




Gyuszika vágya egy saját játszótér volt, ahol hintázhat, csúszdázhat, le-föl mászhat a mászókán amikor csak kedve tartja.
A kisfiú álma valóra vált: amikor a hosszú ideig tartó kezelések után hazatért a kórházból, házuk udvarában ott várta őt az áhított játszótér, Gyuszika pedig határtalanul boldog.


Köszönjük a támogatást a MOL - Új Európa Alapítvány-nak,
segítségükkel teljesülhetett a kisfiú vágya!




Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Székely, 2023.09.20.

Debora (9 éves, Hajdúhadház)


Vizsgálatokra várakozva a kislány mindig szívesen játszott a klinikán lévő babaházzal. Amikor megtudta, hogy kívánhat valamit a Csodalámpától, hamar eldöntötte, hogy egy hasonló babaházat szeretne babával.
A kívánság a mai napon valóra vált, és Debora alig akarta elhinni, hogy ezt a meseszép babaházat hazaviheti magával, ez csak az övé lesz.


Köszönjük Ördög Nórának és férjének, Nánási Pálnak, hogy segítségükkel egy újabb beteg gyermek arcára varázsolhattunk mosolyt!



Sütő Beatrix és Dr. Berkes Andrea
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2023. október 12.


Ádám (11 éves, HAJDÚHADHÁZ)


Ádám kívánsága egy laptop volt, amely segítségére lesz a tanulásban, de ugyanakkor filmet nézni, játszani is lehet rajta.
Nagy örömmel és meghatódva vette át ajándékát.


Köszönjük a Lenovo Technology B.V. támogatását, amellyel teljesíthettük a kisfiú kívánságát!



Sütő Beatrix és Dr. Berkes Andrea
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2023. október 12.


NORBERT (12 éves, Zalaszentgrót)

Kedves Dzsinn! Nem tudom, te hogy vagy ezzel a mai világgal, de azt hiszem, én nagyon lemaradtam. Norbi kérését, a virtuális szemüveget még csak filmekben láttam, így a kisfiú volt az, aki felvilágosított, hogyan is működik.
Norbi nagyon határozott, tudatos, okos fiú, aki a tanulás mellett szeret a természetben is járni.
Ez a szemüveg viszont egy virtuális világba kalauzolja el őt. Több téma, több élmény. Biztos vagyok benne, hogy Norbi el tudja választani a valóságot a virtuális világtól. Az ő értékrendje a helyén van.
Így tovább Norbi!


Köszönjük magánadományozóinknak, köztük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak a támogatást, segítségükkel teljesíthettük Norbert kívánságát!


Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2023.11.05.

Henriette (14 éves, Fülöpháza)


Heni szerencsére már elhagyhatta a kórházat, otthonában gyógyul tovább. Kívánsága egy laptop volt, amire nagy szüksége van, hiszen még nem járhat iskolába, otthon tanul. A laptoppal könnyebben tarthatja a kapcsolatot az osztálytársaival és részt vehet online a közös tanulásban is.
Nagyon boldog volt amikor meglátta a Csodalámpa Alapítvány szép ajándékát.
Heni, használd egészséggel új laptopodat!


Köszönjük Hódi Pamela és a TV2 Média Csoport Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Henriette kívánságát.


Tatár Ágnes
kívánság-koordinátor
Szeged, 2023. október 27.

Léna (3 éves, Győrújbarát)


Léna már óvodás, szívesen jár oda, vannak már barátai is. Az oviban és otthon is nagyon szeret vízfestékkel festeni. A mesék közül a Bori meséi a kedvence.
A Csodalámpától egy pótkerekes kerékpár volt a kívánsága, mivel már nagyon ügyesen tudja hajtani a biciklit. Lénának egy kontroll után tudtuk átadni a kívánságágát, amikorra ő már nagyon elfáradt, de azért nagyon örült a szuper biciklijének.


Köszönjük a Hibridlevél Kft. támogatását, segítségükkel válthattuk valóra a kislány kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.10.25.


Kevin (13 éves, Olcsvaapáti)

Kevin vágya egy okostelefon volt, hogy a kórházban töltött idő alatt is tudja tartani a kapcsolatot barátaival, rokonaival.
Az új készülék a telefonálás mellett azonban számos szórakozási lehetőséget is kínál: lehet rajta játszani, szörfözni a net-en, zenét hallgatni, filmet nézni. Tudja ezt a nagyfiú, ezért is örül annyira, hogy teljesült a kívánsága.



Köszönjük a Luminis Kft.-nek, valamint magántámogatóinknak, hogy segítségükkel megvalósíthattuk Kevin vágyát!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.10.17.

Adrián (12 éves, Sarkad)

Adrián vágya egy PlayStation játékgép volt, amellyel jókat játszhat, így gyorsabban telnek a gyógyulás hosszú napjai.
A kisfiú boldogan vette át a Csodalámpa Alapítvány ajándékát, és izgatottan várta, hogy mielőbb kipróbálhassa rajta kedvenc játékát.



Köszönjük Hódi Pamela és a TV2 Média Csoport Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Adrián kívánságát.


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023.október 17.

Lior (3 éves, Kecskemét)

Lior kívánsága a Csodalámpától egy türkizkék babzsákfotel volt, ami nagy segítségére lesz a mozgásfejlődésében és nem utolsó sorban kényelmes és puha, pihenni is nagyon jól lehet benne.


Köszönjük a PannErgy Nyrt. segítségét,
mellyel teljesíthettük Lior kívánságát.


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2023.10.16.

RAJNALD (3 éves, SZIGETSZENTMIKLÓS)


Rajnald kívánsága a Csodalámpától egy kültéri játszótér volt, ahol együtt játszhat majd bátyjával és húgával. Rajnald nehezen oldódott fel a társaságunkban, de aztán egymás után csúsztak le a piros csúszdán, nagyokat kacagva a napsütéses délelőttön.




Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád és magántámogatóink
segítségét, mellyel teljesíthettük Rajnald kívánságát.


Piacsek István és Sulija Anikó
kívánság-koordinátorok
Szigetszentmiklós, 2023.10.11.

LEVENTE (6 éves, BUDAPEST)


Levente kívánsága a Csodalámpától az volt, hogy családjával eltölthessen egy kellemes hétvégét a Danubius Hotel Bükben. Levente édesapjával megbeszéltük, hogy a hazaindulásuk előtt találkozunk a szálloda aulájában.

Egy mosolygós család fogadott bennünket. Levente nagyon nyitott és érdeklődő volt, gyönyörű, huncut szemekkel mosolygott ránk. Az édesanyától hamar megtudtuk, hogy miután elhagyták a szobát, Levente kijelentette: "Ide máskor is el kell jönnünk."

Nagyon élvezték a fürdőt, és szombaton este sikerült a nyugat-dunántúli rokonokat is meglátogatniuk. Búcsúzáskor megtudtuk, hogy a hazaindulásuk előtt még egy kirándulás is szerepel a tervek között. Az elköszönés éppolyan mosolygósra sikeredett, mint a találkozás.


Köszönjük az Danubius Hotels Group támogatását, mellyel valóra válthattuk Levente kívánságát!


Ludvigné Serfőző Csilla
kívánság-koordinátor
Bük, 2023.10.08.

LÉNA (7 éves, BUDAPEST)


Léna azt kívánta a Csodalámpától, hogy találkozhasson kedvenc zenekara tagjaival. Családjával több, mint 200 kilométert utazott azért, hogy találkozhasson a Delta együttes tagjaival. Nagy rajongója, sokat hallgatják otthon a zenéjüket. Nagyon izgatottan várta a napot, amikor végre találkozhat velük. A zenekar tagjai az öltözőjükben fogadtak minket. Léna a betegsége óta nagyon visszahúzódó kislány lett, de szemében ott volt a csillogás, öröm, izgatottság, hogy élőben közelről találkozhat kedvenceivel. Az együttes tagjai folyamatosan oldották a hangulatot.

Külön ajándékkal és koncerttel készültek. Több, mint egy órán keresztül voltunk az öltözőben. Meglepetésként még Tarcsi Zoltán Jolly is beköszönt Lénához, ami külön nagy élmény és öröm volt számára. A nagy találkozás után természetesen a fellépésen is részt vettünk. Annak ellenére, hogy a koncert késő este kezdődött, Léna végig ott maradt. Nagyon nagy élmény volt számára.

A Delta zenekar tagjainak külön köszönet jár azért a fogadtatásért, hangulatért, amit Léna kedvéért teremtettek. Minden tiszteletem a hozzáállásukért, azért, hogy teljesítették és valóra váltották egy beteg kisgyermek álmát.

/ 4





Köszönjük Gégény Sándornak, a Delta zenekar tagjainak és magántámogatóinknak a segítségét,
mellyel valóra válthattuk Léna álmát!


Landek Balázsné
kívánság-koordinátor
Nagykanizsa, 2023.10.14.

DÁVID (14 éves, TISZAALPÁR)



Dávid nemrég magántanuló lett és nagyon hiányzik neki az iskolai közössége. Kívánsága a Csodalámpától egy PlayStation5 volt, hogy a barátaival és az osztálytársaival együtt tudjon játszani rajta. Az egyik kórházi kontroll után tudtuk átadni Dávidnak a kívánságát.

Elárulta, hogy autós játékok biztosan lesznek rajta, mert azokat az összes barátja nagyon szereti.


Köszönjük magánadományozóinknak, köztük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak a támogatást, segítségükkel teljesíthettük Dávid kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.10.16.

ZOLTÁN ERIK (12 éves, PRÜGY)



Zoltán Erik halk szavú kamasz fiú. Nagyon szeret focizni. Betegsége miatt sok időt tartózkodik kórházban, ezért magántanuló lett. Zoli előtt kicsit bezárult a világ. Nem tud a családjával, barátaival, osztálytársaival kommunikálni, így a tanulás is nehézség számára. Ezért a Csodalámpától kért egy tabletet védőtokkal.

Az ajándék hamar meg is érkezett Zoli számára, amit gyorsan be is üzemelt. Első dolga volt, hogy „felhívja” a családját és elújságolja, hogy egy tablet boldog tulajdonosa lett. Aztán az egyik osztálytársát kereste fel messengeren, majd Játékokat, filmeket töltött a tabletre.

A tablet segítségével végre újra kitárult a világ Zoli számára, aminek mindnyájan nagyon örülünk!


Köszönjük magánadományozóinknak, köztük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak a támogatást, segítségükkel teljesíthettük Zoli kívánságát!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság koordinátor
Miskolc, 2023. október 13.

ZOLTÁN (17 éves, ABONY)



Zolit már régóta ismerem a Gyermekkórházból. Ő egy komoly és igen szorgalmas fiú, aki hozzá méltó kívánsággal állt elő. A Csodalámpa Alapítványhoz fordult azzal a kéréssel, hogy egy saját laptopot kaphasson, ami nagy segítség lenne számára a tanulmányaiban.

Zoli nagy örömmel vette át a Lenovo laptopját, amikor kontrollra érkezett a kórházba. Használatához sok örömet és élményszerű tanulást kívánok!


Köszönjük Hódi Pamela és a TV2 Média Csoport Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Zoli kívánságát.


Viz Krisztina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.október 9.

IVÁN SOMA (5 éves, PERENYE)



Iván egy csacsogó, élénk kisfiú, aki nagy rajongója a Ninjago rajzfilmeknek és a legónak is. Nem meglepő, hogy a Csodalámpától Lego Ninjago játékokat kért, mert szerette volna bővíteni az otthon lévő lego készletét. Iván mosolya elárulja, hogy mekkora örömet szereztünk neki, amikor átadhattuk az általa választott legókat a kórházban.

Iván boldogan újságolta, hogy amint hazaérnek, természetesen rögtön hozzálát a szettek megépítésének egy kis anyai segítséggel.


Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Iván kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.10.10.

GRÉTA ANETT (17 éves, TAPOLCA)


Gréta betegsége okán ebben a tanévben fizikailag nem vehet részt iskolai oktatáson. A Csodalámpától épp ezért egy laptopot kért, hogy a laptopon követhesse online az óráit és beküldhesse a feladatait. Persze szabadidejében is használni fogja, ezentúl a kórházban is megnézheti rajta a kedvenc filmjeit.

Az Intrum Zrt. munkatársai, Ildikó és Tibor személyesen adták át Grétának a kívánt laptopot és még néhány hasznos ajándékkal is meglepték Grétát, és egy plüss dinoszaurusszal is, ami rögtön megtetszett Grétának.


Köszönjük az Intrum Zrt támogatását, mellyel teljesíthettük Gréta kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.10.02.

ANTAL (13 éves, Hajdúnánás)

Anti örömmel foglalkozik kisgyerekekkel, valamint szívesen süt, főz.
Boldogan nézne TV műsorokat is, de eddig a pillanatig nem volt otthonában TV készülék, így hihetetlen boldogság számára a Csodalámpa Alapítvány ajándéka, egy okosTV.

Anti, mielőbbi gyógyulást, jó tévézést, jó szórakozást kívánunk!


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. ismételt támogatását, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk a kisfiúnak!


Dr. Nagy Beáta
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2023. október 6.

CSENGE (15, MÁRKÓ)

Csenge szakácsnak készül, egy veszprémi gimnáziumban tanul főzést és turizmust. Az volt az álma, hogy találkozzon a szupersztár séffel, Gordon Ramsay-vel.

Gordon Ramsay éttermei 17 Michelin csillagot gyűjtöttek be eddigi pályafutása során, köztük a londoni Gordon Remsay étterem hármat szerzett 2001 óta.

Ramsay szívélyesen beleegyezett abba, hogy találkozzon Csengével, és meghívta őt az Egyesült Államokban óriási sikert aratott Next Level Chef sorozat forgatására. A forgatás a Dublinhoz közeli Ashford Stúdióban zajlik, így Csenge életében először repülőre szállt, hogy Írországba utazzon a találkozóra.

A látogatása igazán izgalmas volt!

Megengedték Csengének, hogy leüljön a díszlet szélére, és egészen közelről, személyesen nézhesse, hogyan értékelte a főzőverseny zsűrije a három csapat által elkészített ételeket, és hogyan választotta ki a többi kilenc versenyző legjobb ételét. Közel fél órán keresztül követhette, ahogy a show forgatása zajlott, ahogy a szakmai, a közösségi média és az amatőr séfek hallgatták a három zsűritagot, Gordon Ramsayt, Nyesha Arringtont és Richard Blaist, amint azok a teljesítményüket értékelték.

Megnézhette a három különböző emeleten található három konyha lenyűgöző berendezését is, amelyek mindegyike más-más kifinomult stílust képviselt.

A forgatás végeztével Ramsay, a zsűri másik két tagjával együtt szeretettel üdvözölte Csengét. Ramsay a terveiről kérdezte Csengét és arról, hogy milyen ételeket szeret a legjobban főzni és megosztotta vele a magyarországi látogatásakor szerzett szép emlékeit, melynek során igazán élvezte az ételeket és a borokat. Ajándékokat is cseréltek. Csenge egy szakácskötényt kapott, a világhírű szakács aláírásával. Búcsúzáskor melegen megölelte Csengét, aki szárnyalt a boldogságtól.

/ 3




Ramsay asszisztense, Laura Giarusso asszony, aki kollégáival oly kedvesen megszervezte a látogatást, a kulisszák mögül is megmutatta neki a díszletet és a vezérlőtermet, ahol számos kamera munkáját koordinálták.

Mr. Padraig Humby, az ashfordi Chester Beatty Inn tulajdonosa olyan kedves volt, hogy elhozta Csengét a repülőtérről, és elvitte a stúdióba, valamint a szomszédos Wicklow-ba.

Csodálatos élmény, egy életre szóló emlék volt Csengének!

Őszinte köszönetünket fejezzük ki Gordon Ramsay úrnak kedvességéért, valamint az Intrum Zrt, a Kühne+Nagel Kft., a Plazmaszolgálat Kft. vezetésének és magántámogatóinknak, akik valóra váltották Csenge álmát.



Horvai András
kívánság-koordinátor
Ashford (Wicklow), 2023. október 03.


Máté Miklós (16 éves, Szabadbattyán)


Máté kívánsága egy smart TV volt. A fiú és családja kedvesen fogadott minket. Eleinte beszélgettünk az iskoláról és a kosárlabdáról. Betegsége óta Máté otthon tanul, naponta hozzák a leckét a barátok. Vágya, hogy orvos lehessen.
A kosárlabda nagy szerelem, reméli, hamarosan visszatérhet a pályára.

A kívánságteljesítésen jelen volt a Groupama Biztosító Zrt. egyik kollégája, aki meglepetésképpen átadott a nagyfiúnak egy csinos csomagot, benne egy kosaras pólót, rajta Máté nevével, és a fehérvári kosarasok aláírásával. Mátén látszott, hogy nagyon boldog, fülig ért a szája és büszkén mutatta mindenkinek az ajándékát.

A TV készülék átadására a nagyfiú szobájában került sor, mely egy igazi fiús szoba, vagány, fiatalos fények, számítógép, és az új családtag, persze a fő helyen.

Máté elmondta nekünk, azért a Smart TV-t választotta, mert ha ránéz, eszébe jut a Csodalámpa. Mindvégig vele van, nem csak egy fontos, de elillanó emlék. A napjai része lesz a szórakozásban, a tanulásban, kikapcsolódásban. És a szobája dísze.




Köszönjük a Groupama Biztosító ZRt. ismételt támogatását, mellyel teljesíthettük a nagyfiú kívánságát.


Németh István
kívánság-koordinátor
Szabadbattyán, 2023.09.28.

GRÉTA (4 éves, TAKSONY)



Gréta, a mindig mosolygós, örökmozgó kislány egy tabletet kért a Dzsinntől, hogy a kezelések alatt gyorsabban teljen az idő. Izgatottan érkezett édesanyjával az irodánkba, sejtette, hogy valami különleges dolog fog itt történni.

Amikor meglátta a piros csodalámpás szatyrot, már tudta, hogy neki lapul benne valami. Nagy örömmel bontotta ki a csomagot, hogy rögtön ki is próbálhassa a készüléket.

Gréti, kívánjuk, hogy sok vidám mesét nézz a tableten, és mielőbb meggyógyulj!


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását,
mellyel teljesíthettük Gréta kívánságát!


Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023 október 3.

BORI (11 éves, ZALAEGERSZEG)



Bori nagy örömmel vette át tabletjét, melyet a Csodalámpa Alapítványtól kért, hogy segítse őt a tanulásban, és persze a szórakozásban, játékban is társa legyen.

Kívánjuk, hogy használd egészséggel a szép új készüléket!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. ismételt támogatását,
segítségükkel teljesülhetett Bori kívánsága!


Ekler Katalin
kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2023.10.04.

KELEMEN (13, DUNAKESZI)

Kelemen nagyon szereti a történelmet - és a cicákat. Különösen az ókori Róma érdekli, így már rögtön érthető, miért az "örök városba" szeretett volna utazni. Nem ült még repülőn, már a reptér és a különleges beszállás is lenyűgözte, ezt felülmúlta, amikor a késői időpont ellenére leszállás után még a pilótafülkébe is beülhetett, hála a Wizz Air légitársaságnak.

Kelét elsősorban a Colosseum érdekelte, így az első nap reggelén rögtön arrafele vettük az irányt. Fantasztikus érzés volt megpillantani ezt a csodálatos építményt! Ezt követően a Circus Maximust néztük meg, eljátszva a gondolattal, milyenek is lehettek itt anno a lóversenyek, majd a Tevere felé menet Kele is bedugta kezét az "Igazság szájába" - és épségben húzta ki onnan! :-) Egy kis pizzázás, fagyizás, helyi finomságok kóstolása után a zsidó negyeden átsétálva megnéztük a híres római macskakolóniát a Largo di Torre Argentina téren, majd megcsodáltuk a Piazza Navonát. Hazafele menet a már amúgy is tartalmas nap után még megnéztük a Pantheont és gyönyörködtünk a Forum Romanumban.

Második napunk délelőttjét a Vatikán teljes egészében kitöltötte. Innen a Piazza di Spagna felé tartottunk, mert Kele kívánsága többek között az volt, hogy édesapjával másszák meg a Spanyol lépcsőt - ebben segítségünkre volt a helyi "carabinierik" önkéntes csapata, akik külön erre az alkalomra díszegyenruhát öltöttek. A római közlekedés kerekesszékkel különösen kaotikus, de így is sikerült eljutni a főbb nevezetességekhez. Ennek ellenére a Trevi-kútnál természetesen nem maradhatott el a pénzérmedobálás, hiszen Rómában annyi a látnivaló, érdemes még visszatérni.

/ 9




Harmadik - és sajnos egyben utolsó - napunk csak fél nap volt, kora délután már a reptéren kellett lennünk. Reggel kimentünk egy helyi zöldség- és halpiacra, ahol Kele életben először kóstolt nyers rákot - és ízlett neki! Ezután még volt időnk felmenni a Vittorio Emanuele II emlékmű tetejére, ahonnan lélegzetelállító körpanoráma nyílik. Méltó búcsú volt ettől a gyönyörű várostól! Kele sok-sok élménnyel gazdagodott ezen az úton, az "örök város" örök emlékeket szerzett.




Kelemen nevében is szeretnénk hálás köszönetet mondani Warm Up Járműkereskedelmi Kft, a Kontron Kft., a Wizz Air Hungary Ltd. vezetőinek és magántámogatóinknak, akiknek köszönhetően sikerült Kelemen álmát valóra váltani.

Köszönjük még Garami Gábornak és a Corinthia Hotel Budapest-nek, továbbá a jótékonysági estünk fellépőinek, támogatóinak és kedves vendégeinknek, hogy ekkora örömet szerezhettünk Kelemennek.



Kis Zsuzsa
kívánság koordinátor
Róma, 2023. szeptember 30.


JANKA (5 éves, CSÁNY)


Janka egy nyílt tekintetű, vidám ötéves kislány, akinek nagy vágya volt egy kis kerti játszótér. Sajnos a betegsége miatt nem mehet közösségi játszótérre, így különösen nagy örömet okozott neki, amikor a hinta és csúszda megérkezett a kertjükbe.

Azóta el sem lehet mozdítani onnan, szerencsére a szeptemberi kellemes időjárásban sokat lehet kint a szabadban, de még akkor is ki akart menni játszani az új játékokkal, amikor esett az eső.

Búcsúzóul adott nekem egy szál kerti virágot és egy hatalmas mosolyt.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Janka kívánságát!


Horvai András
kívánság-koordinátor
Csány, 2023.09.26.

EMMA (15 éves, MEZŐKERESZTES)



Emma kezelésre érkezett ma reggel, amikor is nagy meglepetés várta: az áhított laptop. Boldogan vette át ajándékát, és igazán meglepődött, hogy kívánsága ilyen hamar teljesült.

Megígérte, hogy szórakozáson kívül természetesen tanuláshoz is fogja használni ezt a szép, új laptopot.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását,
segítségükkel teljesülhetett Emma kívánsága!


Misó Péterné
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2023.09.22

DIÉGÓ LIONEL (3 éves, ALSÓZSOLCA)


Diegóra úgy emlékszem vissza, hogy bármi történt vele, ő mindig mosolygott. Nagyon kicsi volt még, amikor bekerült hozzánk, a kórházba. Sok komoly beavatkozáson van már túl, de mindent hősiesem viselt! Szülei mindig nagyon féltették őt is és most már a kishúgát is. Diego közösségbe még nem mehet, így a közös játszótérre sem meri még kivinni az anyuka a gyerekeket, nehogy valamelyik kicsi elkapjon valami vírust, ami Diegóra nézve nem lenne jó. Pedig Diego egy örökmozgó kislegény. Imád a szabadban szaladgálni fára mászni, hintázni. Ezért gondolta a Csodalámpa Dzsinnje, hogy a harmadik születésnapján megajándékozza a kisfiút egy kerti fa játszótérrel.

Diego harmadik születésnapja előtti napon meg is érkeztek a gyönyörű, nagy fa játékok. A sárga színű csúszda, a színes mászó fal, a homokozásra alkalmas kis kuckó, a kis házikó és a két hinta, hogy a hugi is tudjon hintázni.

Nagy volt az öröm, amikor Diegoék háza elé megérkezett a hatalmas platós autó, ami a játékokkal volt megrakodva. A család apraja - nagyja segédkezett a játékok összeállításában. Főleg Diegót érdekelte minden, amit az összeszerelő bácsik csináltak. Cumival a szájában szaladgált a nagy elemek között, így segített az összeszerelésben. Amikor a helyére kerültek a játékok, villámgyorsan ki is próbálta őket. Alig lehetett lefotózni, mert olyan gyorsan csúszott le a csúszdán, utána már a mászó falon mászott felfelé. Aztán természetesen a hintát is kipróbálta.

Öröm volt megtapasztalni, hogy mennyire ügyes, és boldog ez a kisfiú! Szülei könnyektől csillogó szemekkel köszönték meg a Csodalámpa Alapítvány minden dolgozójának, hogy gyermeküket ilyen boldoggá tették.

Jó volt látni, hogy ez a játszótér és is jó helyre került!


Köszönjük az Equilor Befektetési Zrt. támogatását, segítségükkel teljesíthettük a kisfiú kívánságát!

upload:Beszamolok/equilor_logo.webp


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság – koordinátorok
Alsózsolca, 2023. szeptember 28.

BETTINA (17 éves, KECSKEMÉT)


Péntek délután Ferihegyen találkoztunk Bettivel és édesanyjával. Már a becheckolásnál meglepetés érte Bettit, mivel a kapunál személy szerint őt várta a WizzAir képviselője, és sorban állás nélkül elsőként jutottunk át a kapun. Aztán jött a következő meglepi, elsőként szállhattunk fel a gépre, ahol a gép teljes személyzete várt minket és köszöntötték Bettit. Kapott egy ajándékcsomagot és beülhetett a pilótafülkébe is. A kapitány és helyettese tömören elmondta a legfontosabb működési paramétereket, megmutatták néhány gomb működését a kezelőpanelen és válaszoltak a kérdésekre. Csak ámuldoztunk. Aztán elsőként foglaltuk el a helyünket, ezután szállhatott be mindenki más. Igazán kivételesnek érezhettük magunkat.

Lisszabonba megérkezve gyorsan megtaláltuk a szállást és a kényelmes szobáinkban kipihentük az út fáradalmait. Másnap reggel a bőséges reggeli után felszálltunk a HopOn-HopOff buszra és az egész napot ennek a segítségével városnézéssel töltöttük. A nagylány nagyon élvezte a látnivalókat, a gyönyörű házakat, a Tejo folyó partján álló hatalmas hajókat. Megnéztük a Szent Jeromos kolostort és Katedrálist, a Belém Tornyot, a VII. Edward teret, a Hősök emlékművét és számtalan más látványosságot. Ellátogattunk Lisszabon ipari negyedébe, ahol érdekes módon luxus lakóházak övezte területek is vannak.

Másnap következett az utazás „fénypontja”, elvonatoztunk Cascaisba, az óceán partjára, majd elautóztunk Cabo da Roca szikláihoz, ami Európa legnyugatibb csücske. Lélegzetelállító panorámában volt részünk, ahol az ember szava eláll, csak leül egy sziklaszirtre és nézi a végtelen óceánt. Hihetetlen érzés volt, Betti megszólalni sem tudott. Rövid városnézés után délután 2 órát fürödtünk az óceánban, és élveztük a napsütést.

A repülő szerencsés esti indulásának köszönhetően szinte egy teljes napunk volt még hétfőn, így délelőtt a híres 28-as villamos vonalán utaztunk és élveztük a régi városnegyed kissé ódonabb, de jól karbantartott házait, a hatalmas tereket és ismét a folyó partján „parkoló” hajók látványát. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után, már csomagokkal elmentünk az Óceanáriumba, ahol a tengerek csodás világában gyönyörködtünk hosszú órákon át. Igazán szuper lezárása volt ez a kirándulásunknak.

Kényelmes repülőút után éjjel érkeztünk haza, fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva. Betti kívánsága teljesült, sokkal többet adott neki ez az utazás, mint amit elképzelt, annyira élvezte a látnivalókat, a nyüzsgő várost, az óceánt, hogy haza sem akart jönni.


/ 8





Bettina rövid köszönetét ide kattintva olvashatják el.


Köszönjük a Wizz Air Hungary Zrt és a Prime Rate Kft. támogatását, segítségükkel válthattuk valóra Bettina álmát.


Solti Ferencné
kívánság-koordinátor
Lisszabon, 2023. szeptember 25.

ÁRON (19, ELEK)

Áron szerette volna megtapasztalni az olasz életérzést - amire az "örök város" zsongásában bőven van lehetőség. Áron nem ült még repülőn, már a reptér és a különleges beszállás is érdekes volt, ezt felülmúlta, amikor a késői időpont ellenére leszállás után még a pilótafülkébe is bemehetett, hála a Wizz Air légitársaságnak.

Első nap reggelén a Colosseum felé vettük az irányt. Fantasztikus érzés volt megpillantani ezt a csodálatos építményt! Ezt követően a Circus Maximust néztük meg, eljátszva a gondolattal, milyenek is lehettek itt anno a lóversenyek, majd a Tevere felé menet Áron is bedugta kezét az "Igazság szájába" - és épségben húzta ki onnan! :-) Egy kis pizzázás, fagyizás, helyi finomságok kóstolása után a zsidó negyeden átsétálva megnéztük a híres római macskakolóniát a Largo di Torre Argentina téren, majd megcsodáltuk a Piazza Navonát. Hazafele menet a már amúgy is tartalmas nap után még megnéztük a Pantheont és gyönyörködtünk a Forum Romanumban.

Második napunk délelőttjét a Vatikán teljes egészében kitöltötte. Innen a Piazza di Spagna felé tartottunk. A Spanyol lépcső megmászásában segítségünkre volt a helyi "carabinierik" önkéntes csapata, akik külön erre az alkalomra díszegyenruhát öltöttek. A római közlekedés kerekesszékkel különösen kaotikus, de így is sikerült eljutni a főbb nevezetességekhez. Ennek ellenére a Trevi-kútnál természetesen nem maradhatott el a pénzérmedobálás, hiszen Rómában annyi a látni- és megélnivaló, érdemes még visszatérni.

/ 8




Harmadik - és sajnos egyben utolsó - napunk csak fél nap volt, kora délután már a reptéren kellett lennünk. Reggel kimentünk egy helyi zöldség- és halpiacra, ahol a vállalkozó szelleműek nyers tengeri herkentyűket is kóstolhattak. Ezután még volt időnk felmenni a Vittorio Emanuele II emlékmű tetejére, ahonnan lélegzetelállító körpanoráma nyílik. Méltó búcsú volt ettől a gyönyörű várostól! Áron sok-sok élménnyel gazdagodott ezen az úton. Az olasz életérzést jó lenne hosszabban megélni, de az "örök város" e pár nap alatt is örök emlékeket szerzett.



Áron nevében is szeretnénk hálás köszönetet mondani Warm Up Járműkereskedelmi Kft, a Wizz Air Hungary Ltd. vezetőinek és magántámogatóinknak, akiknek köszönhetően sikerült Áron álmát valóra váltani.



Kis Zsuzsa
kívánság koordinátor
Róma, 2023. szeptember 30.


LUCA (4 éves, Zalaegerszeg)




A kislány nagy örömmel vette birtokba új ágyikóját, édesanyja pedig az alábbi kedves sorokat osztotta meg velünk:
"Nagyon szépen köszönjük a Csodalámpának, hogy teljesítette Luca álmát, ami egy házikó ágy volt. Boldogsága határtalan.
Az összeszerelésnél is lelkesen segített, csavarozott, adogatott. Imádja a beépített lámpát és a polcokat, amire a kedvenc mesekönyv is felkerült.
Igazi kis kuckó is egyben, így nemcsak az alvás pihentető benne."





Köszönjük az Equilor Befektetési Zrt. támogatását, segítségükkel válthattuk valóra Luca álmát!



upload:Beszamolok/equilor_logo.webp


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2023.09.18.


Archívum

Archívum


Belépés