ÁRON (19, ELEK)

Áron szerette volna megtapasztalni az olasz életérzést - amire az "örök város" zsongásában bőven van lehetőség. Áron nem ült még repülőn, már a reptér és a különleges beszállás is érdekes volt, ezt felülmúlta, amikor a késői időpont ellenére leszállás után még a pilótafülkébe is bemehetett, hála a Wizz Air légitársaságnak.

Első nap reggelén a Colosseum felé vettük az irányt. Fantasztikus érzés volt megpillantani ezt a csodálatos építményt! Ezt követően a Circus Maximust néztük meg, eljátszva a gondolattal, milyenek is lehettek itt anno a lóversenyek, majd a Tevere felé menet Áron is bedugta kezét az "Igazság szájába" - és épségben húzta ki onnan! :-) Egy kis pizzázás, fagyizás, helyi finomságok kóstolása után a zsidó negyeden átsétálva megnéztük a híres római macskakolóniát a Largo di Torre Argentina téren, majd megcsodáltuk a Piazza Navonát. Hazafele menet a már amúgy is tartalmas nap után még megnéztük a Pantheont és gyönyörködtünk a Forum Romanumban.

Második napunk délelőttjét a Vatikán teljes egészében kitöltötte. Innen a Piazza di Spagna felé tartottunk. A Spanyol lépcső megmászásában segítségünkre volt a helyi "carabinierik" önkéntes csapata, akik külön erre az alkalomra díszegyenruhát öltöttek. A római közlekedés kerekesszékkel különösen kaotikus, de így is sikerült eljutni a főbb nevezetességekhez. Ennek ellenére a Trevi-kútnál természetesen nem maradhatott el a pénzérmedobálás, hiszen Rómában annyi a látni- és megélnivaló, érdemes még visszatérni.

/ 8




Harmadik - és sajnos egyben utolsó - napunk csak fél nap volt, kora délután már a reptéren kellett lennünk. Reggel kimentünk egy helyi zöldség- és halpiacra, ahol a vállalkozó szelleműek nyers tengeri herkentyűket is kóstolhattak. Ezután még volt időnk felmenni a Vittorio Emanuele II emlékmű tetejére, ahonnan lélegzetelállító körpanoráma nyílik. Méltó búcsú volt ettől a gyönyörű várostól! Áron sok-sok élménnyel gazdagodott ezen az úton. Az olasz életérzést jó lenne hosszabban megélni, de az "örök város" e pár nap alatt is örök emlékeket szerzett.



Áron nevében is szeretnénk hálás köszönetet mondani Warm Up Járműkereskedelmi Kft, a Wizz Air Hungary Ltd. vezetőinek és magántámogatóinknak, akiknek köszönhetően sikerült Áron álmát valóra váltani.



Kis Zsuzsa
kívánság koordinátor
Róma, 2023. szeptember 30.

Archívum


Belépés