DÁVID (11 éves, BÁTMONOSTOR)


Dávid imádja az autókat, de nem csak nézni szereti őket, hanem szerelni is. Otthon is, de még a kórházban töltött idő alatt is szerelgetett ezt-azt. Pl.: elektromos kisautókat hozott helyre, hogy a kicsik tudjanak vele játszani.

Így kérése a Csodalámpától gyorsan megszületett. Kedvenc autómárkája a Mercedes-Benz és szerette volna megnézni, hogyan és hol készülnek ezek a csodák.

Dávid a kecskeméti Mercedes-Benz gyárba látogathatott el családjával, ahol egy egész délutános programmal várták őt. Beleülhetett és mehetett is egy általa a termékpalettáról választott modellel, miközben teljeskörű információt kaphatott az autó tulajdonságairól, képességeiről. Az ezt követő több üzemet érintő gyárlátogatás minden képzeletét felülmúlta, bemutatták neki a kecskeméti üzem által gyártott modelleket és részletesen a gyártás folyamatát a prés- a karosszéria- és az összeszerelő üzemben.

Nagyon érdeklődő volt: a karosszériagyártástól az összeszerelésig, majd az új autók tesztpályájáig mindenből kapott ízelítőt, amit nagyon élvezett. Sok kérdés tett fel és valószínűleg még több minden is érdekelte volna. Azon is elkezdett gondolkozni, hogy ha nagyobb lesz, itt, a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban fog dolgozni. A nagyon okos és az autókkal, autószereléssel -a korához képest- maximálisan értő fiatallal valószínűleg a márka is nagyon jól fog járni. 😊


Nagyon köszönjük a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vezetőségének, hogy lehetővé tették ennek a rendhagyó látogatásnak a lehetőségét, Beszteri Orsolyának a szívélyes körbevezetést. Hozzájárultak ezzel ahhoz, hogy Dávid álma valóra váljon és életre szóló élményt kaphatott!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2024.02.07.

Archívum


Belépés