ÁKOS (18, GYŐRÚJBARÁT)

upload:Beszamolok/5133_Akos5.jpg

Ákos egy vidám 18 éves, aki azzal ünnepelte a gyógyulását, hogy egy nyaralást kért az olasz tengerpartra, Bibionéba. Hihetetlen jókedvvel és energiával élvezte ki az üdülés minden óráját.

A korai kelés és a hosszú autóút ellenére is már az első napon fürödtünk a tengerben, vacsoráztunk egy olasz étteremben és még az éjszakába nyúlóan elgyalogoltunk Bibione jelképéhez, a világítótoronyhoz, ami egy jó 10 km-es túra. Ez a három tevékenység alapvetően meg is határozta a többi napját is.

Életében először fürdött tengerben, így majd minden nap volt strandos időtöltés, és többet lehetett látni a hullámok között, mint a parton. Kívánságának pedig egy lényeges eleme volt, hogy végig akarta kóstolni az olasz konyhát eredetiben.

/ 3



Különféle spagettik, gnocchik, tortellinik, raviolik, grillezett és rántott tengeri herkentyűk és halak, valamint az elmaradhatatlan pizzák minden mennyiségben és fajtában. Kellett is az energia, mert felfedezésre várt a környék is, így kirándultunk Caorléba, Portoguaro-ba, Gradoba, Udinébe és természetesen egy egész napot kapott Velence felfedezése, ahol nem csak a turisták által leglátogatottabb helyeket kerestük meg, hanem azokat az utcákat is bejártuk, ahová ritkán vetődik utazó.

Ilyen tempóban hamar elteltek a napok, de örök élmény maradt Ákos életében!

Grazie Lampada Miracolosa!

Köszönjük a Henkel Magyarország Kft., a Kontron Hungary Kft. és magántámogatóink, köztük M.Nyírő Mária írónő segítségét, mellyel valóra válthattuk Ákos álmát.



Kardos Anita
kívánság-koordinátor
Bibione, 2023.07.07.

Archívum


Belépés