Zsolt (5 éves, Budapest)


Mikor a kis Zsoltival először találkoztam a Tűzoltó utcai Klinikán és elkezdtünk beszélgetni kedvenc játékairól, az ágyban ülve teljes átéléssel mutatta meg, hogy vezetné kedvenc autóját - no meg a második kedvencét is, hisz nem tudta eldönteni a kettő közül, melyikért is rajong jobban.

A kis pantomim művész elegáns és egyben bravúros vezetési stílusából ugyan nem tudtam azonnal rájönni, hogy melyik autókról is van szó, de azt azonnal kikövetkeztettem, hogy ilyen "sebességgel" csak versenyautók száguldanak.
Hamarosan kiderült, hogy nagy boldogsággal vezetné álmai autóját, egy "igazi" Mercedest, no meg szívesen versenyeztetné a saját "Forma 1" pályáján a Mercedest másik kedvencével, egy elegáns Ajudival - igen Ajudival, hisz így sokkal egyszerűbb kimondani , legalábbis a csöppség számára biztosan. Ha pedig létezik a dzsinn - mondta Zsolti pici ujjacskáját felemelve-, akkor jó lenne, ha ide tudná nekem varázsolni a világ két legszebb autóját.

A dzsinn, Dr. Tesics György, nagy örömmel száguldott el a legelegánsabb autószalonba és kiválasztotta a vagány kisfiúhoz stílusban leginkább illő, távirányítós sport Mercedest és a leges-legszebb Ajudit - gázt adott és máris ott termett Zsolti ágya előtt a kórházban.
A mindig huncutul mosolygó fiúcska az ágyban fekve, hatalmas szemekkel nézett a bácsira, aki egy nagy csomaggal érkezett hozzá. Nem tudta mire vélni a látogatást, de amikor meghallotta, hogy maga a" dzsinn" érkezett meg Zsolti kívánságát teljesíteni, a kisfiú felpattant az ágyban és pici kezeit erősen ökölbe szorítva várta , hogy a csomagból előkerüljön a megvalósult álom. Mikor meglátta az autócsodákat, csak annyit tudott mondani: hűha!

Az első ámulatból magához térve, izgatottan segített a "dzsinnek" a dobozok kicsomagolásában. Én közben csak álltam és elgondolkodtam, vajon Zsolti vagy a hozott ajándékot nagy szeretettel bontogató dzsinn várja jobban, hogy ezek az áramvonalas csodák végre száguldozni kezdjenek a kórteremben.
Hamarosan megkezdődött a" gyakorlatozás", hisz Zsoltinak még meg kellett tanulnia, hogy kell a pisztollyal - ő így nevezte el a távirányítót - a Mercedest vezetni. Nagyon gyorsan rájött a kis huncut, hogy ezzel az autóval nem csak "finoman" gurulni", hanem száguldani is lehet.
A kisfiú nagyokat nevetett, mikor az autó véletlen nekiütközött az ágy lábának, vagy majdnem "elütötte" a körülötte ámulva álldogáló felnőtteket.

A dzsinn még arra is megtanította a lelkes kis versenyzőt, hogy tud nyolcas körökben száguldani egy ilyen versenyautó a terpesztett lábacskái között. Hát ez volt aztán az igazán mókás, a kisfiú mindenről és mindenkiről megfeledkezve, hangosan kacagva gyakorolta a nagy mutatványt.
Természetesen az Ajudi is beüzemelésre került, de a simogatóan meleg őszi napsütésben azért még jobban esik egy nyitott sport Merciben "feszíteni"-ugye kicsi Zsolti?

Kívánunk Neked mielőbbi gyógyulást és örömteli száguldozást a szuper autókkal!


Köszönjük az AAA KLINIKÁK DENT Kft. ismételt támogatását, Dr. Tesics György úrnak az személyes jelenlétet, hisz segítségével sikerült feledhetetlenül boldog mosolyt varázsolnunk Zsolti arcára.



Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.szeptember 29.

Archívum


Belépés