Bence (12 éves, Istenmezeje)



Bencének sajnos hosszú időt kell kórházban töltenie, ezért egy mobiltelefont kért, hogy a rokonokkal, barátokkal minél többet tudjon beszélgetni. Igazi kamasz fiúként nem szeretne lemaradni az iskolai pletykákról sem,- a haverok néha talán kicsit eltúlzott, de mindig érdekes beszámolóiról.

Mikor bekopogtam a kórterembe, az ablakon keresztül láttam, hogy Bencus kicsit szomorkásan, gondolataiba merülve fekszik az ágyban. Amint beléptem és üdvözöltem, rám nézett és azt hiszem máris sejtette, hogy vége a "lustálkodásnak", mert a rejtekhelyéből elővarázsolt dobozban valami olyan csoda vár rá, amit azonnal és kizárólag csak neki szabad kicsomagolni és üzembe helyezni. Arra azonban talán még ő sem számított, hogy a megálmodott telefon ilyen elegánsan "karcsú", a hatalmas képernyő pedig egyenesen elvarázsolta a kis kamasz fiút. A beüzemelés szinte pillanatok alatt megtörtént, a szivárvány minden színében pompázó háttérkép teljesen magával ragadta Bencét, aki egymás után varázsolta a képernyőre a számára nélkülözhetetlen alkalmazásokat.

Lassan elbúcsúztam, mert láttam, hogy a boldogságtól teljesen kipirult kis műszaki zseni számára a külvilág teljesen megszűnt. Bencus sorra egymás után győzte le az okostelefon minden "okoskodását" és hálásan szorongatta a megvalósult csodát.


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017. február 6.

Archívum


Belépés