Kitti (17 éves, Nádudvar)

Kitti 10 éve tanul fuvolázni, meseszépen játszik az iskolától kapott hangszeren.

De milyen más lenne, ha lehetne egy saját hangszere! Így azután aligha lepődik meg bárki is, hogy egy saját fuvolát kért a Csodalámpától. Tanárával, Gruger Judittal egyeztettünk, hogy milyen fuvola illik Kittihez és tudásához és a választás egy "Trevor-James Cantabile, ezust fej, zart csider, acoustic" típusú fuvolára esett.

A tanárnő a beszerzésben is segített és összehozott bennünket a Fontrade Music hangszerüzlettel, akik készségesen álltak rendelkezésünkre. Az ő jóvoltukból igen hamar be tudtuk szerezni a csodaszép hangszert.

Mondják, nincsenek véletlenek…

Nagyjából Kitti kérésének beérkezésekor kaptunk egy kedves e-mailt Fülep Márk fuvolaművésztől is. A művész úr felajánlotta segítségét és tudását a csodalámpás gyerekeknek…

Kapva kaptunk az alkalmon és megkértük, hogy legyen jelen az ajándék átadásakor, hogy még különlegesebbé és Kitti számára emlékezetessé tehessük az eseményt.
Fülep úr örömmel teljesítette a kérést, sőt… Kittivel és tanárnőjével telefonon beszélt és kitalálták, hogy kis koncertet adnak...

Az ajándék átadására régi támogatónk, a Corinthia Hotel Budapest un. Jótékonysági Sunday Brunch-a keretében került sor. Ez annál is inkább indokolt volt, mert a különleges hangszert a hotel vendégeinek adományaiból vásároltuk.

Miután Kitti és szülei megérkeztek, Kitti és Fülep úr a szálloda báltermében elpróbálták a számokat – ekkor találkoztak személyesen először!

A Sunday Brunch elkezdődött, az étteremben közel 120 vendég gyűlt össze.

A Corinthia Hotel Budapest nevében Turák Imre úr üdvözölte a vendégeket, röviden beszélt a Csodalámpa és a Corinthia Hotel kapcsolatáról majd átadta a szót Patzauer Évának, aki a Csodalámpa tevékenységét ismertette pár mondatban. Ezután került sor a fuvola átadására.

Kitti hinni sem akart a szemének, remegő kézzel bontotta ki a csomagot, majd rakta össze a hangszert. Pár hangot fújt (nagyon szépen szólt a hangszer!), de végül Fülep úr tanácsára inkább a jól megszokott iskolai hangszeren tartották meg a közös koncertet. A művész el is magyarázta pár szóban a közönségnek, miért javasolta ezt: egy új hangszert meg kell szokni, össze kell „idomuljon” a hangszer a gazdájával és ehhez bizony hónapok kellenek.

/ 11



A kitűnő akusztikájú teremben a mini koncert csodásan szólt, annyira, hogy még a szomszédos teremben is elhallgatott a vendégek zajongása és mindenki a zenére figyelt.
Kitti méltó partnere volt a Fülep úrnak. A három darabból kettőt közösen, az utolsót a művész úr egyedül adta elő. Csodálatos volt…

A koncert után Fülep Márk úr is átadta saját ajándékait, kottákat és egy saját CD-t.

A koncert után a szálloda - fantasztikus repertoárú - zenekarának prímása is felajánlotta segítségét a Csodalámpának, miután egy számot Kitti kedvéért játszottak el.

Bízunk benne, hogy a fuvola sok örömteli órát ad majd a nagylánynak, reméljük, hogy segít Kittinek a teljes gyógyulásban.


Ezúton is szeretnénk megköszönni a Corinthia Hotel Budapest és nagylelkű vendégeinek önzetlen támogatását, továbbá a Fontrade Music hangszerbolt segítségét, mely lehetővé tette e kívánság teljesítését!

Köszönjük továbbá Fülep Márk művész úrnak és Gruger Juditnak, Kitti fuvola-tanárának segítségét, mellyel hozzájárultak a Kitti öröméhez és magántámogatóink segítségét!



Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015.11.15.

Archívum


Belépés