Petra (13 éves, Salgótarján)


A 13 éve Petra kívánsága az volt, hogy családjával a Nyíregyházi Állatparkba látogathasson el. Az utazásra egy forró júliusi napon került sor. Kisebb útbaigazítás után érkeztek meg Nyíregyházára. Találkozásunkkor egy kissé fáradt – hisz 3-4 órás utazáson voltak túl -, de annál izgatottabb csupa mosoly nagylánnyal ismerkedhettünk meg.

Egy gyors ebédet követően a sok izgalmas program és látnivaló közül a kalandparkra esett a választás. A védőfelszerelés felvétele után Petra a nagyobbakat is megszégyenítő bátorsággal indult el a felnőtt pályán. A fák között drótkötélen különböző akadályokon kellett keresztül küzdenie magát. A hőség ellenére még arra is maradt ereje, hogy egy újabb pályát is teljesítsen. A végén a tőle megszokott mosollyal indultunk el fagylaltozni. Mivel másnapra tervezték az állatkert megtekintését, a délutánt a strandon töltötték. A Tófürdő területén a termálvíz illetve a Sóstói tó hűs vize nyújtott felfrissülést a nyári melegben.

Vasárnap kipihenten, újult erővel vágtak neki az újabb kalandnak már az Állatparkban. Az első állomás a fóka-show volt, ami a jegesmedve és a pingvinek szomszédságában zajlik. A show minden gyermek és felnőtt számára látványos és mulatságos előadás, ahol az idomárok nagy hozzáértéssel és szeretettel bánnak az állatokkal. Volt itt karikán átugrás, integetés és puszi osztás is. A fókák után a Zöld Piramis volt a következő úticél. Itt különleges élményekben lehet része az idelátogatóknak, mivel itt cápákat, ritka halfajtákat is láthatnak. Petra számára főleg az a rész tetszett, mikor egy víz alatti folyosón átkelve karnyújtásnyira úszkáltak az óceán élőlényei. Itt láthatta még a félelem barlangját, illetve egy üvegfolyosón átkelve a lába alatt az elefántokat. Az ebéd elfogyasztása sem szokványos módon történt, ugyanis az étterem is ebben az épületben van, és ki mondhatja el magáról, hogy orangutánok társaságában ebédelt, természetesen egy üvegfal védelmében. Volt itt még látnivaló bőven, hisz nagyon sokféle ritka állatfajtával ismerkedhettek meg és bemutatókat láthattak. (pl. papagáj show, állatsimogató, tevegelő stb.)

/ 3



Petra és családja élményekkel gazdagabban és kellően elfáradva vágott neki a visszaútnak. Bízunk benne, hogy ez a ragyogó mosoly és jókedv átsegíti őt minden nehézségen, reméljük, hogy ezzel a kívánságteljesítéssel hozzájárulhattunk az ő gyógyulásához.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását, továbbá magántámogatónk P. Péter adományát, amivel feledhetetlen perceket szereztek ennek a nagylánynak!

Alagi Enikő és dr. Magyar Judit
kívánság-koordinátorok
Nyíregyháza, 2015. 07.04.



Archívum


Belépés