Ágnes (11 éves, Győr)

Éppen Húsvétra készültünk, mikor megkaptuk a hírt: mehetünk Ágihoz átadni az ajándékát.
Közeledett már a kívánságteljesítés napja, amikor kiderült, hogy el kell halasztanunk az ajándékozást… Mindezek után csak teltek-múltak a napok, míg végül ismét megcsörrent a telefon, hogy mehetünk… Azonnal megkezdődött a szervezkedés és az egyeztetés a találkozó pontos idejéről. Már minden készen állt az átadásra, amikor jött az újabb hír: Ági belázasodott, s ha nem tudják levinni a lázát, be kell mennie a kórházba.
Fájó szívvel vettük tudomásul, hogy lehet, második alkalommal sem tudjuk teljesíteni a kislány kívánságát. Istennek hála a kórház elmaradt, s mi útnak indultunk egy esős, májusi péntek délután. Könnyedén megtaláltuk a családi házat, ahol az apuka már elénk jött a szemerkélő esőben. Bent a házban egy hatalmas kék szemű, mosolygós kis hölgy várt minket egyik fiútestvérével. Már nagyon izgatottak voltak, így nem is húztuk sokáig az ajándékozást.
Ági szép óvatosan kicsomagolta a dobozt, mindent alaposan megnézett.
Annak ellenére, hogy Ági tetőtől-talpig nő, mégis kék színű laptopra vágyott, ami nagyon hasonlít az ő gyönyörű szemeinek színére. Saját kézműves alkotásaival és a tornászversenyeken nyert érmeivel díszített szobájában már elő volt készítve a laptop helye, ahol az új gépet majd tanulásra és az osztálytársaival való kapcsolattartásra fogja használni. Ez nagy segítség neki, mivel diáktársaival nagyon jó a kapcsolata, de magántanuló révén nem tud velük nap, mint nap együtt lenni. Miközben elkezdtük a beüzemelést, hazaért Ági idősebb bátyja is, aki segített a programok telepítésében. Az idő gyorsan telt a finom, Ági és anyukája által készített sütemény és a jó társaság mellett. Olyannyira jó hangulatban telt ez a délután, hogy beírta magát a saját „Guinness Rekordok Könyvünkbe”, mint a leghosszabb ideig tartó ajándékozásunk. Időközben beesteledett, még mindig szakadt az eső, de ezzel senki nem törődött, ugyanis odabent egy csillogó szemű kislány öröme ragyogta be az egész házat.

Köszönjük az élményt Áginak, és sok, egészségben eltöltött évet kívánunk, s azt hogy minél előbb sportolhasson ez az örökmozgó kis hölgy! S várjuk a megígért e-mailt…

/ 8



Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!




Takács Anikó és Potyondi Zsuzsanna
kívánság-koordinátorok
Győr, 2015. május 22.

Archívum


Belépés