Olivér Krisztofer (13 éves, Salgótarján)





Olivért egy halk szavú, kicsit visszahúzódó fiúcskának ismertem meg, de mikor beszélgettünk, nagyon határozott elképzelése volt arról, mit is kérjen a dzsinntől, ha az a huncut szellem nem viccel vele és régi álmát tényleg valóra tudja váltani. Sajnos nagyon hosszú időt kell a kisfiúnak kórházban töltenie és barátaival csak úgy tudja tartani a kapcsolatot, ha a mamával üzen nekik, ők pedig visszaüzennek, vagy ha nem túl lusták, akkor írnak neki levelet.

Na, de micsoda hosszú idő telik el, míg a hírek ilyen régimódi módszerrel cserélődnek! Gyönyörű szemeivel rám tekintve azt mondta: legtitkosabb álmom válna valóra, ha a dzsinn egy laptopot hozna nekem ajándékba, mert akkor perceken belül kapcsolatba léphetnék bármelyik barátommal, kicserélhetnénk titkainkat, pletykálhatnánk is egy kicsit ( és még azt mondják, a "férfiak" nem pletykásak!), no meg néha az iskolai dolgokról is lehetne cseverészni.

Hát lehet egy ilyen kérésnek ellenállni? A Csodalámpa kedves támogatója természetesen nem tudott ellent mondani, azonnal megkérte a dzsinnt, keressen egy laptopot Olivér számára, no nem ám akármilyet: a jó minőségen túl legyen a gép színben és méretben is férfiasan elegáns. A varázsló nem okozott csalódást, addig ment üzletről-üzletre, míg végül megtalálta a legszebb és legjobb laptopot, pontosan azt, amelyikre Olivér vágyott.

Már csak annyit kellett tennie a dzsinnek, hogy ezt a gyönyörű ajándékot eljuttassa Olivérhez a Tűzoltó utcai kórházba. Beléptem a kórterembe és nagy izgalommal álltam meg Olivér ágyánál. Szomorúan láttam, hogy a fiúcska kicsit bágyadtan fekszik az ágyban, a mai kezelések eredményeként két kis törékeny kezén kesztyű, amelyet még 1-2 napig szigorúan a kezén kell tartania. Azt hiszem, mikor meglátott, azonnal sejtette, hogy a napi rossz élmények után végre valami jó fog vele történni, még az is lehet, hogy megérkezett a csoda? Mintha valami ilyen kérdés tükröződött volna örömtől csillogó szemében.

Bizony kicsi Olivér, a mai naptól kezdve nem kell a mamát megkérni, hogy hírnökként közvetítsen közted és a barátaid között, megvalósult az álmod, amelyet azért a "nyomaték kedvéért" természetesen működésbe is kellett hozni. Nagyon "büszke" voltam magamra, mert még életemben nem üzemeltem be számítógépet, de Olivér vezényletével végül ez is sikerült!

Megbeszéltük, hogy a sok" csiribiri" programot majd a kis számítógép zseni a szobatársak segítségével akkor teszi fel, ha a kötés holnap-holnapután lekerül a kezéről. Attól kezdve pedig non-stop lehet pletykapartit folytatni a haverokkal, lehet szörfözni a különböző érdekes oldalak között, és bizony nem utolsó sorban sokat segít a tanulásban is ez a nagy kincs, ha megfelelően tudja használni a gazdája!

Kicsi Olivér, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok hasznos-és haszontalan időtöltést a laptop társaságában.




Külön szeretnénk megköszönni a HINORA Marketing Group ismételt segítségét,

hogy Olivér álma ilyen gyorsan valóra válhatott.









Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. február 05.

Archívum


Belépés