Kevin (8 éves, Jenő)

Kevin mindíg huncutul mosolygó szemei már az első beszélgetésünk alkalmával elárulták, határozott elképzelése van arról, mit is szeretne kérni a dzsinntől, ha a nagy "Ő" valóban képes varázsolni. Hamar megtudtam, hogy a fiúcska titkos vágya egy PSP Vita játékgép nemcsak azért, mert alapvetően "imád" játszani, hanem azért is, mert a bizony a hosszú kórházi kezelések alatt, a sok-sok szuri vigaszdíjaként igen hasznos elterelő időtöltés a számítógépes játék.

Kevin álma szinte pontosan úgy vált valóra, ahogy az az igazi mesékben olvasható.
Egy rendkívül bájos fiatal dzsinn, Kapin Boglárka megbeszélte párjával, Ádámmal, hogy sok-sok edzőtárs, barát és ismerős segítségével megpróbálják valóra váltani Kevin álmát. Fantasztikus energiájuk sok embert ragadott magával, sikerült bérleti díj megfizetése nélkül megszerezniük a BME Sportközpont egyik termét, ahol Jótékonysági Sportestet rendeztek Kevin javára. A rendezvény plakátját Ádám készítette, a terem ajtaján belépő csupaszív embereket "Mindenki egy picit segítsen" felirat fogadta és a meghirdetett napon olyan sok melegszívű, jóakaratú kicsi és nagy dzsinn tornászott Kevin titkos vágyának beteljesüléséért, hogy az eredmény nem volt kétséges - a kimerítő tornaóra után a résztvevők "lihegve" , de nagy boldogan csak annyit mondtak: sikerült!
Ezek után már csak annyi dolga volt a dzsinnek, hogy az üzletben kiválassza a leges-leges- legáramvonalasabb PSP Vita készüléket és irány a Tűzoltó utcai kórház, ahol Kevin éppen kezelésen volt bent.

Nagy volt a meglepetés,mikor Bogival megérkeztünk, hisz Kevin tudta, hogy a dzsinn szorgalmasan keresi az ő ajándékát, de arra azért nem gondolt, hogy ilyen gyorsan megtalálja pont azt a PSP Vita-t, amire ő oly nagyon vágyott. Mikor megjelentünk a társalgóban ahol Kevin éppen egy komoly kirakós játék darabjait illesztette össze, elmosolyodott és már sejtette, hogy pillanatokon belül valami igazi csoda fog történni vele. A megálmodott PSP Vita készüléket az izgalomtól kicsit remegő kézzel vette át Bogitól egy nagy, cuppanós puszi kíséretében. Először hozzá sem mert nyúlni a géphez, csak a hozzá kapott játékokat nézegette. Biztatásunkra aztán előkerült dobozából az igazán gyönyörű készülék, amit a kis műszaki zseni szinte teljesen egyedül, perceken belül beüzemelt, szörfözött a billentyűkön és mikor meglátta, hogy fotózni is lehet ezzel a csodával, az első képet rajongva szeretett édesanyjáról készítette.

Bogi és Kevin egy darabig még komoly műszaki eszmecserét folytattak, aztán lassan elbúcsúztunk a kisfiútól, akit teljesen elvarázsolt az ajándék. Visszafordulva még láttuk, hogy simogatja a megvalósult "álmot" és szinte biztosak voltunk benne, hogy éjszaka nem sokat fog aludni a gyerek a sok izgalomtól.

Kicsi Kevin, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöteli, játékos időtöltést.

Köszönjük Kapin Boglárkának és a sok-sok segítő dzsinnek a támogatást, hisz nélkülük Kevin álma talán még sokáig nem válhatott volna valóra.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest,2014.január 21.

Archívum


Belépés