Péter (5 éves, Kaposvár)

Peti igen hosszan gondolkozott azon, mit is kérjen tőlünk, hiszen annyi mindent lehetne… Sok-sok álma van egy ilyen nagyfiúnak, de a Csodalámpa csak egyet tud teljesíteni.

Édesanyja, Adrienn elmondása szerint sokat beszélgettek, míg egyszer csak kipattant a fejecskéjéből, hogy ő bizony kedvenc meseírónőjével, Bogyó és Babóca „mamájával”, Bartos Erikával szeretne találkozni Budapesten.
Az írónő már teljesített „csodalámpás” kívánságot, ezért meg-megnézte honlapunkat, vajon kinek is szerezhetne újra örömet. Felfedezte a kívánságot és megelőzött minket, amikor ő írt nekünk.

Mindannyian nagyon készültünk a találkozóra, és Peti külön kívánsága az volt, hogy kishúgát, Zsófit is elhozhassa.

Csodaszép napot töltöttünk együtt. Kedves támogatóink, a budapesti Art’Otel munkatársai és vezetői, amikor megtudták mire is készülünk, színhelyül felajánlották a szálloda egyik tárgyalóját. Családiasan berendeztek, volt ott sok finom falat, kakaó és süti, sok, sok Bobó és Babóca mesekönyv, gumicukor és egyéb játék.

Peti és Zsófi hirtelen azt sem tudták hova nézzenek, kapjanak, főleg azután, amikor Erika megérkezett, sok, sok mesekönyvvel megrakodva.
Több órán keresztül beszélgettek, meséltek egymásnak, szóba kerültek Peti kedvenc meséi a sorozatból, megnéztük a 2012-es évre szóló ajándék naptár képeit, megkerestük melyik képnek mely könyvecske a „gazdája”, meghallgattuk az új meséket, mit is éreztek Erika gyermekei, mikor először vitték a családi autót lemosatni, együtt néztünk szivárványt és verseltünk, énekeltünk, megtudtuk, hogy Péter a „legeslegeslegkedvesebb” meséje a rumos sütiről szól.

A nagy játszadozásban, beszélgetésben alaposan kifáradtunk, amikor jött a finom ebéd, sőt a szálloda cukrásza meglepett minket egy igazi Bogyó és Babócá-s tortával, amit persze Petinek haza kellett vinnie.

/ 5



Kedves barátunk, Ildikó egész nap szebbnél szebb lufi figurákat hajtogatott Zsófinak és Petinek, persze Erika gyerekeiről sem feledkezett meg. Katicabogarak, zsiráf, teknős, oroszlán és nyuszi is csatlakozott hozzánk, amíg a meséket hallgattuk.

Sajnos ennek a napnak és találkozónak is vége lett, és kiderült, Peti búcsúajándékkal is készült.
Erikának és családjának készített egy csodaszép rajzot, amit ő egyedül talált ki és csinált meg: ezen papafa, mamafa és a fa-gyerekek is ott voltak, sőt két kis fonalból készült babával is megajándékozták az írónőt.

Hogy kinek telt el gyorsabban az idő és ki örült jobban nehéz megmondani, de bízunk abban, hogy a találkozó sokáig emlékezetes lesz Peti és családja részére. Talán még az is megeshet, hogy egyszer az egyik mesében felbukkannak ők is…

Patzauer Éva
Kívánság-koordinátor
Budapest, 2011.11.11.

A kívánságteljesítéshez nyújtott segítséget köszönjük Bartos Erika írónőnek, aki kedvességével ismét nagy örömet szerzett Petinek és nekünk, az Art’Otel vezetőinek és összes munkatársának, akik mind azon igyekeztek, hogy még szebbé varázsolják a mai napot és Kis Ildikónak is, aki csodalufijaival mindannyiunkat elvarázsolt.

Archívum


Belépés